Friday, February 10, 2012

ŠE ZMERAJ V VESOLJU

Takole izgleda KOKI in njegova druščina,




na poti proti planetu KOKI.SI

Džazno tole z banerji.
Lahko kdo, ki piše o slaščicah ali o kolačkih in štručkah, naroči pri meni naslovnico za svojo spletno stran? Se mi riše tort in kolačkov.
Najbrž za to, ker sem na dieti*.

*ker ne pojem več kot 150g Milke z lešniki na enkrat. Precej drakonsko kot dietni ukrep, n'est pas?

23 comments:

yemamaya said...

tist morski konjiček mi blazn dopade. s kolački nimam nič (itak da mi je ribizlovih jaffa kakejov iz hoferčka že zmanjkalo), lahko mi pa narišeš klrizo srednjih let. plačat ti pa tud ne morem, ker podpiram rast gospodarstva in kroženje kapitala tako da se mi je avto pokvaru za 500 evriča.
popravek: a lahko narišeš krizo srednjih let inpersonated s pokvarjenim avtom?

alcessa said...

Kakšna krasna pošastka! Pa ful dogaja. Yemi, jaz pa nimam krize srednjih let ali pokvarjenega avta, računalnika ali mikserja.

@Frišna: bi znala narisati človeka na odru, kjer je nekdo z nevidnim orodjem presekal človeka pri vratu in tudi cel oder, na katerem leži? (ponujam brezplačno blogersko pravopisno sodelovanje)

yemamaya said...

@alcie: si prepričana? bi se hitro znalo zgodit da te bo blogerski pravopis preplavil, zalil in zadavil...vsaj za mojega sem prepričana da je vse ostalo kot pravo-pis

alcessa said...

Brez skrbi, nisem na stara leta mislila postati ... ortodoksna pridigarca. Da ne govorimo o tem, da tudi sama poznam le omejeno število pravil, pri vseh ostalih pa zamižim in upam, da se bo vse skupaj dobro končalo.

Ma ne, zadnje čase me matra ta človeček z odsekano glavo, to je vse. Pa jezna sem, ker ga ne znam narisati. Pa Frišna ima frišen humor. Pa tako naprej.

PolonaP said...

Mislim, HA!
da se dvomi če znam narisat glavo in trup ki ju je nekaj nevidnega na na pol presekal!

...mislim...

Daaaaaaah!

jasno da znam.

...bom brezplačno uro pravopisja uskladiščila kot uslugo za hude čase ...

in če bo oblačen in vetroven vikend pa ne bom smučala, narišem čez vikend.
...če mi ne bo zneslo, bomo rekli pa da tudi lepa namera nekaj šteje

alcessa said...

Seveda, Frišna, kakor hočeš in kadar hočeš ali nočeš ... (Pa ne pozabi prosim, da me brezglavi mrtvec matra osebno in nima opravka s tabo ali tvojimi zapisi)

PolonaP said...

...boš povedala še kaj več o brezglavem in njegovem okolju?

da ne bom čist padla v čarovniško predstavo, ti si predstavljaš pa frankenštajnov ekspiriment?

Miha said...

Gre za ilustracijo naslednje slovnične strukture, ki je v slovenščini v našem času narobe, v katerih drugih jezikih (amerikanščina) pa najbrž ne toliko:

Mrtev moški,
je kar ležal na odru.

Slika, ki me muči, je ta, da če slovenskemu stavku odsekaš osebek z vejico, je to isto, ko da človeku v deželi pod Alpami brez smrtne kazni odsekaš glavo (in tudi odrežeš oder, na katerem leži)
Drugi primeri:
Valentinovo,
je dan zaljubljenih.
Zeleni gozd ob sončnem zahodu,
nam je omogočil krasne fotke.
Vsega hudega sita Jerica,
se je milo zjokala.

Pri tem pa moram reči še kakšno o odru:

Ko sem jaz študirala, smo vse pisali in risali na roko :-) Tako nam je na začetku predavanj slovnice prfoksa rekla, da naj si stavek predstavljamo kot dogajanje na odru. Vzameš gol oder, na njem leži mrtev moški: Mrtev moški leži na odru. (to je naše dogajanje, naša drama) Kot sem omenila zgoraj, v slovenščini moškemu odsekamo glavo in oder pod njo, če za osebkom damo vejico (to je slika, ki me muči. Odrežemo pa lahko kup drugih zadev: Moški, z odrezanim p*****m, je ležal na odru. V tem primeru torej p***s dobi svoj odrezani del odra kot podlago. Sori, zašla sem).
Oder je pomemben tudi zato, ker NE velja pravilo, da se delov stavka ne sme ločiti z vejico od glavnega stavka. Seveda se sme: največkrat, če so deli stavka namesto besed kar sami stavki:

Moški, ki je še minuto pred tem pil kavo na prvem odru, je zdaj mrtev ležal na drugem.
V tem primeru gre za " odra: na prvem naš moški pije kavo, potem ta oder izgine v nirvano in naš desc leži na drugem odru.

