Monday, December 7, 2009

PANDORA, VILINKA DECEMBRSKIH VEČEROV

Predstavljam vam Pandoro, zimsko vilinko.


Ne vem sicer zakaj se je bosa odpravila v decembrsko noč, na sumu jo imam, da ji gredo same neumnosti po glavi.
Iz FRIŠNO NOVO JUTRO


Zimska vilinka je sicer že rezervirana za Simono, ampak če bo sreča mila,
bosta imeli jutri svoj veliki debut še dve Pandori.

Iz FRIŠNO NOVO JUTRO

Ne vezani.
Taki, ki iščeta srečni dom.

21 comments:

polonap said...

To je taka drobčkena Pandorica 10cm dolga,10cm široka in 5,5cm visoka.
Cena takale Pandorice, ki je, jasno, ročno narisana, zaščitena z lakom in v notranjosti opremljena s tapeto (RES!!!!) je letos še

40eur.

V letu 2010 se bodo, zaradi recesije in ker jih bomo začeli uradno prodajati po trgovinah (bom obvestila)za pol podražile.

Simona said...

WIIIIIIIIIIIIIII!!!! Če to ni ena sama samcata popolnost, komaj jo čakam!!!

Pika said...

Polona ... delaš tudi usmerjeno? Mislim, ne izobraževanje :) Jaz bi bi bi imela eno tako pandorino skrinjico, v njej pa bi se skrivale zaloge mojega zelenega in ostalega čaja ;) Predno se vržeš v kruti kapitalizem :D

K said...

Ohhhhh! Kako je čudovita in kako čudovito obleko ima :)

Jana said...

Najbolj so mi všeč tiste nogice...res so posrečene 100 na uro. Čudovita je in njen pogled je mamljivo sladek!

moi said...

U, je dobra. Pa še vedno ima prebujenega otroka v sebi, ker takole bosa caplja okoli. In ker je ne zebe, očitno nima energetskih blokad. Skratka, popolna je!

Tebi Polona pa želim uspešen skok v Merkurjeve vode ;)

polonap said...

Draga Pika, če želiš eno specialno PANDORO ČAJNO vilinko,po pred kapitalistični ceni 40 eur, mi piši na email frisnonovojutro@siol.net.

čeprav v pandoro ne boš stlačila vseh tvojih Zbranih čajev, ampak bolj tvoj IZbrani najljubši čaj.

M said...

Dvoje žuli moje prste:
prvo - Pandorica je svetovna (itaq) ... detajli so naravnost nori in počasi se bom zavlekla v en kot, bom čisto tiho (če verjameš) in se delala, da me ni, ker sama ne znam narisat niti prepoznavnega psa - menda izgleda bolj kot medved :(
drugo - hm, sej ne vem čist, kako naj ti napišem, ampak, a si sigurna, da se ti bojo skrinjice v tej velikosti prodajale za 60€? Konkurenca ti po dizajnu seveda ne pride do gležnjev ampak velika razlika v ceni povsem nerazumno potisne potencialnemu kupcu v roke izdelek z naštancanim karanfilčkom ... čeprav se kasneje kesa ...

polonap said...

M,
meni se zdi veliko denarja dati za škatlo (kakršne koli velikosti) če je dražja od 20 eurov, AMPAK pri teh PANDORAH res ne gre tolk za škatlo, kot za ilustracijo. Original, saj veš.

Pripravljam pa tudi serijo PANDORIC, ki bodo zavite v print, kjer se z vsako posamezno škatlico ne bom ljubeče ukvarjala po pet, šest, sedem ali več ur in tiste bodo na prodaj po razumnih cenah.
Seveda ne po tako razumnih, kot škatlice, ki jih lahko kupiš v Merkatorju, Merkurju ali Hoferju.
Ali kot škatlice ,na katere Evlalija z vso ljubeznijo in skrbjo osem ur lepi prtičke iz Prometeja.tako da...ja, izbira je vedno naša: Masovno štancani Uhani kupljeni v HM-ju (kjut, kjut, kjut) za 3eur ali

pa uhani ki jih spretno izdela Evlalija s svojim prefinjenim očutkom za izbor barve Fimo mase

ali pa s filingom in spretno roko izdelani uhančiči iz Zlatega runa (kju, kjut, kjut)?

M, potem je še ta nar taboljš, da naročiš svojo PANDORO danes, preden dajo gor še trgovci svoj pribitek in preden postanem svetovno znan avtor, ker potem bom računala po Oblikovalskem Ceniku in si bom za ceno dveh PANDOR šla kupit plašč v MaxMaro.

polonap said...

