Monday, March 28, 2011

DEPRESIVNI SUCKER

Med napovedniki letošnjih filmov je tudi trailer kjer se klinično depresiven Mel Gibson 90 minut pretvarja da je hrček. Ali pa se pogovarja z ročno lutko v obliki hrčka. Sem si ogledala Hrčkov predfilm, dvakrat, v prepričanju da sem si tako ogledala najslabše kar ima svetovna kinematografija izbruhniti v letu 2011.

O fant, kako sem se zmotila.


V petek zvečer me je moja mlajša hči peljala v kino . Ona izbere film, jaz pa smem sponzorirati karte, kokice, bonbone in koka kolo. Hči ima šesti čut za zanimive filmske vsebine. Februarja mi je, recimo, organizirala ogled Burlesque. Burlesk je odličen film za klinično depresivne ljudi, ki si filma ne ogledajo sami, ampak v kino na ogled pošljejo svojega hrčka. Za pomladno prebujenje pa mi je izbrala Sucker Punch.
Iz FRIŠNO NOVO JUTRO

Sucker punch, lej hec, govori o bolnici za klinično depresivne ljudi in o notranjem življenju dekleta, ki si zaradi travmatičnih doživljajev predstavlja da pleše v bordelu in pobija švabe. Dekle, verjetno zaradi travme, verjame v moč samostoječih nogavic in strašno kratke mornarske oblekice. Sem omenila, da ima na obrazu 90minut dolgo prilepljen Frodov trpeči izraz?
<><>
<><>
<><>
<><>
<><>
Iz FRIŠNO NOVO JUTRO


60 minut sem pogledovala proti otrokovemu pop-kornu in čakala, da ga je razmetal okoli stola. Potem sem z olajšanjem pograbila prazen karton, si ga poveznila na glavo in zaspala.


ps

fotke so pobrane z neta. Ker gre za promocijsko gradivo sklepam, da nikogaršnje avtorske pravice ne bodo razžaljene ob moji sposoji.

20 comments:

sonca said...

uou......now I'm depressed :'(

;)

Mateja said...

Hahaha. Sori, imaš prav, to res ni smešno. Ampak, saj si lahko pol ure spala pod škrniclom.

yemamaya said...

Blagor tebi. Komaj čakam, da me moj Otrok začne voziti v kino.
(sicer pa sem si tudi jaz včeraj v družbi Gospoda-in-Gospodarja-brez-Prstana ogledala kinematografski presežek, na TV. Michael Dudek, ali Dudekov ali Dudikov alias ameriški ninđa v westernu. Odlična zgodba,perfektna igralska zasedba... recimo da si zdaj nekaj časa ne bom ogledala nobenega westerna. in za vsak slučaj nič, kar remotely spominja na ninđe. pravzaprav bom naslednjih nekaj mesecev gledala samo poročila. Ne, prečrtaj to, potem me bojo hospitalizirali. Naslednjih par mesecev bom skozi okno gledala na vrt. Pa čeprav bo tema. Je boljš program....)

matilda said...

Spanje z praznim škrnicljem na glavi se ponekod smatra za težko drogiranje, z adaljnosežnimi posledicami na vse vrste možganov.
Tule si pa oglejte kako je potrebno čas z dečico preživljat...ne pa kino, pa risanke v nedeljo zjutraj...
http://chocolatecircus.blogspot.com/ tale je pa je še rumov cukr za povrh za povrh
http://kavkadesign.blogspot.com/

PolonaP said...

yemamaja! zelo resno in na smrt užaljeno!

ti si samo fouš, ker če si ti povezneš vedro na glavo se pač ne ubraniš napada nindž. Majkl pa to zna tudi če ima roki zvezani na hrbtu.
jasno, da ameriNindže ne zagovarjam yzato, ker sem bila v osnovni blazno zaljubljena vanga. Sploh ne. Tisdta štiri leta ne štejejo.
...

PolonaP said...

globok vzdih.

Te gospe iz kavke in cirkusa so postavile bariero kvalitetnega preživljanja časa z otroci previsoko.

Bom z otroci od zdaj naprej vsak dan sedem minut skozi okno na vrt gledala kako solata poganja

yemamaya said...

Hrumpf. Now... I feel so unscandinavian. And so... insufficient. Ker ne pečem domačega kruha in muffinov vsak drugi dan, in ker v nedeljo prižgem živžav za njamanj dve ure, če ne več. Najbrž vzgajam množično morilko...No ja, bo vsaj imela nekaj materiala za psihoterapevta čez par deset let. "Vse to je zato, ker sem gledala Živžav brez kosa domačega kruha in doma naštrikanega nordijskega puloverja na sebi. Sklepam da me mati ni marala" Tildi, obljubim da se bom poboljšala in od zdaj naprej morila Otroka s šalom iz grobe, doma spredene volne.Velja? Samo momentek,še po ovco skočim....:)

yemamaya said...

