Monday, November 7, 2011

NOVE OMEJITVE NA PODROČJU POVZROČANJA HRUPA

Prijatelji!

Vsa natolcevanja, da smo se z denarjem od neimenovanega risarrrskega posla umaknili na Bora Boro so grob poskus politične diskreditacije. Na Uredništvu se, kot vedno, ukvarjamo s perečimi vprašanji demokratične prihodnosti:

V naši vasi, bomo z visoko globo (od 100 eur naprej) kaznovani vsi nevestni lastniki petelinov, ki bodo kikirikali v nedeljo pred 6.uro zjutraj in vsi tisti, katerih psi bodo lajali po 10 uri zvečer. Jasno je, da je Uredništvo Frišnega nad predpisom navdušeno, kot je navdušeno nad vsako drugo bizarnosjo, ki radosti naša siva življenja..





Iz FRIŠNO NOVO JUTRO


Tako je jasno, da je ves medijski molk našega Uredništva/stranke posledica izdelave novega programa imenovanega "11+101". Program bo razdeljen na več tematskih sklopov, večinoma pa se bo ukvarjal s prepoznavanjem petelinov po kikirikanju, tehnikami zasliševanja teh istih petelinov, klicnimi centri za ovadbo petelinov (posebna linija bo odprta za glasne kokoši) in varnimi hišami za akutne žrtve kikirikanja .

Dodaten sklop bo razdelal metodološko razlago premika zimskega na letni čas bolj butastim psom. Za le-te načrtujemo tudi izobraževalne seminarje.






Iz FRIŠNO NOVO JUTRO

V naslednjem pamfletu bomo povzeli : " Zakaj je petelinje kikirikanje za odraščajočo mladino bolj škodljivo od hrupa avtoceste?"

8 comments:

yemamaya said...

všečna una, ta naga kura. blazn seksi.
na NAŠI vasi nimamo težav s kurami (vsaj ne tistimi živalske vrste), bi si pa lahko fajmošter kembelj ovil v tapison, vsaj ob 7h. vsaj v nedeljo. pol pa nej z njim binglja kolker mu duša da.
čemu torta? vse najboljše?

PolonaP said...

Frišno je novemberski dojenček, pa bo imel letos že tri svečke...

...

Mateja said...

Sem slišala nekaj takega, da bo pasjim bitjem prepovedano lajati po 10. zvečer, pa sem se režala, ker se mi je zdel hecen štos. A da je res, al kaj? Ma neeee, to je štos, a ne?
Vse najboljše, Frišnica!

PolonaP said...

Funchi, za vesoljno Slovenijo šala, za našo malo vas pa žalostna resnica.

Mateja said...

Saj ne morem verjet. Butale na potenco! In to grejo naumit na vasi? Konc je z nami.

matilda said...
This comment has been removed by the author.
matilda said...

Ćist prou je, da nemarni bastardi ne lajajo v času, ko mladi managerji v svojih črnosteklenih kubusih pozno ponoč sodelujejo v videokonferencah iz Dubaja, da niti ne omenim, da njihovi svileni mopsi in slične žlahtne žvauce ne morejo počivati v miru!
Vidiš, pri nas pod palmami, ki smo mal bolj preprosti (ampak ne bo za dolgo, ker nas bo naš Letalec popeljal v Dubaj) pa smo čisto navdušeni, ko se z svojim kamjončinom zgodaj zjturaj v nedeljo pripelje gospod iz Brkonov in krči: jabke, krmpir, čebououlaa, bučke... (vsako leto nam privošči kakšno novo dobroto in prav bojim se, da ga ne bo pobralo od pomanjkanja kisika, ko bo dodal še mango, kokos in madagaskarski česen), ampak nam, mestni deci je to prajsles.
Pa seveda vse nartaboljše (in na pogostejše objave, ker si nas čisto shirala) dear Frishna!

oh,henry! said...

mene najbolj skrbi diskriminacija med zivalimi tuki... kdaj bojo pa ptici na vrsti? ker, ce sem iskrena, mi grejo te srake blazno na zivce.