Friday, October 26, 2012

FRIŠNE KRPE GREDO NA ARTISHA V KINO ŠIŠKA, NAJBOLJ FENSI SLOVENSKI CUKRČKI PA POČASI PRIHAJAJO V DOSEG NAŠIH GRABEŽLJIVIH ROČIC

"Samo, da vam namignem: krpe iz PolonaVesna štacune so tako lepe in velike, da bi na domači mizi zgledale tako švedsko dobro, da bi vaša kuhinja nemudoma pristala v Elle Decoration. 



Lahko pa nadomestile zaves'co na okencu kotiđa na Veliki Planini. Skratka, fensi v nulo"


Je rekla moja super najboljša in najdaljša blogfrendica, ta prva ki je komentirala Frišno, moja prva stranka v štacuni in ohinsploh blog frendica, moja najboljša Matilda za zmeraj.

Krpe iz PolonaVesna štacune in še vse ostale totalno blazno džazne stvari gredo jutri premierno na Artiša v kino Šiška in sem zelo vznemirjena (neprespana, utrujena in živčna, ampak vznemirjena),

rada bi pa povedala, da bom KONČNO lahko jaz prva Matildina internetna stranka (in si grem v ta namen v nedeljo kupiti malce širšo kiklo - bolje je biti pripravljen in udoben, kot pa se kislo držati in trebuh not vlečti) ker

naša Matilda in njena PravljičnaSkorajSestra

namreč

 odpirata trgovino s cukrčki in sladicami.

In takoj ko bosta "uradni" bom priredila veliko zabavo zame in potem bom ležala na kavču, gledala ponovitve Downton Abbeya in se basala do jutra.

Naj jima maslo na debelo kaplja po slivah in naj se jima sladkor v nebeško mano spreminja.







28 comments:

yemamaya said...

KajakaJ.jaz pa ne vem nic o nicemer. Zgleda da bom morala tud odpret stacuno. Bog ve ce obstajajo kupci za cinizem in nataknjenost. I could go international with that.

yemamaya said...

Aja ,vse dobro s cukri in krpami, zmagovalki najboljsi!!

matilda said...
This comment has been removed by the author.
matilda said...


Yemy my love saj veš, da si včasih ne smeš povedat vsega, da pol ostane tisto vznemirjenje:*

Iz preverzno spajsi in omamne fantazije moje edine skorajsetre se porajajo slastne pite, dišeči kejki in začinjeni big kukiji, za katerih stajling pa bo skrbelo moje pronicljivo oko.
Takoj ko bomo zaplavale v internetni ocean vam pomahamo.
Dnes pa brž na Artish, da ne boste brez tanobl krp ostali!

A ne izgledajo limonini turbančki čisto Ulalala! v družbi seksi ptičurjev!
Polona in Vesna sta pač čisto preprosto dobri.

yemamaya said...

Benti kuhinjske krpe pa take.... tko, skrivnostno, inkognito si grem kupt eno zgodnje polonavesna delo kupt, kot investicijo za naslednjo generacijo, zdej mam pa travmo k se ne morm odločit a nej si nardim iz nje torbico al majčko, ker za kuhinjske krpe jih je DEFINITIVNO škoda.

yemamaya said...

tildi, če maš kej na bazi cimeta: bring it on!

Zulejka said...

uh-oh, krpe so nadčudovite ... in tudi tile cukri zgledajo nadzemeljsko.

PolonaP said...

Yemi, lahko greš vsaj na Artiš.
Tam med Mandalami in Srečnimi krogi, bi te bile sigurno vesele.


IN lahko ti posodiva eno krpo, da si narediš iz nje šotor!


matilda said...

