Monday, November 5, 2012

GA NI ČEZ DOBER PLAN

MED KROMPIRJEVIMI POČITNICAMI BOM:

1. počistila hladilnik
2. dala japanke v škatle in škornje v omare
3.zložila  nogavice4. prisilila otroke, da zložijo nogavice
5. pogovorila se  z Otrokom okoli odgovarjanja in splošno nespoštljivega odnosa do starejših oseb, se pravi matere
6. spedenala bom portfolio, pospravila papirje, napisala račune, odgovorila na vse maile, pripravila ponudbe, naredila novo stran na internetni strani in poštimala tage na Etsiju.
7. britof!!!Sveče!!!!
8. Odstranila  flek iz tal v predsobi
9. malo risala
10.Izžarevala notranji mir
11. shujšala za 4kg
Ilustracija za Prostočasnik, ki izide v prihodnjih dneh "Koki iz vesolja in njegova prijateljčka med srdito snežno bitko" 

MED KROMPIRJEVIMI POČITNICAMI SEM:
1. pojedla vse iz hladilnika
2. zložila škornje na japanke
3. našla nogavice
4. prekrila flek v predsobi s preprogo
5. malo risala
6. izžarevala notranji mir
7. se zredila za 140kg

19 comments:

Katja said...

Super realen plan si izpeljala!Takega se mi zdi, da je večini od nas uspel!Mojemu je bilo dodano likanje, pa sem rajši kar zbasala vse v omare...ampak zato krivim obiske ;).Lep začetek tedna!

PolonaP said...

a veš, da sem proti koncu počitnic vedno živčna, ker me tako matra dejstvo da jih bo zdaj zdaj konec, da si potem ko JIH JE KONEC, v resnici oddahnem.

better the devil you know

tebi tudi fin začetek tedna, Katja

K said...

140? Pol se lahko zdaj pojavljam ob tebi na kofetu in bom videt kot totalna suhica?

Tamalamala said...

LOL - očitno je to "seznamkanje" vsesplošen pojav. Seveda samo pri ženskah :)

matilda said...

Ker nerodnice v javni upravi nimamo krompirjevih počitnic se nisem zredila za 141 kg, kar je nadvse fino, ker sem potegnila ven škatlure z zimsko garderobo in ugotovila, da mi ni potrebno naročiti nove garderobe (ne večje ne manjše). Japonke so še zmeraj na policah, flek na preprogi sem zamenjala z novo preprogo (Ikea my dear;) ampak je čisto taka kot bi jo prinesli iz kotiđa nonota Hamingweya), ižarevala sem nestrpnost do vseh in vsakogar...ne, nisem gledala niti enega soočenja, pa tudi samo en krajši pogled na Romneya mi je bil dovolj, da dobim gnojne fleke (no tako se reče, ker odkar uporabljam poleg vseh žavb še primer imam polt skoraj tako kot Salma Hayek na Instajlu) in sedaj ko sem postorila vse kar je bilo za postoriti bom uživala...čeprav me bo kolk malce pekel.

alcessa said...

Krompirjeve počitnice? So bile prejšnji teden?
Prejšnji teden, hmmm ...

1. aaaarrrrghhh ... hladilnik! Šit.
2. spet začela nositi prehodne jakne, japonke in cvetje v laseh
3.zlaganje nogavic v 21. stoletju? Res?
4.joj. A bi še mene, če lepo prosim?
5. Poskusila ne izustiti čisto vsak stavek, ki se MENI zdi smešen.
6. Garala kot vedno. Ignorirala študij :-)
7. Ha!!! Sveče in cvetje... Odpade! :-)
8. Parket premazala s sredstvom za loščenje in s tem nanj nanesla en velik, ogaben flek, v nasprotju z vsemi navodili
9. Premalo spala
10.Klala vinske mušice
11. Kupila 4 kg krompirja

yemamaya said...

krompirjeve počitnice... pravzaprav se spomnim da je nekaj res vušnilo mimo... a to os ble počitnice?... se pa tud blago spominjam, da sem imela plan prebeliti otroško sobo in narediti Objemčka za pediatrično *krohkrohkrhkhkhmnjaaa*
in zdaj je Otrok spet bolan in mi ni treba. skratka sve u svemu: novo vreme staro stanje, novo vreme,isto sranje.
izžarevat pa nisem mela časa.

matilda said...

ma Yemica moja mila, ti izžarevaš zmeraj...pa čeprav nuklearno...mislim, pa kdo si je izmislil te kokrpočitnice, krompirjeve, jaja, aja, me prav zanima k'ter dečec je šou pobirat krompir v Spodnjo Ledino k stari mami Lojzki...ahaaaah!!!! Ne, danes se med počitnicami odpeljejo (čisto neobvezno in nezastonj in šolaorganizira in roditelji morajo tunine konzerve nakupit in tršica strogo priporoča, da ja Tam Ful Drago in se NeBoKupovalo!!!! na Nizozemsko. Okeeeej!) In kdro gre mu ni treba nevemakaj natančno narediti za nalogo.
Ja, seveda sem fouš in to za pop.... fouš.
Pfej mi smo meli samo dan JNA, 20 november??? Eh šit, dolgoročni spomin mi peša...poguglala, 22. secember, ok. to je kokr Božič...ergo, oktobra in novembra nislmo nič počivali, nič krompirja pobirali in bič Nutelle jedli. Ali Eurokrem, jooooj:D

PolonaP said...

