Tuesday, February 2, 2010

TRI KROFE, TRI BOBE


sosedova je povabila na rojstni dan.
strašno sem se razveselila, ker sosedova organizira divje zabave.
sem jo vprašala, sosedo , kaj želi za brzdaj.
čakala sem , da bo rekla :"oh, prav nič, samo tvojo cenjeno prisotnost", jaz pa se bom znebila modrega steklenega psa in če ji navržem še šopek naglnov, bo pa ja srečna?
"joooj, a mi lahko prosim narediš REP ? Bom mačka za maškare, pa bi imela en tak, ne preveč poklapan, tak funky rep?"
Iz FRIŠNO NOVO JUTRO
Mislim, trideset let bo stara sirotica. Prve gube bo našla v naslednjih tednih. Precej rada jo imam in res dela fine zabave. Ji bom že naredila en rep (in ji ga bom zavila okoli kipca modrega steklenega psa).
Samo pojma nimam kako.
NUJNO RABIM NASVETE !

11 comments:

alcessa said...

Fensi žička za pucanje pip? Ne vem, kako se Chenilledraht reče po slovensko...

vesna said...

sem te vzela resno ;)torej moj predlog;če imaš kako fino tkanino doma (kakšn črn pliš ali pa kaj podobnega) odrežeš dva enaka kosa v obliki repa, dodaš 1cm za šiv okoli, zašiješ in obrneš okoli.napolniš s polnilom (narezani koščki blaga, volna, polnilo za bunde..)ker mora bit rep funky, ga še okrasiš po domišljiji, ki je pa imaš veliko ;)pripneš ga lahko npr.s sponko
še ena ideja..šivaš isto kot prej, samo da poslikaš belo tkanino v tvojem stilu ;)

Tiara said...

Uf, to da si kdo zaželi rep za rojstni dan, pa prvič slišim. Bo pa vsaj unikatno darilo ;).
Res imamo različne želje :).

eka said...

sicer nimam pojma o šivanju..ampak skoraj prepričana sem, da bo brez neke žičnate opore, rep definitivno poklapan in prav nič funky... Tako, upam, da sem pomagala ;)

Teta Bina said...

Lahko pa uporabiš volno za filcanje. Vmes daš lahko tudi žico, da bo bolj šik zgledala tale muca.
Pa moram te malo pograjat, da header spremeniš. Smo že februarja..spravi si no kakšen debel krof v usta in čopič v roke..gremo - veselo na delo

K said...

Skombiniraj vesnin in ekin predlog. In veliko potrpljenja pri obračanju priporočam. Če je rep dolg, ga je čez nekaj časa že kar težko obračati. Ampak z malo potrpljenja se da. Razen če boš res funkyjevsko delala kar po novem, pustila šive zunaj in po možnosti všila kakšno zelo kosmateno volno v šiv, tako da bo osnovno ofucavanje by design :) Ampak še vseeno se mi zdi, da bo obrnjen lepši. Če bo rep precej dolg, posrebrena žica za nakit niti ne bo zadoščala, rabiš tako čisto tapravo. Jaz sem ga Sonči prišila kar na žabe pod krilce, tako da se ni videlo, kje je pripet, lahko pa ga soseda všije v karkolibopačžeoblekla.
Uh, še dobro, da bo letos pust med počitnicami, se mu bom verjetno lahko popolnoma izognila ...

Anonymous said...

Uporabn je obešalnik žičnati iz čistilnice-taka ubogljiva žica za vse sorte zadeve. ovila bi ga z pokastim polivinilom -tisto, kar dajo v pakete, da se vsebina ne poškoduje in potem lahko tiste zračne blazinice fino pokaš ...na koncu pa bi prišila cufast roza cuflek.No, tak mal ladygaga repek bi to bil.
Eka druga

Anonymous said...

Moja mami je naši tamali lani naredila luškan repek po sistemu, kot so ga že predhodnice opisale: zašiješ cev iz blaga (manj dela bo, če blago prepogneš in šivaš samo po eni strani), obrneš in napolniš z ustreznim polnilom. Mi nismo dajali žice, je pa res, da je repek za triletnico krajši kot za tridesetletnico, tako da brez žice verjetno ne bo šlo ... repek je imel na koncu satenasto pentljo (roza seveda), prišit pa je bil na pas kiklice iz belega tila. Če nima tvoja soseda ravno postave kot Lady Ga Ga, bi ji tudi priporočila kako opcijo s krilcem (iz črnega tila ga kar hitro sčaraš skupaj, ker ni treba nič robiti, samo dovolj nabrano mora biti).

yemamaya said...

Če mora bit funky, mora nujno imet nekaj gloncig gor, kakšno kristalčkasto one by fake svarowsky. Mogoče lahko pa gor obesiš modrga psa, samo potem bo že blago surrealističen. Ali nadrealističen. karkoli, samo realističen ne...

matilda said...

Ne samo, da boš morala celo konstrukcijo naumit in skupaj djat, ker mora bit fanki boš še šljokic limala?! Ježušček, pa kaj ti je blo, da poskočno sprašuješ kaj bi kdo rad mel...pa še darilo maš že doma!! A si brez čelade smučkala ali si v resnici Supermarta. Take repe se dela le za lastno zadnjico in rite mladičkov! Popolnoma pa razumem tridesetletno dečvo, ki si želi enkrat v življenju biti seksi mica..garant ima zdaj boljšo postavo kot pri 22ih, da o samozavesti ne govorim. Go pussy cat! Imela boš najbolj ízivajoč repek na fešti!

super mami said...

Prva napaka je bila, da si sploh šla vprašat, kaj si želi za rojstni dan. He, he... sej se hecam. So dale punce odlične predloge, za hitrejšo varianto pa lahko že kupiš narejen rep in ga dodelaš po svoje (kakšne bleščičke, dodatna opora, da bolj stoji ipd.)