Saturday, March 14, 2009

Včeraj, ko je moj ubogi črni revček HP, sedel pri doktorju in si pustil trebiti viruse iz svojih nežnih diskov sem razmišljala o življenju, o etiki, mojih globoko usidranih vrednotah in biološkem determinizmu.
Se mi zdi nesprejemljivo sporno, da moj dobri prijatelj (prečrtaj: napiši naključni znanec) DN ocenjuje kvaliteto filmov po prisotnosti nagih joškic v filmu.

DNja zaradi mojih visokih standardov varovanja osebnih podatkov na tem mestu ne morem imenovati (lahko pa pišete v uredništvo in vam pošljem njegovo polno ime, priimek, fotografijo, načrt do njegove hiše, kot tudi kopijo njegovega urnika za naslednji teden) ampak, se vsi strinjamo: DN jevo obnašanje je primer phalocentičnega razmišljanja in kot tako zasluži, da je obravnavano kot slab vzgled.
Za primer vzornega ogleda filma pa vzemimo na primer The Rundown, odličen film z močno, eeemm..., intelektualno noto , ki so ga na naših sprejemnikih predvajali včeraj zvečer. Ali sem si brisala sline, ker je glavni junak po mojem ekranu tekal v ozki majici? Ali sem zahtevala popolno tišino, ko je slekel majico, da si je lažje očistil bojne rane? Nikakor! Film sem ocenjevala po njegovem družbeno koristnem sporočilu: orožje je zlo, dobro vedno zmaga, kapitalisti so zlobni, pazite se natakaric, ki izgledajo kot Sin City babes!
Pri poglobljenem opazovanju filmskih likov, MI ki smo bolj spiritualno razviti, razmišljamo o njihovi vzgoji, o njihovih vzornikih, o dejanjih, ki so jih pripeljala do trenutka, ko so začutili, da si morajo preobleči majico in narediti svoje oprsje obliza vredno gladko (prečrtaj. Napiši: ki so jih pripeljala, do trenutka ko so začutili, da morajo dati več avtentičnosti karakterju).




Razumeti moramo, da je duhovna razsežnost lika, tista njegova lastnost, ki najbolj pritegne!

9 comments:

Šolanje na domu-Waldorf said...

Se popolnoma strinjam s teboj. :) Moj dragi noče iti z mano v kino, če povem, da v filmu igra Brad Pitt, prav tako mi filma noče zloudat z neta. :) Kdo jih razume.??
Lp, Nataša.

matilda said...

Nikoli pozabla ternutka pred 300 leti, ko se je na silver skrinu v popolni temi prikazal Brad-vampir....takega iz-"prepone"-žgolenja nisem slišala nikoli več.

Seveda pa je Ikona te duhovnosti vsekakor premočeni Colin Firth. Toliko senzibilnosti, kot je on vložil v interpretacijo zahtevnega literarnega lika anglšeke litrature, bo težko kdo dosegel.

PolonaP said...

mmmmm,Matilda you are thinking about the wet shirt moment....
YES! YES! YES!

matilda said...

Vsa njegova poglobitev v lik glavnega junaka, ki se izkazuje v sceni RIBNIK, je seveda plod dolgoletnega študija drame, improvizacij v srednji šoli, dramskega krožka v osnovni šoli in najverjetneje tudi prvega obiska v gledališču pri 4 letih, da ne govorimo o prebiranju svetovne literature v prostih trenutkih;-)

McCrafty /Klavdija said...

ampak veš kaj, se mi zdi, da eden manjka...za tidti poduholjen del filma :) http://4.bp.blogspot.com/_2vtaLRMVmf4/SSz19lRjOxI/AAAAAAAAEj8/xr_q1nKC-Ys/s400/Josh%2BHolloway%2B1.jpg...evo, zdaj je zbirka skoraj popona :)

VIXI said...

Seveda, odlična igra Brucea W. nam predstavi zapleteno notranjost cheifa McLanea. V več close upih nam predstavi resnost situacije, družbeno nestrpne odnose med ljudmi in bela spodnja majica, brez rokavov nedvomno nosi globoko sporočilnost v tem primeru.

Boy said...

Vidm d smo moški pravi amaterji v primerjavi z vami ...

PolonaP said...

Najob iz Etiopije: ZELOOOOO zvit NICkNAME!!!!

PolonaP said...

Matilda, pozabila si omeniti, da je Colin NARAVNI talent!