K, vedno kadar se pojavi[ pri meni na kofetu si videti taprava suhica

TAMALA, brez seznama si bi še zobe pozabila umiti

Tildi,kam hodijo ti tvoji neotroci v šolo v naravi, da nosijo piksne tune s seboj, ker bi jaz moje otroke tudi tja prijavila. Meni samo položnice pošiljajo. pa bi jim VELIKO raje plačala s tuninimi konzervami.

YEMI, ko bodo otroci šoloobvezni, boš vedela da so krompirjeve ker boš morala ali
a) vzeti dopust
b) podkupiti taščo da ona vzame dopust
c) kupiti 234,000 tuninih konzerv da boš z njimi plačala prebivanje Otrok v mladinskem centru "Kavka"

IN ČE BOŠ REKLA, DA PRI VAS on VZAME DOPUST, si bom začela nohte grist

yemamaya said...

dopust? kdo že? *se nervozno zasmeje, pozabi zakaj se smeje, akwardly pogleda naokoli in odtava v špajzo po 27. spekulatis, ker je vmes pozabila kdo je že požrl celo škatlo*

draga moja Polončka to je tak absurden stejtment da je evr-so-slajtli že smešen.sam da se mi ne zdi tok zlo. al neki.

ljuba moja Tildi, če grem lahko ZDELE na nizozemsko, al pa v spodno šlezijo, al pa magari v gruzijo obirat krompir, SAMA, jest osebno plačam celo šteko RioMare. Z zelenjavo ali brez-po želji.

matilda said...

če že lahko izbiram, bi Gruzijo (ipak je najbolj ekzotična destinacija) in absolutno brez zelenjave, ker tisto nima z zelenjavo čisto nobene sorodstvene zveze in SAMA nauš naokol hodila, ker morda najdeva nišo...hmmmnja morda gruzijski špektulisi, z borovničevo marmelado...aaaa!!!

daj, daj, pritisk je nizek in to je za nas rajske ptice zelooo neugodbno.

Mateja said...
This comment has been removed by the author.
Soul Fishing said...

hej,

evo, sori za zamudo, ampak tukaj je moj post o tvojem prispevku na artishu:)

-Teja

www.soulfishingblog.blogspot.com

yemamaya said...

tildi, sej veš da ma SAMA toooolk različnih interpretacij.... Sama predvsem as in 'mne da bi mi kdo najedal vsakih pet minut' in v questu za borovničevimi spekulatisi v gruziji to pač ni na sporedu, ne ? itak! tole z rajskimi pticami sem pa posvojila in bom prodajala naprej. da veš. itak.
btw- kaj se dogaja s slastičarno?

PolonaP said...

predlagam da dodata nov produkt: borovničeve spekulase. sem si jih predstavljala toliko časa, da so se mi začele sline cediti in sem pojedla pol lončka slivove marmelade

PolonaP said...

soule fishing:
trikrat sem probala komentirati tvoj čez vse sweet post, pa me tvoj blogger ne mara

matilda said...

spodaj en spekulis pa gor, flik, flik, namažeš borovničevo marmelado od mame Justi pa, flop gor položiš drugi spekulis pa sendvič narahlo primeš in pomočiš v črno čokolado in položiš na jezik:D

kuhinja v delavnici sladkarij čaka na troje vrat, ki so v prihajanju in na pult, ki je v nastajanju. a ste vedeli,d a če hočeš pult izbrane širine imeti moraš kupit dolžino vredno ene vojaške menze. meni se to zdi zelo smešno.

yemamaya said...

meni se zadnje dni zdi MARSIKAJ izjemno smešno.
makes me go: ha. ha. harmpff....

yemamaya said...

čeprov.... a veš da razmišljam, če ne bi blo boljš namest borovničeve marmelade mam eno tako izpod pulta, od tetke, kukr izjemno za zdravje, bi mrbit finofajn pasala: borovnice, pa brusnčke pa rozinčke pa še neki kar se ne spomnem, mogoče slive? skuhaš v teranu in refošku, tk da se nardi marmelada. tetka prav da je prima za želez in da je treba pojest eno žličko na tešče vsako jutro. jest sm pojedla cel teglc, in sem bla potem ZELO ZDRAVA. CEL DAN. edin kar je zoprn, da tetka noče več takim brezveznežem kuhat marmelade.