Pa boh ne dej, da bi kdo pomislil, da ne cenim Fimo mase, ker je s fimotom, risbicami, čestitkami, oblekami, avtomobili in žemljicami
povsod isto:

eni delajo stvari ki so nore, slastne, blazn džazne in čist hude

eni pa čist navaden crap.

polonap said...

Madoniša, M
a vidiš kako sem si k srcu vzela tvoj komentar?

sem še enkrat prebrala kar sem natipkala in se mi zdi, da sem si zatipkala eno blazno veliko glavo.

pa je v resnici čisto normalne velikosti. Sem šla v preverit v ogledalo!

M said...

Jooooj, ej, ustavi konje ... se bom še zasekirala.
Lej, z ekonomskega vidika ni nobena cena napačna, če veš kje, kako in zakaj se bo nekaj prodajalo ... če si pripravljena na butično prodajo in s tem veš, da bo šla sem in tja kakšna v štacuni, preko bloga pa najbrž več, je stvar čist OK.
Moja pripomba je bila izključno v smeri strahu, da pričakuješ, da jih boš uspela prodajati masovno. No, to najbrž sama veš, da ne bo šlo (zaradi krize in ljudi samih), pa še sreča, ker ne bi prenesla, da vseh 24 ur dnevno porabiš za "pandoranje" in pozabiš na Frišno ...
p.s. - dobra si, da si te škatlice sploh pripravljena prodat. Zase vem, da kar mi je do sedaj uspelo všečno sproducirati, lahko dobijo le meni zelo ljube osebe; ni govora, da bi jih pospremila kam na kakšno prodajno polico. Nop, ne gre.

Ej, ne se grickat, prosim ... ni bilo tako zamišljeno, res ne.
Moja lastna Pandora? Hm, ideja vredna razmisleka, ja ... :)

lili said...

jaz bi tut mela eno! a jo lahko zdaj naročim? in kako je z dostavo? v Lj bom med novoletnimi počitnicami...

polonap said...

M....ti si eno tako toplo srce, jaz pa se zaletavam kot mlad kozliček. Ko boš naročila svojo PANDORO, ti jo bom GRATIS še v tretje prelakirala.

Lili, jemljem na znanje.
Če želiš posebno temo (roza, božič, sneg, pomlad, zima...avtomehaniki...kar koli pač že) mi piši na frisnonovojutro@siol.net,
lahko pa počakaš do jutri, ko bom dala dve novi gor.

Dostava: Pošta Slovenije?

minivanilli said...

TALE je pa bOOOžanska!
krasotica vilinska mi je od vseh tvojih čudovitih pandoric, do sedaj najbolj všečna, ima nekaj...in komaj čakam na jutri!
...ko bi bil moj žep globji...in neprazen...

matilda said...

@M. ljudje smo sposobni dati neznanske pare (če/ko jih imamo) ko nam je nekaj všeč. In ročnih del se ne/ni možno masovno prodajat. Cena se mi zdi primerna, je pa res, da si je mersikdo ne bo mogel privoščiti. Pa kaj, bomo pa tiste s printom kupovali.

Suzy said...

Zelo lušna Pandorica. Dete v duši in srcu. Bosonoga, razigrana. Komaj čakam, da se še kaka na ogled postavi.

M said...

@matilda - z vsem, kar si napisala, se absolutno strinjam ... pravzaprav sem šla še enkrat brat, s čim sem povzročila ta komentar, pa še nisem odkrila :) pa nima veze ... khm, tole bi se dalo dopolniti z "imeti lastno PRAVO PANDORO - neprecenljivo, za vse ostalo je tu MasterCard" ;)

polonap said...

M, Matilda je zaščitniška, ker je videla, da sem se jaz na smrt zasekirala. (saj veš, vsaka prava Slovenka, bi si raje odsekala levi mezinec in do konca življenja jedla samo krompir v oblicah, kot pa zaslužila cent več, kot ji pripada. No, RAZEN tistih iz Gorenjske.Te bojda znajo, ker so dovolj oddaljene od Vrhnike in se Cankarjastvo jih ni prijelo)

@MASTERCARD
Zakaj, o zakaj se tega nisem spomnila jaz. Ti bom ukradla slogan.

Simona said...

Ohhh, ko bi videli to popolnost v živoooo!!!!

polonap said...

oh, ko bi jedli tvoje piškote v živo...