Nee.....Frišna?!?! et tu Brutus??? A si v mladosti slučajno tudi prebirala Nindže iz Sosednjih republik? " Imao je u glavi prirodno urgađen sonar: samo je zazviždio i odmah je čak i u tami znao kakve je oblika jama u koju su ga zatvorili neprijatelji...."
"imala je tjelo pout kineske vaze, samo su njene grudi za prefekcionista bile malo prepune..." pa " ni največi stručnjaci nisu znali je li to dugi nož, ili pak kratak mač..." Aaaaa srednja šola, kje si, mladost ti moja...

matilda said...

Da vaju (materi) seznanim, da obstaja nepikajoč, nežen ka dlaka u perzijso mače, bombaž inu volna in, da vaji podmladeko ne bo imel PostSutjeska travm (kot mala Tildi, ki si je premiero internacionalnega filma z zvezdniško zasedbo zapomnila po okrastem bodečem puloverju, navlečenem čez spodnjo majico dolgih rokavov in pikčasti rutki okoli vratu...ker je to bil najnobeljši kos SsocrealKotur, ki ga je mlada družina premogla)... Zloglasnega ŽivŽava sploh nisem hotel omenjat, ker se si naredila eno tako utopija, da sodobne zrele akademsko izobražene matere ne podlegajo temu opijatu. Takoj v SuperNovo, kupit enega belega zajca, da ga boste ob nedeljah zjturaj družno spuščali v zeliščni vrt, potem boste pa z dečico skupaj nakvačkali par prijemalk in zamesili eno fino pogačo iz narobutanih sadežev. Master of the House pa lahko v tem času zbrusi in popleska kakšno staro kredenco. Garantiram, da n'benga ne bo volja po raznih Kolosejih šetat!

matilda said...

Seveda, pa lahko tudi prepeličja jajca nabirate in sosedove krave poljubčkate http://laporterouge.blogspot.com/, mislim čist vse je treba tej maldini pod nos prinest:I

PolonaP said...

yemi, zbog sonara i žviždenja sem se polulala.
Zdaj grem pa otrokom razložit, da naj si iz pešk vzgojijo angora zajca (valda ga ne bomo kupovali, saj smo eko), če nočejo imeti travm.

Kristina said...

Težka je tale, težka in globoko sočustvujem, čeprav priznam, da sem se ob branju nasmejala. Jaz bi na tvojem mestu otroke v kino poslala z boljšo polovico, sama pa bi si omislila kopel ;)

yemamaya said...

Ljuba Frišna, nemoj lulat te prosam.
To je bila resna literatura in obvezno čtivo na maturantskem izletu.Ma je blo fajn.
Zdaj pa skupaj zažgolimo: 'Kam si šlaaa mladost ti moooooojaaa, kaaam odšla sii kjeee siiii?' Zdaj se grem pa v kot kujat in čakat na menopavzo.

(btw.: 'beseda za preverjanje identitete za komentarje' je trenutno FOOKH... a mi hoče kdo kaj s tem namignit?

VIXI said...

Kar pozabila sem malo, kako prešerno vzdušje na Frišnem vlada. In zdaj bom kar malce tule naokrog postavala, ker sem veliko zamudila.

Sem pomislila, da bi želea Gvendolina kaj hecnega o svoji skrbnici napisati: Literarni natečaj - življenje je lepo

matilda said...

@Oh Vixi mnja draga "mrzim te" od kar si vglavnem na fejsbuku, ker je to čisto druga zgodba /ki se je otepam/ in te pogrešam...zapisi, basni, negodovanja /milorečeno/ ...

yemamaya said...

I SOOOOO wish I had the bazooka sometimes. Pa štrumpantli gor al dol. Frodo je pa zame itak amater.

Anonymous said...

Draga urednica Frišnega!

ne morem se nehati smejati tvojemu blogu:)) pravo frišno razodetje;))
kdaj pa lahko pričakujemo kaj novega?
lp, s

matilda said...

Frišna, si še z nami ali te je pogoltnil debeli pes (ker naša miss B golta...sploh odkar je na dieti).

yemamaya said...

itak da jo je pes, zakaj bi nas sicer tako grdo ignorirala....

matilda said...

Nope, se sprehaja po tujih blogih (sem jo zasačila)!