Za YemaMamo special:
kejk iz mandeljnov in cimetovorumastim sirupom.
Pravi voodoo treat za katerega si boš okoli ušec umetelno zavezljaja tagmašen turban in nohte nalakirala v chanelov Vertigo.

yemamaya said...

tildi:hudo! I want!
Frisna:BLA sm na artisu. In mam svoje ptice! Inkognito pa to. Dej pa ce uganes kera iz procesije sm bla, placam kofe IN prnesem zgor omenjen kolac! Mas lep podmladek.:-)

matilda said...

frišnamati!
kako je bilo na semnju?

včeraj sem imela knjižno soboto v naši mestni knjigarni , ker sem vedla, da bo danes zapadel sneg v alpskih nižinah in si je dedek zjutraj Mraz oblikoval zalisce winter 2012/13:
Edible Selby za vse bratrance na arhitekturi in vizuelnih komunikacijah
Saraban za staro teto, ki je bila prepričana, da bo v penziji potovala po Perziji
Rolling Stones 50X20za fotra, ki vsakič, ko ima rojstni dan trdi, da je bil pljunuti Brian Jones
The Classic Coctail Bible za taščo, ki ji je najljubši film Great Gatsby, prva verzija
The Sartorialst, Closer za gospo, ki skrbi za čistočo babičine sobe v domu, da bo vedla, da se delovna obleka nosi tudi na bulevarju de Bercy u samem srcu Pariza
zame Bobbi Brown Makeup Manual, ker podočnjaki enostavno izparijo

za njega...hmmmnjjjj, jaz bi predlagala en Frišni firtoh in čast, da pripravi silveterski švedski stol

matilda said...

YemaHari:D
mah, ziher so te njena Frišočanska Visokost zaznali z levim kotičkom desnega očesa.

Sem slišala, da se je trlo naroda, ko na papšekem trgu v nedeljo

PolonaP said...

JEBELACESTA YEMI!@!!

vsaj to namigni, a sem bila jaz za pultom (ta debela gospa v beige) ali je bil to eden izmed trenutkov, ko sem flanikarala naokoli in pustila Vesno (gospa z rahlo trajno) in OČITNO enega otroka, da se sama znajdeta???

JEBELACESTA!!!!!!!

PolonaP said...

KER če bi se mi samo za trenutek zdelo, da je kera izmed bejb YEMA, bi jo zvlekla dol na šest tonikovzdžinom (itak me je Vesna peljala domov) in ITAK nihče ni hotel iti z menoj na drink, ko je bilo vsega konec.

Niti na pol piva ne.

matilda said...

porkamizerija, pa zmeraj se mora pol /za Vsem/ na drink!
Vesnaaaa!!!!

PolonaP said...

pravzaprav je bila prav zvita, ker če bi VEDELA da je Yema bi verjetno prevrnila stojnico, ko bi ji poskušala skočiti v objem.

yemamaya said...

jest sm zvita ko fičafaj, ti povem....:D najbrž sem bla tista u črnem ogrinjalu do tal in z belo polovično masko in ki je prepevala AJEM ZI FENTOM OF ZI OOOOOPEEERRRAH.....AMpak ptiči so mi RES všeč.
drage moje dame, JEST personalno mislem, da bi morale me tri tole podjetništvo proslavit z žinjintonixim. jest se sicer ne grem podjetništva (ŠE). bom pa nardila čez praznike igračko za v pediatrično kliniko za Otrokov projekt v vrctu. A to šteje?
pa žajfo znam prima skuhat.... in da ne bi pozabili:VEM kako zgledaš (mwahahaha *to je bil zloben smeh, btw?!?!* i'm your friendly neighbour stalker)...... http://www.siol.net/trendi/dom/portret/2012/10/polona_pacnik_frisno_naslikana_slovenska_mitologija.aspx

PS.: Vesna je(si) bla na štantu, tebe pa v svojem nizkem preletu v lovu za ptičurinami(imela sem na razpolago GENAU 2,5minut)

yemamaya said...

... nisem vidla (mater sem hitra, enkrat bom samo sebe srečala)

matilda said...

Yema Fantomska seveda, da šteje, šteje vse kar sproduciramo z našimi dolgimi prstiči, skuhamo ali sfantaziramo. Ha!
ĐinTonik (pa ne le ena runda) naj bo!

matilda said...

in kakšen intervju! danes Siolovi trendi, jutri v Elle "kako ofrišnati slovenski dom" in evo je na naslovnici Vanity Faira odeta le v tanobl prt;)

PolonaP said...

MENE ne bi sfalila. Zasedem cel štant. Vesna s svojo suhlajato podobo pa samo borno petino.

na naslednjem Artišu si boš vzela malo časa, pa gremo na drink.

