Friday, April 9, 2010

ZAREČENEGA KRUHA SE NAJVEČ PRETEČE, drugi del


Sem povedala, da tečem?
Pa da to počnem počasi?
Mislim, P.O.Č.A.S.I. ?
No, v torek sem eno bejbo prehitela.
Srečali sva se na ovinku in sva se ena drugi na vse zobe nasmehnili, saj veste, tisti nasmešek, ki reče:
"jaz tečem. Ti tečeš. Lep dan je. Ne dežuje. Matr maš fino trenirko."
Pričakovala sem, da bo tako kot vsi ostali tekači na tem svetu naredila VUUUUUUŠŠŠ mimo mojega ušesa in da bom lahko občudovala podplate njenih Asics... pa je tekla vštric z mano in ko sem malce poškilila v njeno stran, sem videla, da tudi ona sope (slišala je nisem, ker moje hropenje uduši vse zvoke pod 70 decibelov). Pa da je pred nama nenormalno visoka vzpetina, sem tudi opazila (prepričana sem da prav tista, na kateri vadijo za Tek na Grintavec).
Sva se spogledali in v univerzalni govorici vseh tekaških začetnikov rekli:
"Klanc. Cela jeba. Raje bi jedla potico. Raje bi plačevala položnice. Še Slovenija Ima Talent bi raje gledala. Klanc. Klinc. KLAAAAAAAANC"
Potem se je zgodilo tisto nemogoče...najprej sem *švignila* mimo nje, potem pa sem *lahkotno* zavzela strmino. Z gotovostjo lahko trdim, najmanj dva metra pred njo.
Ob mojem nespornem uspehu sem ji naklonila enega izmed pokroviteljskih nasmeškov, tistega ki pravi: "No, no, saj bo. Nismo vsi rojeni športniki". Tistega nasmeška, ki ga ostali tekači (In kolesarji. In pešci.) vadijo ob srečanjih z menoj.
Sem se pa zadržala , da je nisem potrepljala po rami.
(*Švignila* in *Lahkotno* - avtor si dovoljuje uporabo izrazov, ki barvito opišejo podano misel)

13 comments:

vesna said...

kok hecno..midve z mojco tudi poskušava tečt, oz. se jaz trudim, da ne bi zgledala preveč klavrno..zaenkrat mi še ne uspeva

tjasa said...

Po moje s tako glasnim hropenjem zapadeš v kako kategorijo onesnaževalcev okolja, tako da pazi, da te kaka inšpektorca ne dohiti! :))))

Simona said...

bravo, in točno taki pokroviteljski nasmeški so tisto kar pri teku zasvaja. Pozabi na sproščanje endorfinov in ostale neumnosti, ki ti jih bodo hotli prodati. Tek je muka, dokler ne prehitevaš :) Tko da zdaj veš, skrivnost je razkrita in v nabiralniku te bo kmalu čakala pristopna izjava za klub kolenogriznih tekačev.

Mateja said...

Frišna, a ti svoje tekaške prigode ZANALAŠČ objavljaš tako, da jih jaz vedno najdem vsa jutranje pomečkana in s šalco kofeta? Da si bom ja pri vsaki drugi besedi očitala: "A vidiš Frišno, kako teče? A bi še ti svojo rit zmigala v kaj, KARKOLI, NEKAJ???"
In potem se moram 10 minut delat, da po netu iščem kakšne vaje, primerne zame.

matilda said...

INDOKTRINIRA nas (to so ji Njeni naročili) in ker je mati 4ih in nima časa hodit od vrat do vrat to počne preko neta. Očitno. Nauš me! Nauš me! Nauš me, ven hudič, pa za vogala!
p.s. boste vidli, kako bo vsak dan bolj kao napredovala, pa psotala močna in prožna, pa kar naenkarat oblekla size -0, pa zmagala na SexiMamaAlpeAdria.

VIXI said...

Veš kaj, nehi tečt. Čist resno, kdo te bo pa poslušu?! S čim naj zdaj namažem boleče mišice ob branju tegale fizkulturnega vložka. In prejšnjega. In še prejšnjega! Potem ko se ljudje odločijo narest nekaj zase, gre pa vse samo še navzdol...

c,c,c...

Izgubljena. said...

Čisto ta prav dejavnik za motivacijo! :)

Nataša said...

Polona, vrhunsko! To, da tečeš, in to, kako o tem pišeš.
Jaz pokroviteljskih nasmeškov ne delim (nisem dostikrat v taki situaciji), na prezirljive poglede sem pa tudi imuna, oziroma jih vrnem, zraven si pa mislim: "Pa kaj, če si hitrejši. Sigurno ne znaš 200+ angleških glagolov na pamet. Pa nemških. Pa A4 lista razrezat na 88 enakih kvadratov. Pa iz fima nardit prašička s premerom telesa 0,5 cm. Ali pa skinner blend z zaprtimi očmi..." Ha! Pet prezirljivih pogledov, izstreljenih (medtem me je že prehitel, valjda) v njegovo izklesano... em, noge.

Vsak ma svoje adute. Saj ne, da so vsi relevantni in za široko potrošnjo, pa vseeno...

alcessa said...

Ves čas trepetam, kdaj bo prišel zapis "Zatečenega kruha se največ speče, TRETJI del"

Nekako se mi zdi, da po treh delih skoraj MORAM tudi sama začeti razmišljati o TEKU... Superge namreč že imam.

K said...

Mravljica, čiiiist isto. Samo da odštejem nemške in prištejem italijanske nepravilne glagole v štirih predpreteklikih.

Alcessa, katere superge? Mene moje adidaske izdajajo, šmrc :(

alcessa said...

Telepatija? :-) Pa mam res adidaske... podobne tem

Lani preverjene, letos še ne (tej bolezni se strokovno reče crosstrainer)

Džizs, moje geslo za preverjanje je "runonr"

mp78 said...

Polona, v soboto sem opazila, da so posledice teka že zelo očitne! Super izgledaš!

PolonaP said...

Še posebno dobro mi dene visoka vročina in trebušna gripa?

Ti si pa res čedna nosečnica Mija in šarmantna starša imaš.
Poljubčke trebuščku.