Wednesday, December 2, 2009

DESET STVARI, KI JIH ŽENSKA NIMA NIKOLI PREVEČ

Na uredništvu Frišnega imamo stvari dobro urejene. Urednica (to sem jaz) Polona, poležujem na zofi in jem banane in pohana kurja bedrca. Tlačani, ( Evlalija in Konfilija) pa lupijo krompir, prešajo joto, zelje, repo in kar je ozimnice in seveda, pišejo Frišno. Življenje je lepo, sapice so blage, sonce je gorko in srnice plešejo po jasah.
Alas, tudi v naše blagoslovljeno življenje se nakaplja pelina. Evlalija in Konfilija, bes ju pasni, se nalokata džina in potem se v en glas dereta "le vkup , le vkup uboga gmajna" preden se zakopljeta v otavo, da prespita mačka.

Ob takih primerih, se uredništvo zateče k zastraševanju ("če ne boš nič napisala za Frišno, bom objavala tvojo fotografijo s Crocsi!"), podkupovanju ("ti pošljem Evlalijo, ti bo cel tedn japanke glancala, če kaj napišeš za Frišno") predvsem pa k prosjačenju (phliiiiiiisssss, plissss, pliiiiiz, plllllllllliz.....daj mi napiši jaj za Frišnooo) ostalih modrih gospa, katerih tipkano besedo na Uredništvu visoko cenimo (glej primer 1 , primer 2 in primer 3)


Smo tokrat preprosili Zapravljivko, da nam pove kaj je DESET NAJBOLJ NUJNIH VSEH ČASOV:





Deset stvari, ki jih ženska nima nikoli preveč
spisala Sara Bolt, zapravljivka, s smislom za izpovedovanje



"Modnih nasvetov drugih tukaj ne bom delila. Sem jih pa nekaj v svojem 3 in pol križe dolgem življenju slišala in jih zapisala pri Zapravljivki Sari. Osebno pa verjamem, da nekaterih stvari ženska nima nikoli preveč. Pa poglejmo...
1. Čevlji, čevlji, čevlji... tega moj mož ni razumel dokler mu enkrat, ko sva bila samo še poparčkana, nisem pokazala stanje ljubljanskih ženskih obuval. Hodila sva po mestu in gledala pod noge (ne pod krila!) vsem ljubljanskim damam... Stanje je bilo porazno. Pošvadrane švedre, umazani šolni, barve, ki ne pašejo k torbici ali plašču. Takrat je dojel, da ženska MORA imeti čevljev celo goro, da je lahko stajliš v vsakem trenutku (tudi ko nese smeti – UGGice so v tem trenutku odlična izbira). Od takrat mi še vedno teži, ko kakkšne kupim, ampak morda ima vseeno malo več razumevanja za lepo nogo v lepih čevljih. Obvezno je treba pri sebi hraniti in paziti na: zlate sandalce z visoko peto (moji so s podpisom Leonore Jakovljević narejeni po meri za poroko, a še danes hit vsake oprave – od kavbojk do večerne obleke), črne škornje Chloe, beige Gucci natikače, salonarje Chloe neopredeljene barve (nekje med sivo in rjavo), baleriiiiiiinke... v vseh odtenkih in materialih (balerinke je Bog ali morda Repetto ustvaril za mame, Chloe pa jih je izpopolnil, kot Lagerfeld Chanel torbico).Priznati moram, da se je stanje ljubljanskih damskih obuval v zadnjih letih obrnilo na bolje. Še vedno pa k temu žal ne pripomore dokaj slaba izbira čevljev v naši prestolnici.
Iz FRIŠNO NOVO JUTRO

