Tuesday, January 29, 2013

HOW TO GET 100 SALES ON ETSY IN A MONTH

It should be really easy. First we will look at the tagging system and key worlds.
Lets take for example this cup with kind, old lady painted on it :


https://www.etsy.com/listing/121498874/coffee-cup-queen-with-hand-painted-funny


For the last two days nobody showed any interest in her, despite her saying: "Your knowledge of Kung-fu is pathetic" and her being the grandmother of Prince William.

https://www.etsy.com/listing/121498874/coffee-cup-queen-with-hand-painted-funny
 The problem must be in its tags.
Tags are things that you use, when you search for something in Etsy. Like "cup" or "mug"  or even "coffee cup"
and since nobody searches for coffee cups,

I am cleverly changing the tags to "grandmother", "prince William", "grandmother of William",  "Prince William Cute", "not mother in law", "Lucky Kate" and "prince Williams panties". After that I am adding the following tags  for a global appeal:
 "Twilight", "50shades of Gray" and "Christian Bale" (what? You are not checking every search machine on the Internet for Christian Bale tags? Bizarre. I know I do)

By tomorrow I expect to have her on the etsy cover and to begin my life as seriously important and filthy rich artist.

But just in case, should my new tagging system not work as good as expected, fill free to go to my pinterest account   and repin her at your will.


39 comments:

PolonaP said...

Ker v resnici,sem zaradi blesavega etsijevega trapastega tagging sistema že jokala

oh,henry! said...

i hear you sister!
jaz v tage napišem tud: i'm too sexy for this necklace, sam noben zaenkrat še ni tega srčal.

yemamaya said...

a ni to zares bizarn? ker jest sm tud probno obesla na net moj hmpg, shuoaj z novim 'info@' mailo, in ne boš verjela, ampak NISEM naslednji dan dobila 30 zahtev po ponudbah.
Je**tiživot. Jokala nisem, je pa frustrirajoče like hell.

yemamaya said...

wtf? kakšno pisanje je pa to?!?!?
shuoaj=skupaj
mailo= mailom
...

yemamaya said...

btw, a je že čas, da frustracije rešujemo z alkoholom? tam nekje najkasneje v februarju bi se že spodobilo....

PolonaP said...

Yemi, jaz sem v petek najbrž prosta (najbrž-ker morebiti bom pakirala šalice, saj veš, genialni tagging sistem pa tak), ker ne vem če bom lahko čakala do februarja

I

PolonaP said...

Irena...vse kar lahko rečem je samo GRRRRRRRRRRRRRR

yemamaya said...

Dragica, v petek JE februar! *Snigger snigger*
If the shit hits the fan.... G&T numbs the smell....(apply liberally)
BTW- Otrok se vpisuje v osnovno šolo- ali vpis zahteva optimistične/normalne/nefrustrirane starše? Ker če jih, smo v riti. Najbrž o temporalno alkoholiziranih ni govora v kakem zakoniku?

PolonaP said...

neee, vzamejo vse...men niti za pihat niso dali...

friday it is? Ok. Te zvrcnem v četrtek?

yemamaya said...

zvrcni, ampak je zaenkrat še huda negotovost v zraku. Gospod in gospodar je na podaljšanem bivanju na gnilem zahodu, pa nisem zih kedaj ga bodo deportirali nazaj. mejk jor pipol kol maj pipol,end vi du biznis tugedr, jes?

PolonaP said...

Oukej

alcessa said...

Ah, in zaradi tegov MOJA kraljica še vedno uživa status "ni poslana"? NOT AMUSED, since paid. :-)

(a pri tagih obstaja možnost vstavljanja zvezdic kot wildcardov, da se potem na tak izraz ujamejo vsa iskanja vseh oblik besede? Na primer vneseš "NO* AMUS*" in se na šalco pripopajo vsi, ku guglajo "now amusing", "not amusing", "no amusemnent", "north amussen" ipd.

(Yemi: moja kariera se je začela s praskanjem po vratih potencialnih naročnikov in blagim cviljenjem. Nič niso že kar na začetku prišli pogledat moje spletno domovanje in me pobožat po glavici?)

PolonaP said...

zdaj pride trenutek ko trapasto gledam, potem pa rečem
"aja, a bi morala še kaj klikniti?"





alcessa said...

