Wednesday, May 20, 2009

Darilo imam zate

Prijatelji,
obljuba dela dolg in kljub temu, da se bojte Grkov z darili in da šenkanemu konju ne gre gledati v zobe, tole ne bo maček v žaklju, ker bom povedala jasno in glasno, da There's no such thing as free lunch. Da ne hodim več okoli vrele kaše, prijatelj ki imaš toliko odličnega okusa, da bereš Frišno novo jutro: DARILO imam zate!In vse kar moraš narediti, je da pustiš svoj komentar (beseda ni konj) pod tole objavo in potem bom čez teden dni, naredila tehnično izpopolnjen in od evropskega komiteja za igre na srečo nadzorovan žreb, na katerem bo srečni dobitnik prejel prav tale (glej foto), še topel, neprelistan, popolnoma nov izvod Nigelle. S POSVETILOM, napisanim z mojim najlepšim flumastrom! (in ne, opcija: knjiga brez mojih poučnih besed , ne pride v poštev!)
.
Res pa je, da boš, Dragi prijatelj, imel BOLJ zlat srček, če boš ob prijavi poslal še dobro ime Frišnega Novega Jutra trem prijateljem. In če boš to naredil v naslednjih devetih minutah, boš poleg zlatega srčka dobil tudi mojo večno hvaležnost. Če nimaš bloga na katerem bi objavil link do tegale DARILA, lahko še zmeraj napišeš na facebook: "Kdor ne začne jutra na FRIŠNO (+vstavi ustrezen link) je pussy". In na koncu ti ostanejo še verižna pisma za dvanajst sodelavcev in prijateljev. Teh smo vedno veseli.
Knjigo iz katere sem jaz že prekuhala vse, ampak res vse recepte, ti prijatelj pa jih morebiti še boš, je prevedel nežni in prijazni (glej foto)Anžej Dežan (in zut! nisem ga vprašala, zakaj ne : "Nigella ga pikne" namesto "Kuhajmo z Nigello") in ker je sreča opoteča in ni čisto nujno, da se nasmehne prav tebi, nikar puške v koruzo, bukvico lahko še zmeraj kupiš pri Vale Novaku.

Žurka ob izidu knjiga je bila fina, manjkala je sicer Vevška godba na pihala, bili so pa kupi znanih blogeric in roji biblični kobilic. ( jaz sem bila tista kobilica, ki se je specializirala za čokolado)

Je bilo fino.

58 comments:

Vanja said...

Oho, znana blogerica, hehe... Fino je bilo. Najbolj všeč mi je bil zadnji del - požrtija, kakopak. Vesela sem da sva se spoznali! :)

Vanja said...

Aja, nisem komentirala zato, da bi dobila knjigo, ker jo mam klele pri sebi - čist frišno dišečo. :) Če me pa žreb vseeno določi, se je pa ne bom branila in jo bom podarila naprej.

AllyRose said...

No, tudi jaz se vpisujem v tvoj krog kandidatov za žreb.
Zakaj?
Ker si moji domači resnično želijo, da bi bolje kuhala. :)

Sebi said...

Tale baba mi je tečna, da mi kar ne more biti bolj. Ne vem točno zakaj. Tako, da definitivno ne komentiram zato, da bi dobila v nagradni igri... Če pa bom bom posnemala Kameleonko in knjigo podarila dalje. Je ravno obdobje rojstnih dnevov...

Jana said...

UH, vsak nova kuhinjska knjigica super paše v mojo kuhinjo. Takoj se dam zraven in držim pesti. Upam, da bom tudi jaz lahko vse recepte po vrsti preizkušaa in dala svoj feedback :-)))

K said...

Arrrrrgh, včeraj je bilo in js sm pozabuuuuu! No ja, lahko upam, da bom imela malo sreče pri žrebu :P

matilda said...

Prti so mi všeč, želiiiim pa si tudi fotk hrane. Plissss!
Aja, pa knjige se tudi ne bi branila, mam že toliko fantov v kredenci, pa Nigella ma tako lepe obrvi, pa morda tudi kdaj kaj skuham oz. mi kdo kaj skuha, pa knjige mam rada, pa...aja, pa lepoto in koristnost tvojega bloga širim naokoli. Ustno, ker pri nas v provinci to najbolj deluje (sosed je zlata vreden, tudi če je Ištrijan). Še česa se bom spomnila, aja vsako jutro RES, ma RES najprej k tebi smuknem. Se bom še česa spomnila. Če pa v nepristranskem žrebu ne bom ven skočila, pih, pa si jo kupim (in to s popustom;-)). Saj ni zvenelo kot grožnja, kaj ne.