2. Torbice... kaj pa drugega. Čeprav sem jaz v zadnjem času ugotovila, da je treba kdaj pa kdaj narediti tudi inventuro. Kot bi rekla Matilda sem prava big bag girl... kam naj bi drugače človek vrgel plenice, komplet oblekc za Bučko, sok za Lumpacija Vagabunda in seveda še vse svoje pritilkine ter izgledal kot s pariških ulic? Tudi tukaj sem pogruntala, da je naj barva neka golobje rjavo-siva in sicer v prispodobi Chloe Paddingtonke, čeprav je tako težka že brez vsebine, da je res samo za v službo. Med prostim časom prisegam na Marc Jacobs črno mahlo, ki požre vse, tudi zdravniško torbico Lumpacija Vagabunda z vsemi zdravniškimi pripomočki.
Iz FRIŠNO NOVO JUTRO

3. Puloverji s kašmirja... črni, beige, rjavi, sivi... barvasti, puli ovratnik, ali V izrez, vedno pa s kakšnim »twistom«. To je na primer pletenje, ki je na enem mestu drugačno, ali pa rokavi, ki so malce ohlapni... skratka, s tem ne morete zgrešiti. Brez twista? Lahko, ampak potem se raje napotite kar v Zaro, ker se ne splača odšteti 5-krat več denarcev za nekaj kar bo na koncu izgledalo kot da ste kupile v Zari (ja, saj vem, počutile se boste drugače, se strinjam)

4. Sončna očala... po možnosti res velika (moda gor ali dol, pri očalih je sicer najpomembnejše to, da vam pašejo, don't get fooled by female magazines!). Imam prijateljico, ki živi v Splitu in ona jih ima po mojem za celo sobo. Split je svetovna prestolnica sončnih očal. Kako da ne? Sonce jim sije celo leto, pol prebivalstva ima svojo barko. Ampak nije važno, tudi v megli jih imate lahko. Skrijejo podočnjake, prišparate na make-upu in še prav nesramno lahko bulite v tipa za sosednjo mizo pri Mačku z nonšalantnim pridihom. Seveda za take trenutke res vzemite tista očala, ki imajo fejst črne šipce! Drugače bi znalo biti neugodno.

5. Chanel senčke za oči... oziroma njihovi četvorčki... če si že ne moremo vsi privoščiti njihovih torbic, oblačilc in obuvalc, je tako vsaj nekaj Chanelovega pri nas. Res so kakovostna, barve dobro izbrane in še vsako sezono vam bodo ponudili nove (marketing, marketing). Svetujem pa tudi investicijo v njihove čopiče. En po en... saj bo šlo. Pred vrati je Božič, če vam vsakdo iz familije podari en čopič, boste v novo leto zajadrale s celotno zbirko.
Iz FRIŠNO NOVO JUTRO


6. La Perla spodnje perilo... v vseh barvah, za začetek pa klasično beige, črno, srebrno sivo itd. Vem da bo Frišna rekla, da že utrujam s knjigo Two Lipsticks and a Lover ampak kar je res je res... spodnje perilo mora biti vedno v kompletu in lepo. Ko imate lepo perilo, ne boste čez oblekle nekaj »nelepega«. Tudi tukaj svetujem nabiranje za zbirko s pomočjo praznikov. Tokrat obremenite svojo slabšo polovico, ki se za vas lahko malo bolj izkašlja. Primerni so vsi osebni, državni in cerkveni prazniki. Tako bo imel tudi on nekaj od tega. Ko bosta že nekaj časa prakticirala tole darilo, boste prišli tudi do pink La Perla perila. Aaaaah...

7. Parfumi... vsako razpoloženje potrebuje svojega. Prav tako vsak letni čas in vsak del dneva. Need I say more? Zato kupujem raje manjše flaške, ki so relativno bojda dražje, ampak kaj ko se mi razpoloženje tako menjava, dnevi tečejo in sezone se spreminjajo.
8. Cocktail oblekice.. ker ne morete na dve poroki obleči iste (vsi vaši prijatelji se med seboj namreč poznajo). Pa tudi na dve večerni prireditvi ne (saj ne, da jih je pri nas veliko). Ker pri nas se na večerne prireditve res ne hodi v večernih oblekah. To je sveto slovensko pravilo večernih izhodov! Razen če niste Iris Mulej ali kakšna druga misica, ki šiva sama.

