Monday, June 20, 2011

PRAVLJIČNI OTROCI

Če primerjaš otroke v 3d tehniki , z otroci v 2D, prideš do naslednjih zaključkov:
otroci na slikah ne vreščijo. Ne kregajo se. Ne fehtajo te za denar in nova sončna očala in še en sladoled. Ne morijo te z enačbami in neznanjem geometrije. Ne hodijo na balet. Ne jedo samo pohanja, palačink in piškotov. Ne tulijo od besa, kadar jih pošlješ umit zobe.





Iz FRIŠNO NOVO JUTRO

Se na koncu vprašaš če imajo pamži v 3D sploh KAKŠNO prednost?

Iiii, pa jasno de. Ilustriranega otročka ne moreš žgečkat, pa crklja se tudi bolj slabo. Poleg tega lahko 3D-jčke streniraš, da ti zjutraj prinesejo čaj v posteljo in spustijo psa na vrt. Bojda se nekateri starši hvalijo z lepimi uspehi na področju zlaganja posode v stroj, odnašanja smeti in celo brisanja prahu.





Iz FRIŠNO NOVO JUTRO

Če bi radi imeli doma obe verziji otročka, mi pišite na frisnonovojutro@siol.net, pri nas izdelujemo dvodimenzionalčke z akrilnimi barvami za borih 100evrčkov (ddv vključen v ceno)
po malčku. Potrebujem pa za verodostojen duplikat eno dobro fotko otročka. Recimo tisti, ta uradni, šolski portret.





Iz FRIŠNO NOVO JUTRO

Naročite si portret malčka, če ste si kdaj želeli videti kako pravljični so lahko vaši malčki.

Če bi bili , recimo , kakšno minutko tiho.

Ali pa če bi bili pri miru.

30 comments:

matilda said...

Japaja...nedolžen starš naroči takle portret preden gre detece v kolonijo...vsak večer milo smrka pred oltarčkom, kuje načrte kako bo za dobrodošlico ob povratku spekel tono najrahlejšega cesarskega praženca in se v trenutku ovulacije celo odloči, da morda pa bi lahko dovolil en čisto mičken motorček...morda tak na tri kolesa...in potem se vrne Nekaj Čisto Drugega!!!!
Temu se reče zavajanje kupca. Pika.

yemamaya said...

Tildi, znanstveno dokazano dejstvo je, da imajo matere svoje otroke najraje 5 minut pred in natanko pet minut po snidenju.

Ljuba Frišna,I make you an offer you can not refuse....: za sto evrov ti pošljem svojega Otroka v živo, če obljubiš, da jo boš imela za modelko vsaj en teden, medtem ko bom jaz srkala stimulativne napitke v kar se da spremenjenem miljeju, na primer na Tropskem Otoku. Priložim tudi navodila za uporabo- Free of Charge.
In če se stvar zalomi, in se ti na primer časovno ne izide, ker bi morala se slučajno ukvarjat s posledicami kake naravne ujme, recimo hurikana Otroka lahko posel tudi podaljšava.... Whaddayasay? Huh? Huh?

matilda said...

Ok, Ok,(to je namenjeo Yamici) sem nerodka, ampak sem perfektna Quanita...kar pomeni, da, če me vzameš s seboj na Tropske Otoke, bom zjutraj pripravila kafe in tropsko salato (ko se zbudim) in pol bom na Tropskih otokih našla najboljše nakupe bikink, ogrlic, taburejev in drugih neobhodnih izdelkov lokalne in globalne domače obrti (pri nas se temu reče prsonal asistant ali po slovensko samotovjapriganjačica) in ker boš seveda free off charge, ker bo Frišna tutorka tvojemu srčecu, bova ostali na Tropskih otokih (mhja, jaz sem za Bahame, Sv. Lučko ali , ajde, za Bartolomeja, čeprav , tudi Barbados ni bad čojs) malce dlje in popili margerito več. Ona pa naj kar prakticira modeliranje...porkiš, kaj vse člouk ne naredi za prjatlje!!!!

yemamaya said...

Tildika,vseeeno kako rečeva, prsonalasistant, akompanjing prson, šeperon,buddy, whatever. Ti kr prid, pa bova šopingirale. Moja omara hrepeni po ročici, ki jo bo razplevelila in na novo preložila, pa lahko na Otokih izbereš vse za okrancljat jo. Lahko si tudi moja Stadtsbegleitete. (To so bli tisti, ki jih je STAZI v vzhodni nemčiji določil da so te 'spremljali' in te 'vodili' če si prišel na uradni obisk). Sam skrbi me, kolk se bo Frišna postarala v tem tednu. Ker nadzor Otroka jasno dokazuje Einsteinovo teorijo o relativnosti časa. En teden zunanse zdi samo zunanjemu opazovacu. Če si not, se zdi bolj kot tri leta... Se bojim, da se ne bi preveč zgubala. Čeprav je imela verjetno že precej prakse pri Mladičkah.Res... česa vsega človek ne naredi za prijatelje....

matilda said...