LOl (se mi je zdelo, da točno nastavljanje statusov ni najpomembnejša stvar v Etsy shopu, samo pohvaliti sem se hotela, da tudi jaz čakam svojo šalico kralico)

Ma vprašanje z zvezdicami pri tagih sem mislila resno ...

PolonaP said...

če bi znala, bi zdaj tukaj prilepila dvajset srčkov,

sicer pa, saj veš, ga ni boljšega kot če ti kdo pove, kaj bi lahko naredil bolje

kar se taggov tiče... mislim, da ne jemlje znakov***, razume pa kot isto besedo ednino in množino eg. Mug, mugs,

hec je v tem, da se zanaša na sistem relevantnosti, ki je sam svoj catch 22 - več hitov kot imaš, bolj se štejejo tvoje besede za relevantne, manj hitov kot imaš, manj imaš možnosti, da se štejejo tvoje besede za relevantne...


alcessa said...

Se za nazaj in za naprej opravičujem, če moj "humor" ni smešen - saj bi delala na njem, pa nimam žrtev :-) (in tipkarskega potrpljenja za razlage tudi ne dovolj, če pa se poklicno ukvarjam z Vladivzhodoki in to 100 milijonkrat na dan) - ma opravičujem se čisto zares.

Predlagam nekaj drugega - lahko pa objaviš vsakokrat po eno šalco/zadevo, pa prosiš obiskovalke, naj prispevajo tage (ločene z vejico in s pravilnim in nepravilnim tipkanjem, kakor nanese, potem pa jih enostavno skopiraš v Etsy in čakaš ... čakaš ... :-)

PolonaP said...

...Alcessa, dej nehi no, ker me spravljaš v zadrego...saj veš da te mam rada pa da si ena mojih najljubših strank (okej, okej, ena redkih strank) in da v RESNICI sem vesela nasvetov in hintov in tipov.

Sicer planiram današnji večer preživeti v branju člankov na račun etsija pa tegnja. Bom delila, če kaj zvem.

alcessa said...

:-) (Predvidevam, da samo taki, ki cele dneve presedimo za pc-jem, preverjamo statuse svojih pošiljk, ves ostali folk ima najbrž nekaj takega kot lajf :-) ... zadnje 4 dni sem tako na primer org*zm*rala nad fedex statusom zadeve, ki je pot začela v neken neznanem mestu na FLoridi, šla čez Tennessee, Koeln, carina, Karlsruhe ...potem pa k meni! 3 dni prezgodaj! Si predstavljaš, kakšen dogodek je to?!?)

BTW, Kraljica mi je risana na dušo, ker menda obvladam pogled tipa "not amused", samo da se ne znam 100% nehati smejati ...

matilda said...

tagaj tudi z Jamesom Bondom ipak je njena pravnukinja padalalal z njim in Etsy je SuperSuper Nova!
Nikoli ne neajdem čisto nič, ko se lotim iskat naprimer blazno lepe mehiške cekerje...ko zagledam prvih 10 strani ponudbe (gerla v tigrastem nederčku, s pleteno boršico v roki in plastičnimi neonskimi nohti...npr.)
Tako, da se moji priljubljeni čisto enostavno nizajo iz unih 45 trgovin, ki so mi po godu in bi jih redno obislovala, če bi živela v Štokholmu.
Alko je resnično edino zelišče, ki pomaga v takih za...situacijah. In poživlja kri, kot je rekel Franček:*
Spijta enega dvojnega zame.

100% Suzi said...

...fucking tagging system...
al kako že ;)

Zulejka said...

Ne vem, če rabiš kak predlog, pa nič smešna ne bom. Jaz bi tole iskala pod queen mug/queen cup, kung fu mug/cup, funny mug/cup, graphic cup/mug, quirky mug/cup, black&white/b&w mug/cup ... Sem jo pa tudi pinala, quirky majesty.

PolonaP said...

Zulejka, TOP!
takoj sem si označila graphic Cup/mug etc... kako da mi ni padlo na pamet????, pa quirky, pa B&W tudi.
Res hvala.

pin sem pa videla IN sem bila važna.

yemamaya said...

samo da se zna: ITAK da me je pozabla poklicat, ker vsi VEMO da je doma šalce za na Etsy pakirala k ne dohaja povpraševanja in se ITAK sam zarad lepšiga prtožuje ker dnar že u madroce tlač k ga nimajo več kam dajat, še u banki so rekl da ne morjo več tolk pologov hedlat.... ITAK

PolonaP said...

kaj, a zdej bi pa šla žurat?
(bi več napisala, ampak ne morem, se mi jnel karpalni živc, ker sem tolk dnar štela)

yemamaya said...

kroh kroh, tole s karpalcem:)
pa sej, če sm iskrena bi šlo na knap, aaaaampaakkk, lohk bi se pa hvalila, da me uspešne slovenske ilustratorke vabjo vn žurat, pa nimam cajta... sej veš, kislo grozdje, pa vse take sadno-zelenjavne

alcessa said...