PolonaP said...

Chere Matilda,
ti si pa res hecna,
saj veš da nisem mogla FOTKAT, dokler je bila še hrana,

bi mi vse pojedli!

(boš seveda predlagala, da bi naredila diversion: "Glejte Brad Pitt!" ali npr. "JOj, Ptičja gripa" in medtem ko bi se vsi razbežali, bi v miru pofotkala, pojedla, spakirala za sabo in odšla, ampak, AMPAK! jaz sem, moralno neoporečen državljan in tega nikoli ne bi storila!

Pa še spomnila se nisem ob pravem času. ZUT!)

Katja said...

Kuharska knjiga je nekaj kar krvavo potrebujem, ker me mati niso kaj prida naučili oziroma se sama v rani mladosti nisem kaj dosti sukala okrog štedilnika, sedaj imam pa nočne more in prebavne motnje vsakič ko moram nahraniti dvoje lačnih ust.

PolonaP said...

ja. In za žrebanje velja od vsakega samo po en komentar, tako da se ne rabimo šparat in nazaj držat in fine delat kot ob zadnjem kanapejčku na pladnu in lahko, tako kot ponavadi, mirno klepetamo.

Irena said...

Tudi pri nas bi z veseljem poskusili skuhati kaj iz knjige, ki jo ponujaš. Radi imamo frišne, nove stvari ... take, kot je tvoj blog. :)

VIXI said...

Se grebem po vseh pravilih:

Kdor ne začne jutra...Kdor ne začne jutra... na FBMoja Avstralka na FBju je takole komentirala: i can't read what you're writing but wanted to say I have this book and found it quite interesting. only made a couple of things out of it so far. The fried mozarella sandwiches are my fave though I didn't fry mine. they were still good though!

srečkica said...

kakšni recepti pa so v njej?
če je potrbno za kuhanje imeti preveč čudaških sestavin, ki jih pri nas na deželi ne premore nobena sosedova merkatorija, potem me ne vključit v žreb, sicer pa se že veselim nekaj frišnega v naših loncih :)

matilda said...

Eeeh, Polona draga, hrano je potrebno pofotkat prej (pa makar tam zadaj v skladišču - npr. vse prav lepo zložiš na Nigelline knjige...), že vidim, da je bilo vse narobe ker me ni bilo tam. Kaj pa tvoj Portfolio??? S čim se boš promovirala,ko bo ljudski glas segel v deveto vas, s fotkami pomendaranih krožnikov?!? Grrrr!
P.s. kaj pa si kuhala:-)?

VIXI said...

In dežurna slavistka ti je pri sodelovcih pogledala skozi prste. K nehaj se prilizovati!

PolonaP said...

(uporabi spell checker na brzino, potem pa s pravičniško ogorčenostjo):

KAKŠNI SODELOVCI neki, Vixi?

K said...

Vixi moja preljuba, v predkofeinskem stanju se sploh nisem sposobna prilizovati, ampak če bi naši ljubi kuharici oponesla sodelovce, bi ji morala še tistih manjkajočih 5 vejic (in 1 preveč), pri tem pa bi tvegala, da ji začnejo kakšni neutemeljeni kompleksi ven tolči in bi blog preprosto zaprla - tega pa nikakor nočemo, vejice gor ali dol. Sploh pa TALE dežurna slavistka ni tak jezikovni naci, da ne bi mogla blogov neobremenjeno brati in celo v svojega kaj bolj ležernega zapisati.
Ko vidim kak napak poln novinarski članek, ne blogovnos, pa se krotilec v meni v hipu prebudi in že vihtim svoj dolgi usnjeni bič in švrkam naokoli, to pa! Kajti novinarji so za svoje delo PLAČANI, blogerjem pa so edino plačilo bravcev (:P) blagoglasni komentarji.

PolonaP said...

Pekla sem orešče. Nora stvar, ki na domačih žurkah vedno prva poide. (za zajtrk pa mi ostanejo zvitki iz dateljnev, pršutka, skute in sveže mete s čilijem. moji žurerji se jih izogibajo, ker jih okus po zobni pasti strezni. Kdo bi jih razumel. Jih pa še zmeraj vztrajno delam in ČE bi bilo na mojem vrtu že kaj mete, bi bila včeraj Wolfova zavita v ledeno svežino)

Recept za oreščke: rahlo pečene (pečica na 180 cca 5-10 min) oreščke različne sorte povaljam v maslu v katerem sem raztopila med (boljše kot sladkor, ker se lepše topi), sol, na roke razbit čili in sesekljan svež rožmarin.

