Tuesday, September 11, 2012

GREMO NA ETSY 3 ali O IZBIRI IMENA

 Še dobro, da nisem noseča.
"Portet Moje Noseče Tete" narisala Frišnejdžerica

Ker če si noseč, navadno tudi rodiš in potem moraš dati otročku ime, če ne želiš, da ga poimenujejo dobre žene iz socialnega skrbstva.

Ime mora biti  prebrisano izbrano.


  •  Z njim se mora sprijazni otrokov oče. 
  • Idealno je, če nihče od bližnjih prijateljev nima mačka, psa, kanarčka ali legvana s tem istim imenom.
  • Pomembno je, da je ime primerno tako za predsedniškega kandidata, srčnega kirurga kot prvega baletnika Ljubljanske Opere, ker res ne veš kaj bo otrok po poklicu. 
  • Fino je če se ime ne rima z nobeno od besed, ki bi otrokove sošolce lahko napeljalo k kovanju fekalno faznih rim 
  • Fino je, če se ime ne da skrajšati v nobeno od besed, ki bi otrokove sošolce lahko napeljalo k kovanju genitalno faznega vzdevka 
  • Odvisno od taščinega prepričanja je pomembno, da je ime tako, da se  z njim bodisi da otroka krstiti, ali pa da je tako, da se z njim otroka na noben način ne da krstiti.
  • Pomaga če se ime  v angleščino, finščino, korejščino etc... ne prevede v "prželjc", "pomožno stopnišče", "sramna uš" ali kaj podobnega
  •  verjetno ne škodi, če je ime tako, da si ga otrok ne poskuša spremeniti v trenutku ko doseže polnoletnost 
  • prav tako se je treba zavedati, da so imena filmskih, stripovskih in ostalih mitoloških junakov, kot so: Sandokan, Bogomila, Hansolo, Esmeralda, Renesmee etc, kulturno pogojena in kot taka neuporabna
"Portret Moje Noseče Tete" narisala Malafrišnica







Z Vivi iščeva ime za spletno trgovino, ki jo bova odprli ta mesec in upoštevaje navodila sva si dali predlagati: 

FRIŠNA & VEEVEE

kar pomeni, da avtorici imena (Alcessa in Yemi) dobita za nagrado vsaka polovico kuhinjske krpe. Prosimo, javita svoje naslove uredništvu.

pravni poduk:
če se izkaže, da FRISNA & VEEVEE v finščini pomeni "prželjc & pomožno stopnišče", potem si uredništvo pridržuje vse pravice da nagrado pridrži




25 comments:

alcessa said...

Zahvalni govor Losulje

bla... bla ...bla...

... pol kuhinjske krpe podarim Yemi, da si naredi avatarčka kot se šika :-)

(ful je fajn uravnovešeno ime: vsak del 6 črk in v vsakem oziru nenavadna pisava, s stališča Slovanov (Veevee) in angležarjev ipd. (Frišna)

yemamaya said...

yeyyy, Loska, a si vidla, kolk sva kunštne? lohk prec dobiva službo v kaki založbi, za naslavljanje breznaslovnih knjig...
(PS, nepovezano: a me kdo zajbava? spodej, kjer moram dokazat da nisem robot za objavo tegale komentarja, kjer je običajno hišna številka, je trenutno slikca na kateri sta ikonce fantka in punčke, ki po dogovoru označujeta javne latrine....is it personal, or just my luck????)

matilda said...

Loska und Yema a ve sta brejnstormirali za avtorsko krpo, novi Martistjuart pa bosta na tem imenu zgradili imperij, ki bo segal od Mongolskih planot do Mongolskih planot??!!

Predlagam, da se vsaj sedaj dogovirite, kdo bo koga igral, ko bodo muvi snemali....

alcessa said...

Film o agentkah za naslavljanje breznaslovljivih knjig? Hočem Penelope Cruz, jasno. Predvidevam, da zna jahati konje in ji tudi kobilje mleko v banji iz mongolske trave ni odveč.

matilda said...

Penelopa je zelo zvita izbira, kljub temu, da bo stranska vloga, ker zmeraj ven pade, sploh potopljena v mleko v sončnem zahodu.
Yami bo seveda, logična izbira, Salma...sam tako lahko zmagata!

Anonymous said...

Krasen zapis, ker sem ravno noseča, in iščem ime, je povzel vse dileme, ki pašejo zraven, super!

PF said...

Enkrat se mi je potožil znanec, ki sliši na ime Tit, o svojem napornem bivanju v Angliji...

PolonaP said...

A lahko Marto igram jaz?
PLIIIZ
In scenarij vključuje zelo veliko kadrov kjer se Batman toples sprehaja po dnevni sobi in me prosi, "daj Marta, naj te namazilim s coppertonom?"

Penelopi in Salama pa sta lahko ves ta čas potopljeni v kozji jogurt, ali karkoli pač že.

alcessa said...

Prjatelca je sinu dala ime Tin, kar po moje tudi pomeni, da ne bo delal kariere v Ameriki :-)

Frišna, dokler Adrien Brody ostaja izven tvoje lovske ograje, lahko z Badmanom počneš, kar koli hočeš. Lahko tudi direktno pred Peno in Salamo ...

