Wednesday, October 14, 2009

SPLOŠNA NAVODILA ZA FILČICE

Lanski advent me je zagrabila veziljska strast in sem v decembru izvezla malo drugačne jasli: (mati Marijo , dojenčka Ježuščka, Jožeta in tri črne kralje iz daljnih dežel, angela s svetlimi krili) sicer mi je potem za menežerijo (ovce, žirafe, slone, kokoši in vse ostale, ki so po pripovedih prisostvovali) zmanjkalo časa, ampak to bom letos nadoknadila.


Ker sem že oktobra vsa adventno velikodušna, bom delila svoje spretnosti z vami. Predvidoma vsak teden bom objavila nov "template" in link do Splošnih navodil za Filčice, kar pomeni, da boste do Dedka Mraza lahko navezli dovolj obeskov, da boste impresionirali Taščo in zapolnili smrečico.





NAVODILA




Nujna zaloga:


-mehak, tanek, bombažni filc v vsaj štirih različnih barvah. (moja smrečica je tradicijonalno polna rdečega, zlatega okrasja in domačih piškotov, tako da sem kupila rdeč, zelen, rjav in bel filc, Jaz sem ga kupila v Prometeju, tistega ki so ga prodajali na metre)


-lepilo za les (Zaradi ugodnejše cene v gradbeni trgovini, ne v trgovini z umetniškim materialom. Npr. Mekol)


- sukanec, bleščice, zlate nitke in ostale kičaste stvari


-ostre škarje




1. Odpri link (klikni na mini sličico) in ga natisni. Prekopiraj kroj na filc. Izreži iz filca v različnih barvah. Tisti del na katerem piše 2x, izreži dvakrat.


2..

Vidiš tisti del, ki je izrezan dvakrat? To je "truplo" ali "telešček" od tvoje filčice, Vzemi EN del. Na ta en del razporedi obraz, roke, krilo, brado...tako nekako kot če bi jo oblačila, najprej tisto, kar je spodaj , ČEZ pa tisto kar je zgoraj. Ne odpiraj lepila dokler niso vsi kosi na mestu. Ok. Je krogec za obraz postavljen POD ruto oz. brado? Odpri lepilo in kose fiksiraj s PIKICO lepila. (ker zabetonira kot kamen skala kost)

3. Na sestavljeni sprednji del prekopiraj obraz in vzorčke. S tankim flumastrom. Vzemi barvaste sukce in zlate niti in s šivi, ki jih znaš, izvezi vzorčke na oblekce, pa učke, nos, ličke, brado in bleščice.

4. Prišij trakec, da bo Filčica lahko visela na smrečici

5. Vzemi hrbtni del (ta DRUG od tistega ENga, ki si ga vzel prej) in ga zašij skoraj do konca- pusti luknjo veliko cca tri cm. Skozi luknjo naphaj Filčico z vato. Če jo želiš polnjeno s čem bolj adventnim, npr z smrekovimi opilki, ki dišijo po cedri, delaj majhne, majhne zaključne šive, da se ti opilki ne bodo stresali po dnevni sobi. Jaz vseeno predlagam vato in če že mora dišati vzemi eterično olje in ga nakapljaj, diskretno, na vato.

6. Za dodatna pojasnila se obrni na uredništvo Frišnega, oddelek za komentarje in pritožbe

7. Fotko izdelka in pisma zadovoljnih uporabnikov pošlji na: frisnonovojutro@siol.net. Improviziraj. Bomo objavili. Komaj čakamo.





To je to.

11 comments:

JasaP said...

Fascinantna ideja! Se lotim jutri - danes je malček pozno, plus tega mi pomanjkanje filca onemogoča kakršnokoli delovanje v tej smeri. Jutri pa... :D
Hvala za "recept" za Filčice! :)

Vanja said...

Zelo mi je všeč. No, glede vezenja pa še ne vem, če se bom lotila. :) Morda si pa eno broško naredim.

PolonaP said...

Če si boš naredila broško, se bom metala po tleh zakaj se nisem spomnila, razen če boš še meni eno.

Sicer pa vezenje ni tako zelo obvezno, kot recimo domača naloga...

...ali pa da v svoji sredini toplo pozdravimo ta novo Deklino. Boš, pliz pliz, pokazala če boš kaj naredila?

PolonaP said...

Et on plus, elle est frankofile, tale ta frišna Deklina

Hali said...

uuu krasna Filčica, mhmhm mogoče se kdaj lotim ( ne obljubim za letošnje leto) :-)

JasaP said...

Hvala za dobrodošlico! Bom pokazala, ofkors :) če bo za v javnost, seveda...
Frankofile...ja, študijski frankofil; frankofil (skoraj) po poklicu takorekoč =D

Vanja said...

Hm, predlagam, da vsaka od bralcev naredi eno tako broško zate, a ne bi bilo fino?! S filcem se bom družila med vikendom. Zdaj pa samo upaj da bom navdahnjena tudi a držanje šivanke!! ;)z

Vanja said...

O, "z" je pa nekam skočil...

PolonaP said...

Onka, jaz sem strašno ZA, samo bojim se da bi potem ostala zelo osamljena na Frišnem.

Sicer je pa fin ta smeško z brado

;)z

Vanja said...

Pa res! Smeško bradač. ;Z
Kako zelo trivialno... :D

matilda said...

Onka, a si predstavljas kako se polona, vsa ovesena z broskami-darovi, pojavi na solski prednovoletni prireditvi. Biblicna mati!