PolonaP said...

Ena vejica PREVEČ?
Se mi zdi, da je to napredek?
Glede na to da mi jih na res dolg spis, samo pet manjka?

Tanja said...

Cirkularno pisno (našla sem samo 72 ožjih prijateljev) je poslano. Na oglasno desko v firmi in bloku sem tudi že nalepila obvestilo, da je frišno novo jutro res vsak jutr (sej ni važen kaj je res, marketinško se pa dobro sliši) sveže, tako sveže kot bi bilo novo. A moram še kaj narest, da bom pridobila še mal "odvečnih" kilogramov? Aja, pa še na moj blog bom dala tole novico. Potem pa bom sigurno in še naprej zvesto brala tvoj blog. Če me pa zgreši tole tvoje darilo, mi pa ValeNovak še zmeri ostane.

Bodi lepo, Tanja

K said...

Absoluten napredek! In to brez vihtenja biča :P

matilda said...

Hihihi!

Damjana Ž. said...

Čudovito! Darilo! Nisem še nikdar nič dobila na tele blog candy variante, pa se še kar postavljam v vrsto - upanje umre zadnje.

Morala bi vprašat zakaj ne raje "Nagella ga pikne". Tako bi bil naslov dosti bolj zabaven.

matilda said...

Polonca (zelo sladek glas) a tisti zvitki iz dateljnov, pršutka, skute in sveže mete s čilijem so ena zadeva??? Nič, nič, samo vprašam. Če bom pa kdaj dobila recept, pa bom zihr povedala, da je to tvoje"maslo" in seveda s tem posredno oglasila tvoj blog;-)
p.s. všeč mi je dateljni, pa čili, pa meta

Anonymous said...

Meni je pa Nigella super! Zato bom zelo vesela, če dobim knjigo.
lp, Polona PB :)

janja said...

Naredila malo reklame na mojmu blogu (ki še ni popolnoma umrl) pa še tukaj se pofočkam :D

Ula said...

Se še jaz pofočkam, ki sicer samo pridno tiho berem ;)

P.s.t.: bloga pa že nekaj let nimam več.

Nihljaj said...

Ne vem, kdo je Nigella :)

Renata said...

Meni se Nigella tudi full dopade. Je pa edina napaka vseh kuharskih knjig ta, da zraven ne dobiš še kuharja :-)

Barbi said...

Jaz bi se tudi postavila v vrsto (sem se enkrat že, pa je bilo menda prezgodaj). :)

tincha said...

jaz bi tud pikala z Nigello, tko da: please, count me in!

K said...

sem šla včeri mimo. :) ampak samo mimo, ker sem res en strahopeten ptič {no, pa tudi ne dejt sm šibala:}. zgledalo je pa zelo luštno! sem tako čekirala, katera je naša polona, da se mi je sladoled kar v roki topil.

gordy said...

A kuhate tudi? :) Bravo :) Sem s strahom pogledovala, če me čaka kakšna kazen (iz z užitkom branega modnega zakonika) tudi za to, ker v kuhinji brez "firtuha" copram :)

Lenka said...

Se pravi, da imam dober okus, ker berem Frišno novo jutro vsak dan.
Tudi jaz se nebi branila knjige, mogoče bi pa celo dobila veselje do kuhanja. Pečem zelo rada, kuhanje mi pa ne diši.
Bom pa brala še naprej Frišno, ker res zabavno pišeš.

Sonja said...

Saj ni druge, kot da se grem grebst še jaz :) Nigello gledam, če se le spomnim.. bi pa včasih kar tv polizala, tako dobro zgleda. Pa vse tako na hitro napackano skupaj.. njamsi.. una zupainglese od zadnjič.. pa robidke noter :)

BojaMoja said...

:)) jaz sem tudi že enkrat prehitro stala v vrsti za tole knjigico :))) ampak se na frišno fočkam :)))

Maja said...

Še jaz, še jaz! Glede na to, da gre ljubezen tudi skozi želodec, moram RES začeti delati tudi na tem in moje drage večrat kulinarično razvajati ... ali pa bi morali oni mene ;)

Suzy said...

No prav. Se pa še jaz postavim v vrsto. Sicer te Nigelle ne poznam, ampak kuham pa rada. Kaj novega bi pa tudi rada uvedlav kuhinjo. :) Pa vbom kar slikco na moj blog obesla :)) Sicer se bom pri Novakih zagrebla.

Marna said...

Oh, tako frišno darilo pa ni od muh ... pa naj ga "pikne" ali kuha.
Se postavim v vrsto.
Hvala!