Bova reskirali, Frišna pa bo itak blaznbogata in se bo fino zbotoksirala, če jo bo skupaj vleklo.

yemamaya said...

uj, mater Tildoka, pa ti si k kkšna Agencija, na vse misliš....a maš kkšn štab udzadi, k vse tole tko zvito pregrunta? maš pa prov, tole, veš.

btw.: Saga skoraj korigirana, potem pa se je sesul Word. Prima, ne? Sem se včeraj cel dan poskušala ugriznit v ...od besa.

matilda said...

Agencija Pr' Tildk': poskrbimo za vse* /beri drobni tisk/. Drobni tisk: odobrovoljitev najstniških mladičev je podvrženo personalizirani tarifi. p.s. Word je del Svetovne Zarote.

oh,henry! said...

ura je 01:28 in s ponosom priznavam, da sem cel dan zapravila z brskanjem po tvojem blogu in da sem dobila brand new six pack misic na trebuhu od smejanja.

uradno moj najljubsi blog na svetu.

ps: jutri zacnem tect. takoj, ko gasilci zapustijo stanovanje...

matilda said...

@ Henry, Frišna je itak Njeno Visočanstvo;) sam jo imam na sumu, da je:
al se preselila na Martinique in tam zansnovala novo Sekto&FreshBlog,
al pod krinko FB&Stazi&Cia&SOVA in Ne sme pisat, ker bi potem Veliki Brat najedel njene kooridnate,
al pa ima tak kredit, ki ga je vzela za novo hišico na drevesu, da dela ko zamurkla....Hmmmja!

yemamaya said...

po mojem Lisica spet svoje nove Flipflopke, ki si jih je zaslužila z naočaljenimi pesjani po kakem kempu razkazuje. poj bo pa spet vsa restana in rjava okol lušte delala. tipično, tele visočanstva. nobene odgovornosti več. v mojih mladih letih temu ni blo tko... blog se je pisal VSAK DAN,pa do pasu smo sneg gazl, da smo ga lahk napisal. tud poleti. aja... k sm bla jest mlada so še lisice pošto raznašale,internet pa še ideja ni bil.... no ja, ustrezno posploši, no.

oh,henry! said...

draga mathilde, grozljivo mi je zal, da ti nimas bloga/nimas odprtega bloga ali ne gostujes vec na tujih blogih... razen v komentarjih, ane?
ker si ti prva spremljevalka od njenega frisocanstva... in - ker sem bla uceri res najbolj pridna zabusantka na svetu lohk povem, da sem pogruntala vzorec, ki se pojavlja v objavah/komentarjih in da glede na njeno redno izginevanje sumim, da ima neke vrste alter ego, ki slisi na ime nikita... in ce si gledala kdaj vsaj nadaljevanko, pol ves, da ona dejansko cist zares v resnici 'ilustrira' knjiznice in te podobnosti...
she will be back.
terminator ji je ukradu stavek.

matilda said...

Yami, tale Fresh Hot Foxy Boho Mama je ziher pobasala vseh 23 parov japonk, ki jih v mestu /po dress code/ kao ne sme nosit, ker Frišočanstvo ne sme kazati prstov v svoji Deželici in jo gladko pobrisala ka Susjedima al pa!! pod magnolijo s čopičem v kodrih dokončuje vizuelni del Scarlett 's Legacy in so debeljucasti psi le grda potegavščina:| Henry, sem čisto brezbložna in tako ciganska, da tudi pod ključem nimam nič:) ampak mi je v neizmerno veselje, da krakam po tujih gnezdih...tudi k tebi pridem ampak bolj potiho, ker me tvoje fotke zmeraj prevzamejo in takrat uživam:) p.s. po mojem je Tafrišna bolj frenči Nikita...

yemamaya said...

škandal.... takole zapustiti svoje redno bralstvo, ki je, mimogrede, živčno in nervozno in nujno potrebuje distrakcijo... cheap trick.

matilda said...

