Friday, January 29, 2010

MENJAVA TEHNIKE


Dolge volnene gatke? Imam!
Grelčke za v čevlje? Imam!
Grelčke za rokavice? Imam!
Ta pravo kapo, s ta pravim znakcem, ki vsem pove da sem dala za kapo 45evrov? Še nimam, ampak delam na tem.
Termovko za velike količine kuhanega vina? Imam! DVE!


Iz FRIŠNO NOVO JUTRO


To nedeljo, je na račun neugodnih temperaturnih razmer, ljuba sestrična A. izkoristila mojo šibkost in me napojila s kuhanim vinom in še preden sem vedela zase, sem se strinjala da grem z njo, najbolj zagriženo smučarko v familiji, na tedenski tečaj carvinga.

Tako bo šla še ena stara veščina v nepovrat. Stenmarkovo tehniko napadalnega smučanja med navideznimi količki lahko zadnjič v zgodovini vidite še ta konec tedna v mondenem smučarskem središču nekje na Gorenjskem, potem pa bo šla med smeti zgodovine tako kot zveličavne spretnosti popravljanja dežnikov, vožnja volovske vprege in krpanja najlonskih nogavic.

9 comments:

METAMUNDUS said...

wow, polona, sej ne morm verjet, karving? hm, ostanem pri krpanju najlonskih nogavic...

matilda said...

Kaj pa je to karving? Nekaj v zvezi z popivanjem v mrazu in pol se stepete? Zadnjič sem smučkala v Šoli v naravi leta 1532, tako da naj vsi oprostijo moji nevednosti, si grem takoj japonke obut na moje Muji japonkaste nogavičke (dedek Mraz prnesu). Ampak kuhano vino v tvoji novički me je zainteresiralo in ušesca so se napela:-)

Mateja said...

matilda, se kar pofočkam pod tvoj komentar. mi smo se smučat učili na rdečih jetkah z rumeno maso -jp, leta dva pa tri, ampak drugače sem pa mlada. kuhano vino pa rado naredi kakšne take junaške zaobljube v stilu "jutri grem v kopalkah skočit z velikanke, kaj, a ne verjameš?!"

PolonaP said...

mislim, mene tudi skrbi

matilda said...

Saj te tudi mora in to fajn (čeprav še nisem poguglala kaj greš počet ampak zveni opasno po život tvoj in vseh naključnih obiskovalcev tvoje bližine) kdo bo skrbel za frišni zvezdici, nemočnega B'danca, napadalnega psa in godrnjavo maco, medtem, ko se boš izležavala v dragi švicarski ortopedski kliniki?! Grem guglat..morda pa gre za delavnico Naredi sam prenosni fensi kiosk za šumadinski čaj:|

matilda said...

:o nič ne bom rekla, razen par besed, ki so me prizadele. Zarezovanje, gverila, bojte se carving smuči. Ta vikend se bom morja držala. Srečno Kekec!

Pegaz said...

Polona, v nasprotju s predhodnicami ti čestitam k pogumu! (četudi ne skočiš ravno v omenjenih kopalkah z velikanke).
Še ena skrivnost: Karving ti ne bo nepovratno scvrl možganskih končičev, da bi poslej ob omembi ljubih nam Ingemarja in Bojana takoj nad glavo besno zavihtela rdečo knjižico (Karving za telebane) in preventivno spuščala bojne krike. Ne bo. Verjemi ti meni mirno. To je tko, kot če bi se (recimo) naučila kravla in bi pričakovala, da boš pa zdaj žabco pozabila.
Uživaj v Švicarskih Alpah in pobožaj MuuMilko še za nas!

Pokraculja said...

Polona,kar pogumno. Je pravi užitek! Čeprav moram priznati, da tale poskočna, kratkozavojna Ingemar/Bojan tehnika pri meni ne glede na prej opevane užitke, vztrajno skače na plano in se ne da in ne da odgnati:))

yemamaya said...

Zadnjič sem 'karvala' pršut za novo leto, čeprav je to tradicionalno opravilo za našega Mošeka. smučke pa že tri sezone, čisto nove, nerabljene čakajo v kleti na čas, ko bo Mladi Orlič razpel krila in poletel diplomam in službam nasproti in bo Matera imela oblije prostega časa.Še kakih osemnajst let torej, pa smo vn s tahudzga.Naši poslušalci čestitajo in pozdravljajo pogum(b)no Frišno.