Itd. itd. Upam, da ni prehudo z mano. Obljubim, da bo ignoriranje moje malenkost brez posledic :-)

PolonaP said...

...vidim da bo to velik izziv.

...ampak saj ni nujno da poleg tega da znam narisati moškega in oder in glavo tudi razumem vse to z vejicami a ne?

(iz previdnosti jih tokrat ne uporabljam da ne bi komu odrezala p....a)

Miha said...

Za pogovarjat se z mano in vse ostalo ne rabiš poznavanja vejic, ne :-)

matilda said...

mislim, da je to podazvestna groza in zavestni protest Mihota proti novi vladi...nekako sem dobila to asocijacijo, kot gledalec pod odrom

alcessa said...

Matilda, če bi lahko s preprostim odrezom iz ministrov delala ministrice, to sploh ne bi bilo slabo? :-D

Frišna, moj naslov je alcessaATwebDOTde.

yemamaya said...

kar se mene tiče, sem tisti gledalec pod odrom, ki ne razume ne vejic, ne predstave(ker je mislil, da pride na eno lepo predstavo, zdej pa nobenega laboda in čolna nikjer, samo ene babe u štramplah nekaj okrog skačejo) zato si vrta po nosu, gleda kako so drugi oblečeni in šumlja z vrečko Šumijevih bonbonov. (povprečen slovenski obiskovalec teatra torej)

alcessa said...

Yemi, kolikor vem, ni zakona, v katerem piše, da moraš obvladati vejice, če hočeš v teater. Menda je prej veljalo, da rabiš večerno obleko in to, zdaj pa niti to ne več?

Seveda tudi ni zakona, ki pravi, da naj bi osebek, ki se pritožuje nad potujčenjem Naše dragocene in nesposobnostjo čefurjev, da bi se naučili Naše lepe z vejicami in vsem ostalim, da naj bi obvladal slovensko. No, vsaj ko se javno zgraža nad Neslovenci (Da, ne govorim, o spletnih, privržencih JJ-a ki, bi, zanj, šli na barikade če, bi te, obstajale, kje drugje kot, v njihovih, polpismenih glavah) Matilda ima prav.

PolonaP said...

...iiiiii, jaz imam tudi rada privržence JJ.

Sem si prisegla, da ne bom pisala o politiki, ko sem začela blogat in VIDITE kako sem se zadhžala ko smo pothjevali ministhe?!!!!!

Miha Žleht said...

Ja, jaz se politike tudi izogibam ... če se da :-)

Žleht se v bistvu pišem, ker so me čisto predelali, v Dojčlandu. Naj razložim: sem abonentka ZELO žleht satiričnega cajtnga Titanik. In po načelu "Pomisliš lahko na vse, samo na zelenega slona ne!" imam zdaj težave z zapovedjo "Ironična bom do vsega, samo do politike ne!" ...

yemamaya said...

Me and my JJ?!?!?! men se že pol meseca suka po glavi tale komad:


http://www.youtube.com/watch?v=OVYxIjxxL0Y&feature=related

alcessa said...

Dober! Še boljši je v poljščini: http://www.youtube.com/watch?v=-eKwGGdwyrE&feature=related

:-)))

matilda said...

nočem te predstave, pa čeprav bi nastopale zategnjene/gugajoče/ pokroviteljske ministrice
enostavno ne grem več v teater in jem bombone na drugih kanalih, kjer ne vrtijo šentflorjanskega cirkusa...vas zanima koliko snega je v Basilicati? za nevervat

matilda said...

Betka a boš oba krofa pohrustala potem, ko boš kurenta .....?
ker, če ne boš, bi jaz enga.
saj je bil narejen v kokosovem maslu, z dijetno marmelado in posut z nerafiniranim cukrom, a ne. pa zamrzni ga, ker oglj.hid. pridejo na vrsto šele čez dva tedna:(

PolonaP said...

Tildec, še teden dni posta, pa se nama bosta olje in marmelada po bradi cedila.

Koki.si said...

Post je čist brez veze..vse ješ pa mal zeleno kavo piješ in ne samo, da se nič ne pozna..še dol gre ;)) ..preverjeno ;)

matilda said...

ah, srečna ti pohotnica, ki to počneš po luni in šegah. jaz sem na resni terapiji, taki, ki bo iz mene naredila Pumo, sam brez telovadbe in brez botoxa, ker prvo ne smem in za drugo nimam minusa