Tuesday, September 25, 2012

PRAVI UMETNIK vs UBOGI POCAR




PRAVI umetnik zjutraj spije liter terpentina, si prižge pipo in se vpraša:
"Ovbe, stari, za kam bodo tile Corvus Corone Corone Linnaeus , ki jih ustvaril bom dans? Za k Gettyiju? Za v Grand Palais? Za v učbenik likovne vzgoje za 6. razred OŠ ? Začetek Taschnove monografije O Meni?"
Ker je PRAVI umetnik točno ve KAKO jih bo narisal in ve, da bodo izgledali točno taka species kot si je njegov genialni um zamislil. Ne skrbi ga, da bo namesto ptičev narisal sendvič z majonezo.

 Ker je, jasno, PRAVI umetnik, ne pa Ubogi Pocar.

 Ubogi Pocar potrebuje dva dni da pogrunta kakšne ptiče si sploh želi narisat.


Pri tem da ve, da se bodo njegovi ptiči najbolj približali Grand Palais-ju, če jih bo natisnil na kuhinjske krpo


in če bo, naslednjič, ko bo  v Parizu, v to kuhinjsko krpo zavil sendvič.


In da se bo počutil, kot imeniten mož




ko bo na klopci pred Grand Palais-om glodal svoje kruhek s kumaricami, pariško in majonezo
.
mora biti njegov sendvič

zavit v  kuhinjsko krpo


na kateri sta ptiča tako imenitna, kot če bi ju narisal umetnik, ki mu je kristalno jasno kaj počne, ne pa ubogi pocar, ki riše ptiče in ves čas stiska fige, da bodo podobni ptičem in ne majonezi s sendvičem .



Amen pod kamen, Ptiči gredo danes k tiskarju.



12 comments:

alcessa said...

Joj, ful so dobri, draga Ne-Pocarka :-) (pravi ena, ki se kao spozna na ptiče)

PolonaP said...

Komaj jih čakam, ampak se mi od strahu gatke tresejo.

yemamaya said...

luba frišna, tiči so blazn nobl.prov zares. in če to rečm jest k nikom nimam kej dobrga o ničemer za povedat je to velk kompliment.

matilda said...

pravi umetnik ima vso ptičjo svobodo na svetu;D da vidi, zapiše, zariše in skuha tak kot se mu zdi, dozdeva, kar se mu prikazuje ko ima 43temperature, v najhujših sanjah pred izpitom za vozniško ali pa med doseganjem raznoraznih orgazmičnih stanj (npr. ko kupuje na razprodajah pri Marnijevih) 0...en velik pikič tehnike ni nikoli odveč, v nasprotnem pa pač rečeš, da je to tvoja ptičja svoboda...ampak v glavnem tu umetnike pogruntajo. Klinc, tudi vozniškega nauš naredu, če boš vtrajno rdečo jemal za tvojo barvo, ki te vzpodbudi k dirjanju.

Polonc, tebi od vsega tega ne manjka čisto nič, nasprotno, smisl za humor ti plete zlati večenk nad prekrasnimi kodri.
Upam, da so gatke, take popudrano roza s črnii trakci, ker to dosti bolje zgleda kot tiste gate od Galeba.
...ampak tudi galebove gate lahko interpretiramo kot alternativa, indie, svoboda, nonšalanca, Selby...

yemamaya said...

ja, selby, sam če nimaš borosane odspodi obute...

matilda said...

Borosana je Itak IT, tko, da me yugonostalgičarke odpademo, ka tepke (hruške mislim), ker tistega ne obujem niti, ko bom v umetnih pljučih (oz. če hoče kdo nasedit mojo zbirko torbic in uhanov iz 80, naj preklemano pazi kaj mi bo natikal!)

yemamaya said...

ha. ravnokar sem si kupla balerinke za 12 eurotov.
niso vusnjene,niso najlepše ampak za obesek za na verižco bojo že. nism mogla da ne bi. mislm to je blo čist za tolažbo da SPLOH lahko KARKOL kupm za 12 eurotov razn makaronom (nekuhanih, da ne bo dileme....)
ampak da se ne oddaljujem od tematike: ptiči so blazn kul. taka kombinacija hičkoka pa tisnikarja pa cozmopolitana. zlo....yemamayaevski. btw- če rabte pa kakšno ofco, kar povejte. na ofce sem pa specializirana.

matilda said...

Yemi my love, dej ti meni tole s ofcami razloži...
Siti v resnici nesrečna dedinja Pringleja, al mate čredo in se da fini siček naročit, al je to v stilu tistega frajerja, ki me je pred 10leti ozmerjal s ofco, ker sem hotela koncert gledat in ne z njim Laško pit...al je čisto in vse drugo. Mislim, ovce so meni zelo ljube živali (jep, katere pa ti niso Matilda...zadnjič si še nad eno podganco solzo stčila, pa si jih zmeraj negirala) in že razmišljam o najini drobnici na IlDivoloIslandResort. Samo preden jih umestim v zgodbo moram vedet kako to pri tebi stoji. Bodo zunaj al noter?

yemamaya said...

Noter, itak. Ofce se meni strašno ljube, še posebno ker so razen žiraf in nilskih konjev in krav ena od redke zelenjave, ki jo znam narista tako da jo Detece prepozna.

matilda said...

Detece prepozna fseživo, sam ti noče povedat, ker se rado igra;)
So pa đirafe pri meni absolutno najbolj In, ker se tako boge s tistimi prporci in pol nekako vedno pri meni zmagajo taki pepeji.
Kot moja sldaka Biba...pa ona ima vrat čisto normalen samo je prišla iz nasilne situacije, take ala Law and Order, spešl edišn

PolonaP said...



a si predtavljaš kakšne težavce s proporci imajo šele kure!
Tista micena glavica na gromozanski gmoti tolstega telesa.

Poznam težavo. Sočustvujem.

Unknown said...

Aja, mal sem pobrskala in ju našla. Imenitna sta, nobl kot je nekdo že napisal. pa super se mi zdi, da si pokazala proces rojevanja, poučno in zbavno. Nadvse.