Wednesday, October 6, 2010

KAKŠEN DAN


Zjutraj je pes z mize ukradel zavojček masla in ga požrl z ovitkom vred.

Potem me je v šoli lovil Ježikin učitelj telovadbe, da bi se pritožil nad otrokovim splošnim nezanimanjem za telovadne veščine.

Mučno in dolgočasno. V Ježkovi osnovnošolski karieri sem se zagovarjala že pred vsaj tremi učitelji telovadebe.

Prvo leto, ker otrok ne pleza po žrdi.

Drugo leto, ker otrok ne skače čez kolebnico.

Letos, ker otrok ne ulovi nobene žoge.

Poleg tega že cel mesec dežuje.

Iz FRIŠNO NOVO JUTRO

Vremenska napoved trdi, da bo deževalo še naprej.

Popoldne bom našla žogo in z otrokom opravila tiste vaje z žogo, ki sem jih preskočila, ko je bil še v plenicah. (slaba mama. Slaaaaba).

Ponoči bom vstajala in cucku kuhala kamilice, ko bo driskal po dnevni sobi in prebavljal maslo.


V četrtek bom RES slabe volje.

21 comments:

yemamaya said...

tudi moj ni najlepši, odnio ga Đa vo. jutri se lahko kujava v tandemu na daljavo. bo bolj zaleglo. jaz začnem ob sedmih.

majcha said...

A zato maš zdaj tako temačno slikco na vrhu? Brrr, me je kar malo streslo :)
Menda bo v petek sonček.

matilda said...

Že zdaj naročam ves komplet črnih lončkov, ki bi mi vlivali nadnaravne moči in vero boljše čase. Otroku pa povej po pravici, da je lovljenje žoge zelo nepomembno v življenju in, da so učitelji telovadbe zafrustrirani nevrhunski športniki. Gvenda! Moje iskreno sožalje. p.s. danes sem že pobirala pasje klobase z sosedovepa vrta, ker ni prinesla do javnega stranišča. Zelo zgodaj zjutraj. In sem na dopustu.

Kristina said...

Tudi jaz sem imela dve levi nogi pri telovadbi in sem sovražila igre z žogo. So what?!
Optimizem, sonček bo! Če ne letos, pa drugo leto ;-)

alcessa said...

Meni je učitelj telovadbe v srednji šoli zatežil, ker sem pri teku ZMERAJ zaostajala. In ker je bil v bistvu prijazen dečko, je enkrat rekel: "Kaj neki boš ti počela, če te bo enkrat lovil en moški in boš bežala pred njim?" "I, kaj neki," sem bila pametna, "obrnila se bom in ga počakala!" Potem je bil mir in sem lahko po tinejdžersko zaostajala pri teku (pa največja v razredu!), kolikor sem hotela...

PolonaP said...

ah, Majči, ne bit taka mimozica. Oktober je pač zaznamovan z Nočjo čarovnic in takimi stvarmi.
Pa hudo tripam na vse kar od daleč spominja na "Nightmare before christmas"

McCrafty /Klavdija said...

prvo mi je prišlo na misel..v rit ga piš :)...jst tudi nikoli nisem marala telovadbe, pa mi nič ne manjka :)...imam prej še kaj preveč;O)

Renata said...

Jao, telovadba, muke ježeve naše petošolke ... je športni antitalent. Po mami, se ve! Teče kot da je na počitnicah, lovit žogo je SF ... na govorilne ure hodim k učiteljem telovadbe. Pa kam smo prišli, no! Popoldne ne vadimo poštevanke, ne novih besed pri angleščini ... ne, popoldne se učimo lovit žogo, tapkat, vodit, metat na koš ... Mi je v tolažbo, da nisem edina. So pa učitelji telovadbe ena čudna podvrsta, ki imajo zelo stimulativen odnos do takih mulcev z zasmehovanjem in raznimi pikrimi pripombami ...

PolonaP said...

danes sem bila previdnejša in sem pospravila po zajtrku. Pes tako ni mogel pojesti ne masla, ne toastov.
Se je lotil koša za smeti in je pogoltnil bananin olupek.

Morebiti mu manjka vitaminov?

matilda said...

Morebiti si samo neizmirno želi ene fine maslene pite z bananami:D

yemamaya said...

psa registriraj kot 'garbage disposal' pa si rešla situacijo.(ps:telovadila nisem od sedmega razdreda.sem mela eno od tistih kroničnih 'menstruacij', ki se je pojavila izrecno pri uri telovadbe)

yemamaya said...

ps2: ce ti je všeč nightmare before christmas, coraline in mogoče mirrormask,moraš NUJNO prebrat Sandmana(graphic novel,oziroma strip za odrasle, samo da je dražji), če ga že nisi. Gaiman je genialen, Dave McKean je pa itak izven tega vesolja.

majcha said...

Aha, za haloween je pa kul. Samo da ni tako slab dan. :)

matilda said...

Jaaah, ampak tedenske menstruacije v višjih razredih OŠ in srednji šoli so itak normalen pojav...HORMONI!!!! Da ne govorim, da smo v elementarki morale nositi rdeče romunske plastične drese z belimi in modrimi črtami na V izrezu (zelo olimpijonsko), spodaj najlonke, in gate za globoko vodo in modrčke, ki so praskali (!) pol pa ti telovadi, če nisi imel 49 kg.

Pa še eno vprašanje: kaj menite o vzgojnem ukrepu še ne sprejet predlog tršice), da morajo učenci v soboto zjutraj v parku recitirat pesmi (to je kazen!), ker le-ta meni, da so deteca mila in nedožna v prođektu Oglaševanje narisali žival, ki naj bi ji bila podobna (tršici namreč).

PolonaP said...

če otroci tako blazno dobro rišejo, da narišejo velbloda, ki je PODOBEN komurkoli, kamole turšici, bi morali biti za svoj talent nagrajeni.
Recimo dobili bi doživljenski odpustek za poslušanje akademskih pevskih zborov in solo petja. ali pa kaj podobno primernega.

matilda said...

Ponovila si moje besede.

yemamaya said...

je pa res, da lep star ljudski rek pravi 'takes one to know one' (ok, od tistih ljudstev, ki so govorila angleščino, pa vseglih), tko da je mogoče res nekaj na tem.
ampak odpustek za akademske pevske zbore si vseeno zasluži, mladiček, za trud.
@ Tildi, jaz sem imela v osmem razredu ponosnih 43 kg, in mentol zeleno trenirko od Pletenine.pa ni nič pomagalo.

yemamaya said...

aja, glede recitala pa lahko predlaga tole:
http://lit.ijs.si/fuk.html

gvišno bo recital ali
a) najbolj obiskan
b) preliminarno odpovedan

(na pedagoški srednji si jo je moj sošolec izbral za temo referata. je blo zanimivo)

Andreja said...

Ja ne morem kaj da se mi ne bi tvoj kuža zdel simpatičen... Morda pa je to samo vpliv lune in ne pomanjkanje maščob...

Teta Bina said...

mene je bilo pa na smrt strah tiste koze...me prav zanima ali še danes otroke s tem mučijo...sem za fiskulturo in podobne zadeve, ampak če gimnastika ni tvoja panoga, res ne vem kaj ti bo prinesel preskok neke z usnjem preoblečene visoke klopi.

matilda said...

Tršica vztraja, da je krížemgledi velblod prav ona in ne Demi Moore. Big frka! @Teta Bina, veščina preskakovanja tkz. koze je zelo uporabna pri štanga dencu..si mislim