Tuesday, November 6, 2012

STIPE




Blizu nas je letos letoval tudi Stipe. Čeden primerek svoje vrste. V srednjih letih. Še nič plešast. Svetleče dlake. Z velikimi belimi zobmi. Plečat. Morebiti malo kratkih nog. Vegetarijanec, z izrazitim osebnim vonjem. Ne verjamem, da je prav dostikrat stopil pod prho. Izboril si je mesto v senci pod oljkami in se držal sam zase.  Midva sva se spoznala tisti ponedeljek, ko se je zapletel v štrik in je v smrtnem strahu glasno rigal.
Sem omenila, da je Stipe osel?
Letošnjega septembra sem ga narisala in od danes naprej stanuje v trgovini (klikni tukaj za vstop), če imate čas ga pojdite pogledat, potem pa ga lahko povšečtkate, polajkate, poheartate, pohroščkate, pohopsate ali pa mi pošljete ogorčeno noto z seznamom njegovih anatomskih pomankljivosti in obljubim, da si ga bom natančno ogledala.

Art print of an Original Drawing: Donkey leading Donkey


Last summer we spend on the same part of coast as Stipe. He was a handsome specimen. Middle aged. Shinny hair. Large white teeth. Big ears. Rather short legs. Shoulders large as Croatia. Vegetarian. A little smelly. He picked his spot under the olive tree and kept to himself. We met on the morning his front legs entangled in the rope and he started braying for his life.
I did mention that Stipe is a donkey?
I drew him this September and from now on, he lives in the shop (click here to enter ) and if you have time to spare, go and see him and that you can heart him, like him, take him home or elope with him to distant coast of Croatia.

And live under the shade of olive tree happily ever after.



13 comments:

matilda said...

Evoooo! tako si jaz predstavljam Mr. Bonda! Mr. Stipe Bond.
Dlakavo obdarjen, sijanega nasmeha in predvsem pomenljivega pogleda.
Ne pa tisti bjondasti Đuro, ki mi liči na nabitega tedibera s frnikulami namesto oči.

PolonaP said...

Čeprav mu moraš priznati, da iz vode pa zna:http://snarkerati.com/movie-news/daniel-craig-vows-never-to-wear-tight-trunks-for-bond-again/

matilda said...

mhhhhmmmkkhhh..kaj pa veeem, no, zdaj pa si me...mhhhhm...pa zakaj je zmeraj tako slabe volje in napčen, aaaa? Tu bi še zamižala na eno oko (tisto z višjo dioptrijo) ampak bolj ga vidim kot enega krepatega hudobca v čeških kopalkah.
mnjjaaa, bom še malce gledala in premislila, kaj pa kako.

yemamaya said...

mah bond gor bond dol evo vama izazova: kako bi vama bilo ime, če bi ble bondovi dekleti? koker tiste Pussy Galore, al pa Maria Freudenstein, al pa Octopussy al pa Xenia Onatopp?
Jest bi bla trenutno sicer najbrž May Day.

matilda said...

ker nima ustnic in košatih kodrov in polt se mi ne sveti kot ambra & konjak bi bila lahko le Mint Granita ..in moji boki bi pripomogli k zgodovinski sceni: iz luknje na ledeni morski površini bi se brhko povzpela odeta le v neoprenski kombinezon prešit z milijardo svarovskih kristalčkov in Stipetu zalučala faberžejevo jajčko...Stipe seveda ne bi odskočil temveč ga hladnokrvno ujel (makro plan na njegovo dvignjeno obrv)... ga z mezicem odprl in si fasal ugriz pigmejskega tjulna ubijalca direktno v nos.

Zdej, kako bodo tega pigmejsekga tjulna noter spravli ni več moj problem, pri Pixmarju bodo to naredili vrhunsko.

PolonaP said...

ja, ja, ZDAJ ko si ti pobrala najboljšega izmed imen, ZDAJ nama dovoliš da si najdeva svoje.

Prav. Bom jaz črnska lepotica Mambundi Nagumbe.

matilda said...

alpa se združimo in prodamo pilota Bond Senior Girls (v primerjavi s čarlijevimi smrkljami, bi me bile tako on the rocks, da bi lahko z nami prodajali vse, od fruca do moeta)
In pri O.P.I.ju bi imela vsaka svojo barvo laka
MayDay (oranžna pakirana v trisu)
Mambundi Nagumbe (ebenovinsto črna z vonjem po đinu)
Mint Granola(ledenosteklena s povečano vsebnostjo utrjevalca)

ehhh, pa kaj ne bi mogli tile na sienenu organizirat, da prej zaprejo vsa ta čezmorska volišča in lahko kar zdaj pojem en čokoladni mafin (brez sladkorja) ali pa se izselim iz USA, ker bo karatker iz čistunskega cartoona zavzel Svet.

matilda said...

Jep, moja podzavest je dosti bolj realistična kot moje pobožne želje, Granola nekako bolje opiše moja fit stegna.

PolonaP said...

hočem življenje kjer imam lak za nohte ki diši po đinu
in kjer lahko za zajtrk rečem:
Granola, kosmičev nam je zmankalo, pokliči Mayday da reši situacijo

matilda said...

Hihi Mr. Kartoon je dobil po uhecu in zdaj nadzdravljam z navidezno nutello ...
saj ne, da bi mi bo to spremenilo moj vsakdan ampak Mišel ima take fine cardigans, tista bjonda pa ne more niti ustnic premikat in nosi grdo modro.

yemamaya said...

hočeš rečt 'kardigane' ne 'jopce' al pa 'jopčke' zdaj so to tukaj, v prestolnici 'kardigani'. nutela je pa politično korektna za nazdravljanje. predvsem je prave barve.....:) Mabmubdi Nagumbe je še boljši ime kt Kotota Mopeva:):):)
lahko bi ble čarlijeve penzjonistke?

matilda said...

Koto Tamopeva je lahko Tažlehtnica in igrala jo bo ĐejLo in ...Ugante! Me Golden Girls bomo tako lepše, tako prožnejše, tako seksijejše, da bo kar peklo. Sam tazadnjo si bomo morale vse tri oblažinist, da ne bo prevladala na bik skrinu, ko bomo tekle za njo.

yemamaya said...

emmm, kar se mene tiče , bo treba un big skrin za 360o filme, tist k je mal upognjen, da bo celo rit gor spravu, ampak z lasmi znam pa zamahovat kot le kaj. (kadar me ravno ne vseka v vratnih vretencih in imam slučajno svežo frizuro. skratka neč kar se ne bi dalo uredit z manjšim teamom frizerejv, fizioterapevtov, vizažistov.... takole 30-45 osebja bo ravno prav.)