Tuesday, November 23, 2010

PRIPRAVE NA VESELI DECEMBER

Lanskega decembra je bil moj najljubši in najboljši grafični presežek tale

Iz FRIŠNO NOVO JUTRO

nalepka za na steklenice domačega žganja. Trikrat hura za naročnika, ki kupi slogan "Butne k' kladu" in ga prilepljenega na čedne flaške daje za novoletna darila.

Letos jim bom ukradla idejo. Imam dvajset litrov izvrstnega žganja, dovolj da napijem celo vas, krasne steklene flaške, približno vem kako bodo izgledale moje etikete in za vse imam milo zveneča imena:

- Žajblov Žmoht (žajbelj, limona, cukr in žganje. Recept sem izgubila)

-Ludi Limončelo (Teta Slavka recept varuje kot punčico svojega očesa, nimam recepta),

-Krepčilni Smrekovec (imam sirup smrekovih vršičkov)

- Ubijalsko bezgovo brozgo (imam bezgov sirup in žganje)

Vas lahko prosim za kakšen preizkušen recept?

PS

če se da, bi imela še kaj na bazi janeževih zvezdic

7 comments:

Anonymous said...

Imam cel kup receptov zbranih z vseh vetrov. Lahko pošljem na mail.

Frišna said...

lepo prosim:
frisnonovojutro@siol.net

bom hvaležna

yemamaya said...

2-3 žlice zmetega zvezdastega janeža prekriješ z takole nekje pol litrčka alkohola, vodka je fajn, ker nima okusa, najbrž bi šlo tudi s šnopčkom, ampak je netestirano tako da ne dam roke v ogenj. In potem pustiš, da cela reč počiva takole kaka dva tedna(menda je fejst utrujena or what). Previdno odliješ da ne gre usedlina s tabo, ali še boljše, precediš skozi gosto cunjo ali filter papir. Dodaš sladkor po okusu, ampak ga mora bit kar precej, pol šalce do šalca, spet pustiš malo počivat, da se cuker stopi.občasno pretresaš. za 'tahitro' verzijo se da cuker stopit v šnopčku z BLAGIM segrevanjem (nočeš da gre alkohol ven, ne? kje bi bil sicer point?) et voila. jaz nisem blazen fen janeža, ampak ena od mojih BFF trdi da je vsaj tako fajn kot sambuka. Any help?

Frišna said...

TOTALEN FEN OD JANEŽA!

prepričana sem da umetnost brez absintha ne bi bila to kar je in da poletje brez uzota ni zaresno poletje in da ga ni Pariza brez pastisa

yemamaya said...

poj pa le brigo na veselje, sej je simpl k pasulj, tale Kukr-Sambuko.
(matr tole fajn zveni... tko japonsk)
dva tednčka, pa ga maš. dej eno žlico janeža več pa se itak ne bo opazl da je šnopčk namest vodke. menda, da paše pri strežbi tud šnitka ingverja zraven, ampak tega nisem še probala...

Frišna said...

eno žganje bom naredila s pili-pili čilijem. samo ne vem še, a naj ga potem
a) sladkam
b)redčim z limono
c) redćim z vodo
D)poimenujem
-ZA VOLA UBIT
ali
-ZA OD MRTVIH ZBUJAT

matilda said...

"Živahne urice" je moj predlog.

p.s. nisem na FB niti na Žvrgolečem ptičku;)