9. Pašmine – ta prave – v vseh odtenkih, za vse priložnosti, ni da ni... absolute classic.

10. Last but not least... Sreča in ljubezen. Tudi to je absolutna klasika. Prav tako vsak trenutek, vsak del dneva, za vsako razpoloženje in vsako sezono. V vseh oblikah: moževa, otroška, starševska, sestrska, prijateljska...Brez njiju ne gre, zato jima nobena prava dama ne odreka dobrodošlice pri sebi doma.
Evo, s tem upam, da bomo preživele!"


.

Gremo se zdaj kujat v en zelo temen kot in bom Evlalijo odpoklicala iz punta, da me bo z japanko tepla po glavi ( bi to sama počela, ampak imam po kolektivni pogodbi prepovedano kakršno koli fizično delo), medtem ko se bom sekirala, ker so vse moje pašmine in kašmirji iz viskose, ker svojo La Perlo kupim v HM (kaj je že to komplet?) in ker so edine Repetto balerinke, ki jih poznam, doma v omari BFT.
Mar sreča in ljubezen lahko odtehtata tako odločilno pomankljivost?
Evlalija! Prinesi dve japanki!

38 comments:

ana said...

UH PAŠMINE JA. TO BI MORALA BITI ENAKA KLASIKA KOT TORBICE, PA VELIKOKRAT NALETIM NA ZAČUDENE OBRAZE, PAŠŠŠ KAJ?
ENKRAT ME JE SODELAVKA VPRAŠALA. ANA, A MISLIŠ DA JE TA PAŠMINA TUDI TAKA K TVOJA. JO POVLEČE IZ PROZORNE PLASTIČNE VREČKE ZA SADJE ZELENJAVO. NE BI REKLA, DA JE IN SEM JO POVPRAŠALA ŠE PO CENI. 4 EVRE ODGOVORI. AAAAAAA MOJE KOCINE POKONCI!! LJUDJE BOŽJI IZPOD 70 EUR ME NE SPRAŠUJTE!!

AJA IN NJEN KOMENTAR: JA AMPAK SEJ PIŠE PASHMINA, LEJ.

AAAAA

Nihljaj said...

Z nobeno od desetih reči se ne identificiram :))

In mislim, da imajo nekatere ženske absolutno preveč čevljev in torbic ter ličil:))

PolonaP said...

N., jaz imam šmink, čevlev in totbic absolutno premalo, bi pa v tem trenutku zamenjala svoj edini chanel svinčnik ("blond", za obrvi)za to, da bi znala velike fotke v bloggerja stlačit.
grrrrrrrrrrrrrrrrrrr

PolonaP said...

Upam da vam je novi layout všeč...
fotke, ki mi jih je poslala Zapravljivka so bile stylish in me je srce bolelo, da ne morem z vami deliti vseh podrobnosti...tako imamo zdaj nov layout in upam, da vam je tako všeč kot meni.

(ga spremenim samo v primeru, če me zasujete s pošto, da zdaj se pa fotk sploh ne vidi več ali kaj podobnega)

alcessa said...

Jaz pa imam prirojen strah pred barvno usklajenimi čevlji in torbicami... Zelo pazim, da nikoli niso iste barve, čeprav mi včasih spodleti...

Katja said...

kako lepa slikca v glavi dnevnika <3

no jaz imam vsega premalo, ker sem še pred dobrim letom bila čisto zadovoljna z enim parom soperg in eno vrečasto torbo. Še najbolj zavidam zbirko parfumov, za katere res zapravim premalo, moj najljubši- Kenzo Amor je namreč točen (dobim 40 udarcev po senci?)...

K said...

