Wednesday, October 19, 2011

INTENZIVNE PRIPRAVE

Bilo je eden izmed tistih juter.
Ko je bila zunaj še trda tema, se je Psu zdelo, da bi lahko imel prvi zajtrk pa se je spravil cvilit pred vrati spalnice. Tisti otrok ki mu mladost ne da spati, je najprej dvajset minut zabaval psa, PRED VRATI SPALNICE, potem pa se je spomnil da ima preduro in je začel jokati in moledovati za prevoz. Drugi otrok je najprej znorel, ker sta ga pes in sorojenec zbudila, se spomnil da je v puberteti in začel tuliti. PRED VRATI SPALNICE. Najprej je tulil kar tako, iz Zeitgeista, potem je tulil ker nima rdečih kavbojk. Pa ker ima bedne starše.







Iz FRIŠNO NOVO JUTRO






En izmed bednih staršev se je pokril s kovtrom čez glavo in se pretvarjal, da se njega Zeitgeist, kavbojke v barvi, predure in pasji zajtrki ne tičejo. Drugi izmed bednih staršev je vgel svoj PMS čez ramo, pet mankajočih ur spanca je stlačil pod kovter, miže vstal, se odpravil spiti kozarec vode in brcnil z levo nogo v podboj kopalničnih vrat, da mu je odpadel mezinec.







Iz FRIŠNO NOVO JUTRO


To, samo po sebi ne bi bilo tragično, saj je dotični starš navajen živeti brez marsičesa: brez glave, brez cigaret, brez alkohola, brez rdečih kavbojk, brez Longchampove torbice, ampak brez mezinca bo res težka, ker se bo to nedeljo, na Ljubljanskem Maratonu, ubogi, patetični, utopično optimistični starš postavil na štart za 21.km.
Iz FRIŠNO NOVO JUTRO

Na cilju jo bodo pričakovali: naspani mož, hči z dvema neupravičenima urama, hči v rdečih kabvbojkah in debel pes

12 comments:

mojchka said...

Ja, težke so te, pred polmaratonom. Jaz sem si pa preveč ostrigla noht na mezinčku (seveda na nogi), tudi to boliii...
Ajde, se vidimo v tazadnjem štartnem boxu, ne?

matilda said...

Prajsles tale Cilj.
A tudi so pri vas na kontinetu učiteljce + ravnateljce(ki so ziher v meni in se zaradi valov zbujajo od 4ih zjutraj)naštimale 3x na teden preduro, pol pa ob ponedeljkih začetek ob 9ih in ob petkih konec ob 13. Mater jim. Nesestra je čisto fuč.

Maham mezincu!

PolonaP said...

grpppf....kakšn dan...
...peljem mezinc na sprehod

K said...

Saj bi rekla, da pridemo spodbujat mezinec, ampak bomo v resnici na Lj maratonu v soboto, ko bo na OŠ varianti tekla najstnica.

matilda said...

sneži in maratone odpade, mezinca zavij v roza ugice, speči čokočoko mafine in si z Gvendo spijta en jajčni liker...res nima smisla prehladit mezinca, pa saj lahko odpade:(

VANJA said...

Ej babe, fajn tečite!

yemamaya said...

domnevam da se je usoda mezinca \e razkrila.Ali je varno spravljen v UGGicah in prepariran z jajcnim likerjem ali pa je prepariran v alkoholu v kozarcu od marmelade na nocni omarici. V vsakem primeru pricakujemo porocilo.

VIXI said...

A si bla prva?

matilda said...

Vixiii!
Torej, so te ptičici mili, Bedanc in Nežna Mrcina pričakali na Cilju in odnesli v vzorno osnažen dom, pospremili na kavč pred kamin, priližali mizico z dišečimi buhtljni in refoškvom likerčkom?
To spada še pod prajsles. Če niso, hmmmnja..pa drugič-

Anonymous said...

Veš kaj, Frišna ... prav smotka si, da se nisi nič, ama nič javila, potem se pa takole potiho javiš na štart 21-ke :)
Ko bi vsaj kaj rekla, bi te šla spodbujat, navijat zate, pljuča bi vrgla ven, da te le mezinček ne bi nagajal včeraj :D :D

Kako si? To sezono sem te pogrešala, pa vidim, da si bila vseeno pridna :)

(aja, jaz sem ena od tiste frišne trojke iz lanskega maja :))

Slončica said...

Enostavno ljubim tale stil pisanja. Vsaka poved je potencialen citat, neverjetno.

Anonymous said...

Ma Frišna, tolk sem se nasmejala, ko sem to brala. Pravi talent si.

Mojca