Yemy, to je očitno eno tako Kraljestvo, k' jih ziher ne bi povabli na The poroko desetletja (kot Savojcev niso), ker niso resni in zanesljivi. Ampak, Frišočanstvo še vedno ima neko svojo Allure, k' se dvorjanke vračamo in vračamo in vračamo in stopicamo pred dvoranami, pa pol se malce posedemo in počepnremo...nakar se razpakira pečen piščanc in kuhana jajčka...in ker ni druge še eno mekano zvrnemo. Do Njenega prihoda pa uživajte v mojem današnjem odkritju: http://thestwrd.com/...no, Yami dear..ti uživaj..pa kot da sva nekje na počitnicah.

oh,henry! said...

skor bo mesec odkar ni nic zalila rozic...
jst bom umrla...

matilda said...

Joj Henry, kaj pa če jo je pojedel debeli pes?! Gvenda, ne govorim o tebi!

oh,henry! said...

lahko da slika ogromen plakat doprsnih portretov njenih najvecjih fenic, pa nima casa...?
kakorkoli ze - predlagam, da ji posljemo podkupnino za naslednjo objavo, ker to ni vec sprejemljivo...

matilda said...

Ali pa se zabava, ko v poltemi, tiho, tiho, izza polken na balkonu šteje koliko komentarjev bo naštepal post, kjer se ni niti enkrat oglasila (niti z rahlim pokašljevanjem)

oh,henry! said...

haha, mogoce...in bo pol objavla knjigo z naslovom: 'kako muciti svoje bralce'... 'for dummies'.

yemamaya said...

Avgustovski Haiku.

Počasi in tiho odteka poletje.
Temperatura raste in pada.
Kam za hudiča je izginila Frišna?

matilda said...

Frišna, majekti pošlji malega goloba, vrabčka, kobilco, tigrastega komarja... z micenim sporočilcem, da si še med nami, da delaš kot negrite v Služkinjah, da sipaš Mohite v Crikvenici, da si ti tista, ki si zadela SuperLotto Spodne Saške in si kupila jezero in prenavljaš shloss, da si se preselila v Trbovlje in tam nimate Interneta, da te boli patak za Narod....Karkoli. Pliz.

oh,henry! said...

wow. ne haiku, ne prosnje.
this is serious.


yemamaya, kako si me nasmejala..!

matilda said...

Sem zaresno poizvedovala (jaaah, Frišna, tako deluje M5) in baje, da je na počitnicah...še dobro da Narod Ve...pol se bo pa čudla, ko jo bo Vesolni svet gledal na postelci, za rešetkami na CNNju...
In ne, da me briga.

yemamaya said...

Mene tud ne briga. Kje pa je na dopustu? Benti, zih nekje na toplem. Ampak res me ne briga!

yemamaya said...

PS, Henry, služim Narodu, če že ENI štrajkajo.

matilda said...

mah, kaj nas briga....mah, če že sprašuješ, je toplo pravzaprav povsod rezen v Aucklandu..pravzaprav ji privoščim zmrzal, če je tam (glede na doooolgo odsotnost)...še bolj pa ji privoščim eno crikveniško riviero, krcato z trbovljčani, italijančki in ukrajinci. Ampak v bistvu jo mam rada...in samo reagiram kot moja pesa, ko me ni bilo več kot 14 dni. Punca me je pustila, da jo kličem 5 minut, da je prišla iz sobe, me pogledala (gloooboooko) se obrnila, odritala na postolo in gledala v steno.

trbouka said...

hmm, a se mi samo zdi, al' matildi trbovlje in trboveljčani ne dišijo preveč...

v trbovljah je ni... preverjeno! v crikvenici je pa tudi nisem opazila :)

zdaj bi nas pa res že lahko pocrkljala s kakšnim novim vnosom.

matilda said...

Trbouka! Hihi, upam, da nisi iz moje žlahte:D
Skoraj težko ne maram prekrasnega mesteca v luknji, glede del mojih žlahtnih koreninic ...ampak trboulčane pa italjančke najbolj poznam;)pa jih pol umeščam v razne situacije.

oh,henry! said...

ej, noro... nje kar se ni...
pa kwa je to???

matilda said...

Vse scenarije sem že ponucala (vsaj dava mseca se snema Sex and the city part III in IV, vsaj dva meseca je potrebno, da prekrižariš Avstralijo in Novo Zelandijo, vsaj dav meseca je potrebno, da se sprijazniš,d a si noseč s trojčki) seveda pa je zadeva lahko tudi dosti manj frivolna in se nas prav nič ne tiče (npr. se ti lahko zgodi da si prav ti tista femme fatela ali po domače Tadruga, zaradi katere je Čarlin poskušala zbežat iz Montekarla).
Pač, Polona nam manjka...Polona, manjkaš nam! Upam, da si dobro.