Wednesday, April 22, 2009

Modna policija, tretji del

Alcessa, Saša in Vixi so si prislužile Frišno odlikovanje prvega reda.
Z zlatim častnim znakom Skrij-te-tangice-v-gate, pa je odlikovana Alcessa, ki je ob tej priložnosti tudi povišana v Ministrico za zadeve, ki so zunanje, pa bi morale biti notranje. Po prečutih nočeh in temeljiti raziskavi javnega mnenja, nam je spisala 5.člen Zakona. V nedotaknjeni obliki ga z velikim pompom vključujemo v Zakonik:



5. člen
Kaznivo je dejanje izvajanja agresije nad soljudmi, pri katerem se kot orodje/orožje uporabljajo deli telesa, ki se običajno dojemajo kot »spolni«, »erotični«, »pornografski« ali pa so dejansko v bližini genitalij/so genitalije same. Pri tem ni pomembno, ali gre za štrleče dele ali vdolbine.
Tako je kaznivo nošenje hlač s krojem ali na način, pri katerem sočloveka napade ritna črta, tudi če je ta navidezno prikrita s čipkastimi tangicami. Sploh, če je olepšana s tangicami.




Kaznivo je tudi nošenje modrcev kot vrhnjega oblačila, še posebej, če je neprimerna njihova velikost/splošen estetski vpliv/kraj uporabe, ali pa kakršna koli druga okoliščina kaže na to, da gre za uporabo štrlečih delov telesa kot orodja/orožja.




Kazen za takšno izpostavljanje neprimernih delov telesa na neprimeren način je odvisna od izpostavljenega dela telesa. Pri prenizkih hlačah je kazen enoletno obvezno nošenje kavbojk z visokim pasom (in zaprto zadrgo!), pri nepravilnem nošenju modrcev pa je kazen v celoletnem nošenju puloverja z ruskim ovratnikom in dolgimi rokavi. Kazen se lahko zniža na polovico, če takšni osebi uspe prepričati najmanj dve prijateljici/sorodnici, da so štrleči deli telesa ter vdolbine njihova osebna stvar, ki se je ne sme tiščati v oči nedolžnim ljudem.
Avtorica članka in spremljajočih ilustracij Alcessa ima uradne ure na blogu MOOSINGS vsak dan, med 9.00-12.00 in 13.00-15.00, pritožbe in pripombe po predhodni najavi, darila pustite pri tajnici, denar v zapečateni kuverti zataknite pod preprogo.

9 comments:

moi said...

U, take zakonike bi pa tudi jaz brala, s takimi ilustracijami. Zelo nazorno.
Prvo gre tudi meni na živce, pri drugi se trudim vse obdržati noter, čeprav imam dovolj velik BH, samo moje imajo svoje življenje in včasih pobegnejo ;)
Se trudim, kot že rečeno ;)

Aja, pa še to sem grešila: a la Crocse mam tudi sama, za v AD so najboljši, ko je treba nekaj hitro nataknit in it ven.

VIXI said...

For the record - za poscat humorno postaja!

matilda said...

Ja, tale nazorni prikaz nepremostljivih razlik med dojkama in nedrčkom me spominja na mojo kalvarijo ob nenadzorovnem povečanju le-teh in posledično seveda spremenjenem lifestylu le-teh. Sem nekaj časa še kar nerazsodno vztrajala, da so trikotni modrčki še vedno del mojega življenja in nakoli skakljala z razlitimi pudingi:-( pa takoooo sovražim trde modrčke!!!

PolonaP said...

Ko pridem jaz po modrc mi vedno rečejo naj za A košarico pogledam na otroškem oddelku.

matilda said...

Kot bi rekla moja nehčerka: Srečka ti. Pa, samo naj še kdo reče, da ti joške zrastejo po porodu. Jaz imam PSAAAA!

Anonymous said...

Polona, hvala. Denar v kuvertah nujno rabim, ker se mi številka modrca nezadržno povečuje. Nazadnje sem na internetu naročila idealnega: oblazinjene naramnice, tri sponke, brez šivov... Moj mož: a ni barva koža bolj za stare mame?
Problem je v tem, da sem najboljši modrc svojega življenja res naročila pri spletni trgovini za starke in mi sedaj pošiljajo reklame za dežnik s palico za opiranje pri hoji, nogavice za krčne žile in to. :-(
Da ne omenjam izrazito neumne karakterne lastnosti, namreč prepričanja, da si nekatere stvari kupim in jih bom potem nosila do konca življenja. Modrce.

K said...

Ojej, alcessa, sem mislila, da imam samo jaz ta problem. Mislim, končno dobim lep bordo ojačan in podložen modrc (pravzaprav sem ga "končno" dobila takoj po dojenju, ko sem imela polne čevlje brezobličnih modrcev za dojenje, in, khm, raaahlo ščučane joške), pa hudič gre in v borih petih letih izgubi obliko in gladko površino ... c, c, c, kakšno nekvalitetno robo mi prodajajajo.

matilda said...

Modrčki imajo zelo intenzivno življenje. Jaz sem recimo tiste svilene, čipkste, firmate..."šparala"...tako dolgo, da je elastika zgubila svojo osnovno funkcijo-elastičnost:-)Poln predal čipkarije sem stran vrgla:-(

K said...

Viiiiiš, ki ne znaš še, to se vse ponuca, ko šivaš blazine al pa voščilnice :P