PolonaP said...

Pf: kroh, kroh. TIT ...jebelacesta, how embarrassing!

Moj najljubši Miha: kako plemenito, da si celo polovico krpe odstopila naši najljubši šlogarci!

Anonimna: me veseli. Glej, da ne bo TIT

PolonaP said...

Alcessa, to ni hec, a veš da imam soseda, ki je PLJUNUT adrien???

In ob sobotah zgoraj brez avto pere?

(karte za predstavo so naprodaj vsak petek popoldne na uredništvu Frišnega)

alcessa said...

Tja, jaz mam soseda s teleščkom Chrisa Hemswortha in obražčkom Millerjevega Wentwortha, ki v službo gre čez balkon, ko pa pride domov, najprej gre laufat v lycra hlačkah. Vsak effing dan.

Ker bi ponudba vstopnic bistveno skrajšala mojo pričakovano življenjsko dobo, naj omenim, da imam samo EN kavč za prespati dan, ko je dečko v službi ...

matilda said...

Martha oldsvithart bo imela stransko vlogo v muviju Kako uspeti s fensi krpami in novimi copatki (to je delovni naslov) ali na kratko Muci copatarici. Martica bo pro bono (nisem iziher da je odlužila prav in čisto vse, mejbi je še zmeraj na probejšn) igrala hrvaško kućnu pomočnicu, ki vse zamoći. Batman in Jadranko pa bosta seveda seksi moža glavnih zvezd. Sam še loverje mormo naštimat.
In tako bajdevej tale osnutek scenarija je že avtorsko zaščiten;)
foxi mi.

PolonaP said...

Alcessa, mi je prav žal, če imaš samo en kavč (brišem slinco)

PRIHAAAAJAM!!

yemamaya said...

kolk se tuki dogaja. mene pa ni zravn. zgaga. Salma? pa može i salma. Sam da ni kera k ma taka usta k garažna vrata al pa ret ku cela garaža. Eksotična lepotica bo kr v redu, čeproooovvvv... a smo lohk še mal akcijski pa sm pol jest Hale Berry? sicer pa skor karkol je improvement, sam da ne bom Renee Zellweger. K poj pa zamerm.

PolonaP said...

NOVI ČEVLJI!!!!!!!

yemamaya said...

čakčakčak Tildi, kaj se pa TI zdej vn vlečeš, kedo bode pa tebe predstavljal? Če si Salamo že men poturila?
Aja, pa a sm lahko čist čudna pa si za leading mena izberem enga neljepuškastega intelektualca? Recimo Johna Malkovitcha?:)

matilda said...

ajde može i Hale, da bo usmerjeno tudi k obamovi volilni bazi in trgu spodne somalije, renee pa pride v poštev samo za protagonistki (ipak ima večji buđet (uahhahahahaha) in morala bo shujšat do obisti in čez.
ta druga pa je lahko Nikolica, tako da ponovimo tandem Tamrzlegore.

Frišna, jesen je tu in nohte imam čisto rumene od unga laka.

yemamaya said...

ne ne, jest NOČEM Renetke. Bljaki bljak. Pol sem lahko tud kr 'Featuring Yemi as Yemi' bljak.

matilda said...

my dearest Yemi, mene ne bo čist nihče upodobil, ker jaz sem tista luzerka, ki je predlagala pa nameso & in skoraj se ne bi zgodil največji fenomen po Googlu (če bi že me kdo igral bi pa to bila samo Ingrid Bergman, ker je Isabella preveč gubasta), jaz bom samo naratorka (kot pri domaćicah) in bom pol dobila oskarja za originalni scenarij in seksi glas.
Glede Renetke se bomo pa še pogajale; za zaprtimi vrati, kot se za profesionalke spodobi.

In tako, nadevej, Gulotovi so že nekaj zavohali, ker me dvakrat niso skoezne spusitili...to bando je potrebno zatret!

matilda said...

pa se zavedate, da smo kot prave mame, tete, botrice in sosede sneguljičine zanemarile ustvarjanje MIni and Mini Frišnic (mater, kok sem jezna nase ko se tako obnašam do mlajših in lepših, ziher, ker nimam gnarja za botox)...skratka MamaFrišna, geni so geni, krv nije voda in upam, da sta z Bedancem že zdaaavnaj odprla dodatno špraungo (ki je nista porabla za lanskoletni račun za elektriko) in bosta miniFrišni deležni masterjev v San Francisku in Kopenhagnu.
Complimenti.

Yemi said...

itaq. pa itak da sm hotla prašat kaj da si teta od MiniFrish nanasa na trepalnice. I want some of that! In slika tetke od MaxiFrish je dobra kandidatka de bo čez par let koštala tok k moj stanovanje. rajš več....

Yemi said...

noch ein klein detajl- ljuba frišna, mar to pomeni da bo Bro dobil podmladek al jest tle (SPET) vse narobe zastopm?

PolonaP said...

Jaaaaaaaa, jest bom teta

PolonaP said...

in Bro bo lahko SVOJ podmladek u;il, kako se comp sesuje