Thursday, September 27, 2012

SEM ČAKALA PRVE PRINTE


Mi je bilo tako slabo od strahu in nervoze, da sem pojedla en rogljiček z marmelado, pa malo nutele brez rogljička, nohte na levi roki, kos sira, jabolko za zdravje, pa spila sem štiri kave in zdaj se čudim ker se še zmeraj tresem. Ampak sem imela res dober razlog.

Danes ob desetih sva z Vesno dočakali  prve potiskane kose najinih kuhinjskih krp. In zdaj, ko že lažje diham (čeprav se, kot sem rekla, še malo potresavam) vam lahko razkrijem  podrobnosti:


 Tehnika je sitotisk, pa da ni preenostavo imava ROČNI sitotisk. Jep. Brez mašince. Na rokco.
Eno blago je 100% lan, da se fino zezaš, ker ga moraš pred sitotiskanjem zarobit, oprat, na zraku posušit  in  zlikat.
Drugo blago je dvo-slojni bombaž. Na roke barvan-da je točno tak odtenek, kot sem se kapricirala-pa potem opran. Pa posušen. Pa zlikan.
Tretje blago je kuhan bombaž. S katerim ni hudega dela, samo denarnico moraš bolj na široko odpreti.

Zdaj bom jaz malo ležala na lovorikah (se pravi postavila bom internetno stran, izrisala bom header za trgovino, narisala nama bom nove avatarje, ometla bom dimnik in ločila lečo od pepela), Vesna bo pa s svojimi zlatimi rokami zarobila krpe . Potem pa pofotkamo, pa gas!


10 comments:

matilda said...

POKLON.

Unknown said...

izgleda da bodo krasne, škoda ker nam nisi malo več pokazala. zdaj nas bodo pa firbci razjedali :)

yemamaya said...

chapeau. al koker se že reče po frančast 'klabuk dol'... tok so dobre, da še nč bedastga ne morm pripomnit. RES DOBRE.

PolonaP said...

O MILE MOJE PUNCE NAJDRAŽJE

yemamaya said...

hola, nov avatar. funky? primicova julija meets frišna meets Vermeer? I LIKE the cheekbones.

PolonaP said...

Samo da potegne na Vermeer in ne na Wernerja.

V principu Meta Hudobivška križana z EdgaraAllanPoem križana z Aubrey Beardsleyem. Pa če lectarjevega prašićka v roki drži, so vse moje trenutne strasti pokrite.

yemamaya said...

Če se ne motim mam celo eno buklo celo z Beardsleyem nekje založeno. Srednje všečen za moj kitschy okus. Karkoli je vredu samo da ni Schiele.

PolonaP said...

Eh, jay sem v Schielevem fan klubu.
Ti meni Beardsleya in Schieleja, jaz tebi Moneta in Degasa. (ne, da ne cenim impresionistov...samo majčkeno so mi ...tko...za na koledar)

PolonaP said...

Ali me pa foušija daje, ker znajo oni narisati cel močvirje lilij v enem popoldnevu, medtem ko jaz rabim dva dni da si narišem avatarja

yemamaya said...

Ti mej Moneta in Degasa in Schieleja, jaz bi na steni raš mela par Rubensov in kakega Vermeerja. Sm bolj za sfumato in chiaroscuro in Dutch plonkers that cost a lot of money.
Ampak originale, jasno, sej tud Birkince ne bom šla v turčiji kupovat, ITAQ. Tko da prosim postavi že to štrcuno, da z Tildi začneva pošteno služit.