Polona, rabiš:

Kaffeetasse, Kaffeetassen
Teetasse, Teetassen
Königin Elisabeth
Illustration, Illustrationen,
Karikatur, Karikaturen
Sprüche
Menschengesichter

... ?

matilda said...

jeh, viš tako je draga Yemi, sem v Lady Šentflorjanski prebrala, da so pr Frišnovih G7 najeli in seveda tiste nartabolj stasite...so Gospa osebno izbiral, jep! A si jo predstavljaš, kako sedi v pastelno rumenem kostimu, na satenastem rokoko fotelju, pije iz QueenMug z svetlo rožnato nalakiranimi nohti in pomenljivo čekira bodygarde.
Ampak tako pač je in lahko se le nadejava, da bo za najin ResortOtok kak popust dala, ko bova vso čajno pri njej naročili.

yemamaya said...

OH dragica, nikar se ne delaj nedolžno, no. Saj sem VIDLA fejsbuk od Zlatejabučke!!! Zdej sta obedve taki hudi podjetnici, da lahko teta Rodickova vtakne glavo pod polšter in se stidi... Sej bom jest tud enkrat (spet) poj gremo pa na nebotičnik, pa češnjeve peške na mimoidoče pljuvat, jest častim kilo česenj.

alcessa said...

Ja, Matilda je res zvita ... :-) Kar naenkrat pripopa link od Knjige obrazov in ker sem po horoskopu firbec, vtaknem rogovje noter in ... mi pobere sapo. Kake fotke! :-) Takoj so me iz čipsožerke pretvorile v finosladkojedko z odmaknjenim mezinčkom in napudrano lasuljo ... losuljo ... hmmmm

matilda said...

mam vas rada tudi zdaj in za vedno in ko bosta prižvižgali pod palme v doboto na tržnico bomo kupico spile (na licu mesta), pol bosta poskusili vse ka bo na mizi (pa brez izgovorajnja na alergije in podobne njuejđ štorije)...pol, ko pospravimo pa žurka in domova gresta z škatlo dobrot . Če rečem škatla, pomeni škatla. Dada se strinja...mislim, firma j enamreč njena;)ampak pijarevci imamo vsa pooblastila.

Sanja said...

http://www.babble.com/mom/25-quirky-valentines-day-gifts/?cmp=SMC|bbl|soc|FB|Home|InHouse|020413|Link||famE|Social||&utm_campaign=babblehome&utm_source=facebook.com&utm_medium=referral&utm_term=SMC|bbl|soc|FB|Home|InHouse|020413|Link||famE|Social#dessert-plate

Danes sem pri jutranjem surfanju ob kavi zasledila tole :) good for business, ampak upam da zdaj ne bom jaz ostala brez svojega kosa porcelana :) Cestitke od random fenice ;)

PolonaP said...

OOOOOOOO jebela cesta!!!

jokam.
ja to je pa čist hudo.
sanja, hvala ti.

pa ne morš verjet.

matilda said...

evo, pa lahko rečemo, da smo jo poznali. saj boš še blog pisla a ne?!!! pa ne bos priimka v Pasnich spremenila? ok, lahko postanes preprosto ThePI, najboljša frebdica od Bijonse in Rijane pa z Gago boš kampirala in na nalsednjem Vogu, bo Lady na glavi imela tvoj čajnik. Itak.
...in me smo jo poznale. prve!

PolonaP said...

se grem usmrknit,
pa moj over inflated ego bom nesla nazaj v škatlo pod postlo, kamor spada.

O bejbe. Tok sem srečna

Beata said...

LOL, this is awesome! Hope you sell hundreds : )

fangs said...
This comment has been removed by the author.
PolonaP said...

me too, me too

Teta Bina said...

sister, we need that coffee asap :) ampak vidim, da se ti začenja odpirat. kmalu se ti bo tako odprlo, da boš jezna na etsy, da dopušča samo 13 tag-ov

PolonaP said...

next week sis, next week.
komi čakam