Jaz vidim perfektno novo slikco v glavi layouta in super velike fotke.
Torej, priznam, sovražim čevlje. Še bolj kot čevlje sovražim kupovanje čevljev. Slovon pravi, da jih imam še vseeno preveč. Vse, kar je več kot en par superg, je zanj popolnoma odveč.
Torbico navadno nosim eno na sezono. Dragih torbic sploh ne, ker tiste, ki so mi všeč, so svinjsko drage. Če ne morem dobiti tiste, je vseeno, če imam kakšno iz Sariko. Najlepša mi je pa tale, ki mi jo je sešila Bauca.
Sončna očala? Približno športna. Ena, dokler se ne spraskajo.
Senčke? Izključno Art deco.
Spodnje perilo, ehh. Zaradi mojega Lisca modrca se je svak skoraj ubil.
Parfumov imam precej. Kupuje Slovon. Včaish jih je nosil od vsepovsod, največ CK. Ima boljši okus od mene, priznam. Problem - zaradi lepo dišečega laka za lase včasih na parfum pozabim. Problem 2 - še nobenega nisem uspela porabiti. Če nikamor ne grem ...
Namesto pašmin nosim svilene šale. Če. Sploh. Kdaj.
Točka deset? Baze pokrite ;)

PolonaP said...

Jaz imam pa eno fiksno idejo, da bi bila na moč čudovita v takem "mad men" stylingu (rdeča šminka, lasje "just so", usklajeni čevlji IN torbica IN rokavičke, pencil skirt (ali kikla za tajnice, kot pravi Bedanc), twin set, perle...

A kje bi najraje pustila denar?
v Hermes-u, bien sur.

matilda said...

Zapravljivko za premierko!!!! Seveda to pomeni izpolnjeno predvolilno obljubo za dodatek - vsaki slovenski državljanki ena Jane Birkin Bag v življenju. Pripomoček je primeren za prav vsako sodobno žensko ter za vsa njena življenska obdobja: začenši v najzgodnejši dobi z vsakodnevnim prenašanjem 72 barvnih flomastrov v vrtec, zaradi trpežnosti je primerna za prenašanje Svetovnega atlasa, nadvse primerna za pilates opremo, nakup tedenske špeže pri Sosedu ter primerna za obisk grobov, ker je preverjeno, da prenese standardi Large paket sveč (skupaj z vžigalnikom). Čevljev in torbice je zmeraj, absolutno zmeraj premalo. Ni ga lepšega, ko se odpravljaš ven, se upedenaš, odpreš omaro in razmišljaš katera bo tokrat šla na sprehod. Hmmm, bi nekaj v zelenem ampak v peterolej zeleni ne gozdno zeleni in malce bolj neobvezno, hmmm ali bi bila malce bolj damska, ampak ne mehka temveč trda...upsss, evo je! Samo, če bi le lesk bil malce bolj intenziven in šivi v kontrastni barvi, npr. namesto bordo šivi bi morali biti vijola. No, potem bi bila idealna za tisti izlazak;-)Nahitro memoriziraš kaj moraš nujno poiskati! Takšna je ta reč s torbicami. Isti standardi veljajo seveda za čeveljce.
Vse kar je gospa bodoča premierka naštela je primerno in priporočljivo, pravzaprav skoraj nujno, vsaj, ko sanjamo sladke sanje in listamo svetleče revije. V opozicijo stopam le kar se tiče parfumov. Opojne dišave so tako specifične narave, da močno dvomim, da nekatere, tako različne pašejo na isto kožo. Ampak ker smo v demokraciji, se bom ob glasovanju vzdržala.

Pika said...
This comment has been removed by the author.
K said...

@matilda: kaj pa stvari iz torbice? A imaš eno tako notranjo torbico, da vse preseliš, al vsakokrat pretresaš? Jaz namreč pri prestavljanju stvari iz ene torbice v drugo (ko jo slučajno vzamem ven, ponavadi dam telefon v žep od kavbojk, denarnico in ključe pa v jakno), zagotovo NE prestavim ravno tistega, za kar se bo čez pol ure izkazalo, da bi nujno moralo z mano (tipo švicarski nož ali fajrcajg).