In jaz sem z Matildo: pa ne le ena runda!

VIVI said...

Takle; nism kriva za drink. P rekla: "A gremo kr domov? Pa gre moj podmladek z nam."
Jz dobre duše pa: "Ja seveda, drink bo pa še."
P je preveč radodarna, suhljata podoba je ona, jz pa tista z obročki.
Jemy, si tista, k je dobla švoh discount? Sorry, tržišče je kruto. Luhk pa častim kavo...sran...kava je dražja

yemamaya said...

Ker diskont ? Jest zmer placam se več kt je treba. Diskonti se ddogajajo drugim. Ampak se ne prtožujem, zgodnje delo polonavesne? Vnukinja jo bo lahk prodala in si kupla rezidenco na beverli hills al pa kksn otocek nakaribih. Kave pa NIKOL ne odklonim,razen kadar dobim čestitko od ulkusa, tko da... Prodano

matilda said...

Frišna, mi smo podmaldek od mladega s seboj jemali ( tudi na drink). Je pa res, da se je zgodilo, da so nas prijazno napotili, da zapustimo wine bar (kjer ob kapljičnih omamah iz vsega sveta ponujajo slastne sendviče in bogate solate), ker je ura odbila sedmo zvečer in je detecew milo ponosno povedalo, da ima 14 let (namesto 16, ker če bi bila 16 bi lahko gledala mamo in skoraj teto, kako pijeta shiraz iz spodnej perzije. Seveda se to lahko zgodi samo v zaplankanem Londonu, ker pri Marici v Špehovju tega dobi vsak mladiček eno šilce že na vhodu.

p.s. in nsio nas ven poslali, ker bi z nesestro prepevali dolenjske narodne, vsaka z svojo flaško v roki, protokol se je odvil takoj ob zasedbi mize, preden smo sploh wine karto v ročice vzele;( Tisti večer smo pristale v piceriji v Coventu z boteljko na mizi.

matilda said...

Yamy, ah disconti niso za naju, ki imava skoraj otočje na Karibih...čeprav imajo v Eurospinu perfekten Parmiginao Reggiano, v Hoferju okusen Širaz, v Ikei čisto Hamptons pouštre,v Diffusione Tessile MaxMarin kašmirčkast plašč 2011/12, v Dipoju...nope, v Dipoju nimaj nič...ampak mogoče še dobijo.
Me bova pa pri Kristiju set Tanoblkrp prodali čez 43 let in si privoščili vsaka svoj diamantni zob. Čist tako, ker se nama bojo diamanti nosili;)

matilda said...

Vivi, zdaj pa ne vem čisto natančno kakšne širine so stojnice v Šiškinem Kinu ampak ziher bi vse tri izgledale prelestno in šik in čisto nikomer ne bi padlo na pamet, da razmišlja o naših sajzih. Sijaj nima številke;)

yemamaya said...

ne, diskonti res niso za naju *kof kof* a bi lahko mal elaborirala o temle max mara plaščku. btw. jest sm na lastne očke vidla štant in vivi (frišno pa sam na sliki), in lahko mirne vesti izjavim da bi se lahko vse skupi, s štantom vred udzadi za ročaj od metle skrile, tko da ne ga srt pupke moje lepe.

matilda said...

pa to je point moja dear Yami, pa curves gor pa curves dol, pa dejmo že enkrat ignorirat fotošop in nimam 17 let in 3 mesece in nisam Garance, ki je maaaalce premišičasta in smo ipak lepe in srnice in košute in nordijske prelstne kobile in prav nihče te razšeznosti ne opazi razen nas in gospe Anice Winturjeve in gospe ponija Lagerfelda,in še Anica nas bo razrezala v nulo, če bomo kotirale na fešn borzi in bomo njene najboljš prijatelce, sam da kakega kipca prislužim (borštnikov prstan je tu izvzet).

Marini Max plaščki se nahajajo v čarobni omari na meji med Balkanom in Svobodnim Svetom, ampak zadnje čase opažam, da se sedaj kr neki grejo in prodajajo jeterca za diamante;)
Skratka disokont Max Mare in vseh sestrisnkih linij, Mahhhhh....bilo i prošlo. Ajde iščem nove niše.