Vladka said...

uuuuuuuuu, takega darila pa se res ne branim! Hvala za priložnost Polona :)
Kokica

Marija - Marička said...

Frišno novo jutro z še bolj frišnim darilom :) Seveda se postavim v vrsto, saj mi je kuha v veselje (če le vem, kaj skuhati)
Hvala za dano možnost pridobiti to zanimivo darilo!

McCrafty /Klavdija said...

ufffff, imaš pa že takšno vrsto, da hodim zdaj tukaj zadaj po robu pločnika :)...amapak ne bom nič jezna, če me vržeš v boben, bo 1x dosti :o)--sem pa že ptičke slišala čivkat, da talaš knjigo, hehe

Beti said...

UUU, se postavim v vrsto, sicer dolga ko hudo leto, sam še vedno je. Pa Nigelco je vedno fajn pogledat! nimam potem slabe vesti, ko packam po pultih, češ, sej Nigelca tut tako dela;)
Da bi pa mela še knjigico...uh, to bi blo pacarija in pol :)) sem se vedno spraševala, kje najt te njene fensi recepte...in zdej vem :)
Definitivno te jutri v frišnem novem jutru dodam na svoj blog, zdej pa hitim naprej...
Se še oglasim ;)
Beti

BojaMoja said...

Draga Polona! Ti si kriva!!!!

Ja, točno ti si kriva, da se malo po polnoči bašem z božanskimi browniji ala Nigella.

Za moj okus so sicer malo preveč sladki, pa malo premalo sem dodala vanilije in par minut predolgo sem pekla ... ampak tako dobrih rjavčkov še nisem jedla :))

PS. namenjeni so bili sicer za jutrišnjo žurko, vendar mislim da bi bil skoraj greh, če bi jih jedli hladne :( mislim, da bo treba malo pogulfati, da mi ostanejo doma :)))))

mateja said...

Se postavljam v vrsto!

Spela said...

Jaz tudi jaz tudiii :) Prooosim tudi črtasta bi šla v boben za žreb :)

Spela said...

Evo...izpolnjujem še drug del naloge ;)

http://www.crtast.si/2009/05/23/darilce-aka-blog-frisn-candy/

Špela said...

Grem tudi jaz v žreb, ker sem včeraj poskusila eno od dobrot iz tele knjige. BM je bila tista, ki nas je posladkala :)

Bazilika said...

Do zadnjega sem upala, da me bodo moji radodarni prijatelji osrečili z Nigello.
Pa temu ni bilo tako.
Zato se postavljam v vrsto.

Urškin Raj said...

Upam, da nisem prepozna za tole sladko darilo. Ravno včeraj sem jo gledala na TV in želodec je trpel zraven (jaz pa zelenjavo cel dan :) - sicer nikoli nič ne zadanem, ampak upanje umre zadnje ane ;)

Unknown said...

Jaz bi tudi ... Jaz bi tudi ... Se postavljam v vrsto za to super darilo.

Unknown said...

Rad bi že končno rad videl vse recepte, ki vključujejo zamrznjene ostanke vina! Zatorej: prosim za knjigo.

DidiArt said...

ohoho, sladkarije.. imam zelo rada kaj novega, a se lahko tud jaz postavim v vrsto

METAMUNDUS said...

haj
zadnje čase se me drži neznanska sreča, tako, da ne bom prav nič jezna, pač pa zelo presenečena, če se bo žogica odkotalila mime mojega tunelčka.
Še vedno prisegam na prevod Uštipci ljepotice Nigele!
xxx

Jana said...

Obveščeni so vsi moji trije prijatelji, vseh 6 sodelavcev in vsi 3 mački - da jutro začenjam na Frišnem - vsako jutro. Ter, da se sedaj deli baje za prste poliznit dobra knjiga, ki bo še podpisana s tvojim naj flumastrom. :)

Se še jaz postavim v vrsto.

Jana said...

Tudi jaz bi jo imela :)
Se postavljam v vrsto!

mateja said...

Meni gre po TV rahlo na živce, po drugi strani pa je fino gledati ljudi, ki tako uživajo v kuhanju. Moj zvezek je ze poln nakracanih receptov, ki jih pišem med gledanjem oddaje, bi blo pa lepo imet zadevo skupaj s fotkami v obliki te lične knjige.
No, letos je bilo vesolje prijazno z menoj... :)

Anja said...

P a kuharska knjiga je na mizi... jst sem za. Sicer nimaš pri meni nobene umazane posode, pa niti čiste ne, ampak če dobim tole knjigo ti obljubim, da pošljem kaj v tvojo smer... uf, je to podkupovanje... nič zato...