Pika said...

Točko ena in dve NUJNo vbranje mojemu .... imam ČIST MAL čevljev, res najnujnejše in VSE nosim, pa sem prejšn teden slišala "a SPET si si čevlje kupila?" ... Pinkica od Zapravljivke pa je nekako še neopažena :D hihihihih
Parfumi pa .. jaz imam tudi 2, ki me spremljata že 5 let po moje. Bi imela še ene 2, a tle nimam take nuje ;)

PolonaP said...

K,
ko pridem domov, zmečem iz torbice: denarnico, skicirko,in makeup torbico.
Ključ ostane v vratih.
Telefon dam polnit.
Torbico dam tja nekam.
Kar ostane v torbi,veljajo za izgubljeno (ampak očitno že ni bilo življensko pomembno)

ZAKAJ RABIŠ PA ŠVICARSKI NOŽ???

PolonaP said...

K, mislim, vem, da nisem Matilda. (Samo ponujam moj pogled na praznenje stvari iz torbic, namesto da bi pridno delala.)

K said...

(Tudi jaz bi morala pridno titlat film.)
Švicarski nož je ena od najbolj koristnih stvari, kar jih imam v torbici. Prec za ključi in še pred skicirko (verjetno zato, ker ne znam risat). Rabim ga npr. zato, ker je na njem tudi izvijač, s katerim si lahko na generalki klarinetist privije vijak na klarinetu, da mu ne razpade sredi koncerta.

Sara B. said...

Draga Polona, merci mille fois da si tako polepša svojo stran :) Krasnaja stran!
@ matilda... z veseljem sprejemam nominacijo za premierko, ampak mislim, da ne bom izvoljena na ta eminentni položaj, vsaj sodeč po komentarjih je opozicija zelo močna. Ker te bom imenovala za zunanjo ministrico res upam, da ne boš vložila veta na parfume (tiha diplomacija). Upam tudi, da se N identificira vsaj s točko 10. Sem pa preverila in vidim, da je v državni blagajni dovolj sredstev za Birkin bag, eno na vsako Slovenko. Sicer morate svečano obljubiti, da v mojem mandatu ne bo referendumov, ki bi drugače požrli vse Birkince. Bi pa prosila, če lahko v parlament namontirate tisto omaro, ki jo je Faca naredil Carrie v filmu Sex v mestu. Over and done.

PolonaP said...

žal ne bo šlo.
tisto z omaro.

Mr.Big iz
vžigalic lepi garderobno omaro na Uredništvu in bo imel dela še leeeta.
Blueprint za omaro pa je požrla Evlalija.

LP
vaša Frišna

matilda said...

Veš kaj K, s prestavljanjem nimam veliko težav, ker moja obvezna predmeta sta le denarnica in ključi, vse ostalo pa se v procesu selitve počasi porazgubi. Če pozabim telefonček se nikoli ne sekiram, kozmetika tudi začne svojo pot v lepi torbici in na koncu konča raztresena po predalčkih, robčkov nimam nikoli, čigume imam v avtu, očala na glavi, rezervnih najlonk ne nosim s seboj, moleskinček je ali pa ni, skratka malha se polni in
prazni:-D Je pa res, da ko kdaj kaj pogrešam zagotovo najdem v eni od torbic.

Sara B. said...

Frišna, ok, če ne bo šlo tole z omaro, ali lahko potem v pritličju Parlamenta Mr. Big nainštalira steklene izložbe in tanartaboljše butike tega sveta, ki se jih ne bi sramovale niti Champs Elysees? just asking...

K said...

Hm, zanimivo, jaz imam težave s prestavljanjem. Pozabim robčke, vprašam Slovona, ali imam robčke, vpraša, zakaj nimam svojih. Pozabim labello, vprašam Slovona, ali mi posodi labello, vpraša, a spet. Hm.
Hm.
A imam jaz težave s prestavljanjem al z nerazumevajočim ljubim?

:)

matilda said...

Hmmm, gospa premijerka To be mi ponuja zunanje ministrstvo...potovanja...službena kartica...veeeelik dodatek za primerno poslovno garderobo (dopoldanski setanki, popoldanski sestanki, državni sprejemi, meddržavni sprejemi, kokrslužbeni koktejli, kraljevi sprejemi, brunchi z neformalnimi razgovori v golf klubu, gala plesi...hmmm, si že predstavljam kompletek na čajanki z ingverjevim kolačem pri gospe Obama) in obljubim, da bom na babje šopingiranje vzela ministrico Ljubico. Ja, tudi v kozmetičnem salonu se bova ustavili.

PolonaP said...

A potem, ko bosta vedve imeli državo bomo mi na Frišnem postali Brezplačnik z nelimitiranim budgetom?

Če bomo morali na naslovki objavljati fotke od gospe Ljubice, a lahko POTEM , ko se z gospo notranjo ministrico vrneta iz stilske preobrazbe?

Mateja said...

Ahm, samo sporočam, da je layout strašno čeden.
Pa še v vednost, ker vas zagotovo strašno skrbi, kaj je z mano: sem se preimenovala v Matfilijo in s Konfilijo zelje tlačim.

alcessa said...

K.: kriv je seveda tvoj ljubi. Moški mora zmeraj imeti s sabo DVE labeli in DVA paketka robčkov, to ve vsaka. Partner prevajalke nujno potrebuje še en izvod Toporišičeve slovnice, za vsak slučaj.

To je nadomestilo za to, da mu ne dovolimo več držanja plašča, stola ipd. nepotrebnih zadev.

matilda said...

V trenutku, ko gospa Z. zmaga se ukinejo filmski sklad, agencija za knjigo in prekine z 2OOletno obnovo Opere in ustanovi neprofitni, neodvisni, nedržavni zavod Frishn, ki bo zaradi svojega neumornega in požrtvovalnega dela in pridonosa blagostanju, v celoti financiran s strani države (tu ne bomo razlagali banalnih podrobnosti kako in kaj in poblajhanim novinarkam kanala A ne bomo odgovarjali). In ko bo Ljubici storjen Total Makeover (over size plašče bo katarzično zažgala sama) bo Lepa Katka poleg nje izgledala ko Sirotajerica. Naj ne pozabim, da je direktorica Frishnega ŽE na skrivnem seznamu za Najvíšje državno odlikovanje. Na seznamu je ona in Sapramiška. Za miší pa vemo vsi kako hitro izginejo ...)

PolonaP said...

KDO mu ne dovoli sleči plašča, držati vrat in prižgati cigareta?

Moram povedati Bedancu, da je blazno srečen moški.
Jaz mu vse to dovolim.

alcessa said...

Papirnate robčke pa kar sama nosiš s sabo? Po možnosti za oba? Pa je res srečen.

M said...

:$

Glede na teh deset stvari, se najbrž sploh ne kvalificiram za žensko :S
Čevlji - imam jih veliko in preveč, ampak daaaaaaaleč največ v uporabi superge (razne, seveda - odvisno od namena uporabe) in gojzarji :$
Torbice - ko sva šla pred dnevi z najdražjim ven ven, sem se fejst namatrala, da sem sploh našla torbico. Zadnji 2 leti furam izključno ruzake - z laptopom, s športno opremo, "civilni" ruzak ... ja, so zamenjali SportBilly torbico
Puloverji - odkar ima najdražji dokazano hudo alergijo na volno, mi nihče ne sme več omenjati puloverjev, ki niso iz bombaža :(
Sončna očala - daleč največ v uporabi tista z dioptrijo ...
Chanel - od vsega njenega imam samo film o njej ... ta je fajn, N°5 mi smrdi, sence so pri meni v glavnem brezposelne
Spodnje perilo - ja, tega pa imam, ampak ... spet daleč največ v uporabi športne izvedbe, seksi čipke z nedeljskim modrcem jokajo zaradi zapuščenosti
Parfumi - ja, tega imam pa res preveč
Oblekice (ni važno kakšne) - tiste iz moje omare podpisujejo peticijo o prepovedi zapostavljanja in obvezni uporabi ... reve boge, ne vejo, da smem uporabiti veto ;)
Paš...kwa? Sori, tud jaz sem iz tiste zgodbe ... pojma nimam, kaj naj bi to bilo.
Sreča in ljubezen - na splošno mam, intenzivnost niha z dnevi v mesecu :$

Sori punce, jaz s tem ne preživim ... manjkajo moji čist osnovni divajsi ;)

PolonaP said...

Alcessa, robčke IN Toporišiča.
(čeprav njega imam večinoma zato, da, ko mi K oporeka nerabo vejic, lahko rečem: "AMPAK! imam pa Toporišiča v torbici.")

Normalno, da je srečen moški.

Teta Bina said...

Zelo lajklam novi layout in header je krasen.

Preveč je lahko samo kilogramov in gubic...vse ostalo je samo dobrodošlo. < od viška glava ne boli.

alcessa said...

Pfu, ti pa šlepaš, Polona, še jaz bi ti pridržala cigareto, slekla robčke in prižgala plašč...

ERM *blush*

Ampak finta za presenetit K. je dobra. Grem kuj preverjat, a Toporišič pašejo v kaetro od mojih torbic. Treba bo namreč narediti field research in preveriti, kako na njegovo slovničanstvo reagira povprečen Nemec, če mu buklo pomolim pod nos.

Škratek said...

Ojej, js tut nism ženska.
Čevlji so moja nočna mora ker mam preširoke tace za vse fine, torbice mi še vedno delajo probleme in nikoli nobena nikamor ne paše, senčke se uporabljajo trikrat na leto in je vseeno če niso chanel, Addidas parfum (najbrž ne šteje pod fino?) skoraj vedno ostane pozabljen, na najhujše Nike sončna očala sm se usedla in že dve leti jočem za njimi in iščem nadomestek, spodnje perilo mam pa rada, samo nimam denarja za kompletke. Pa sej konec koncev šteje navaden črn modrc in črne boksarce za kompletek, a ne? :)
Pašmine - kaj???

Še dobro da mam vsaj ljubezni dovolj... :)

Sara B. said...

Draga Frišna, draga Matilda... oficially odstopam od kandidature za premierko, opozicija je premočna. Maham z belimi čikastimi gatkami La Perla v znak predaje!

alcessa said...

Sara B.: to ni opozicija. To smo samo tvoje vlade nevredne volivke, iz neznanega razloga je naša koncentracija na tem blogu kar velika, drugje pa najbrž niti ne...

matilda said...

Ahhh, kandidatka Z., pač še ni napočil čas, potrebno bo še mariskaj postoriti na tem področju, zavihati kašmirske rokavčke (čaprav so le ti najlepši 3/4), volilcem pokazati prednosti ročno obdelanega usnja usna in veselja svetlečih kamenčkov, žametne čipke (ki ne praska) in puhastih gatk (ki ne lezejo v tazadnjo), da ne govorimo o nenadomestljivem dotiku dojenčkaste pašmine...ahhh, bo že, bo že, Vaš čas še pride in takrat bodo Birkinke ŽAL na razpolago le najzvestejšim in zaslužnim;-)

Sara B. said...

velja, grem po avtobus od ne vem katere stranke že, ga dam prelepiti v moje barve in začnem z uradno kampanijo za Modno-lepotna unijo :) Rokavi zavihani... Akcija.

matilda said...

Predlagam en denarni vložek za nakup licence koncepta Trinny in Sussanah ter v predvolilni kampaniji prekrižariti (kaj pa je to 2 uri levo, pa 2 uri desno, zvečer pa domov otrokom polento kuhat)našo malo domovino z The Makeover Busom!

anja said...

res je.. čevljev ni nikoli preveč (tudi dovolj ne :S ) :D