Monday, March 7, 2011

V PRIČAKOVANJU INTELEKTUALNE POSLASTICE


Čemu bi izgubljali čas za plehke filme?. Od sedme umetnosti moramo zahtevati da se poigrava s prefinjenimi sublimacijami trenutne politične situacije in da obdeluje razosebljenost in oddaljenost v človeških odnosih, njih pravo naravo in vsebino, njih polnost, oziroma odsotnost le-teh odnosov.

Poleg tega sem izredno dlakocepska okoli igralske zasedbe, kjer se moje preference nagibajo k igralcem, ki so izpopolnili klasično Stanislavski tehniko in kjer me kaj manj kot brutalna razgalitev duše ne bo pripravila do nakupa kokic in sedenja v temi.

Zato se tako iskreno veselim bližnje premiere filma THOR,

Iz FRIŠNO NOVO JUTRO

ker sem po do sedaj razkritem materialu prepričana, da bo razgalitev Thorove duše (Chris Hemsworth) umetniško dejanje, pri katerem se bodo kokice kar cedile po grlu.

19 comments:

Mateja said...

Madonca, tole razgaljenje njegove lepo oblikovane duše mi je skoraj kofe polilo po tipkovnici.

alcessa said...

Ohoho, fina duša, fina ...

yemamaya said...

Ja, Thora smo imeli vedno radi v Nordijski mitologiji. Lušten, mal butast, korajžen... z lepo dušo... (a ga ni v Douglasu Adamsu nekdo povabil 'da naj stopi malo ven z njim', samo da je bila hiša v kateri so bili nekaj milj NAD planetom?)
Lepo...
Samo,malo sem zmedena, ljuba frišna, ne vem kje se Thor vklaplja v tvojo pasjo literaturo??

matilda said...

Hihi, Yami spet sva se telpatirali, ker že natanko dve sekundi tuhtam, a je morda kuža gospodča prsatega debelušen kuža ali si Ilustratokra kraša momente pauze z klikanjem na nečake Švarcija, ki so kariero začeli na Romantici. Luis Esteban Emanuel De Gonazels de Arragona Sopra.

Hmmm, čeprav torzo ima tak kot moj sosed. Poudarjam, torzo!

alcessa said...

Thorzo? Krasen sosed...

matilda said...

Ja torzo je tak, noge pa kratke in natorzane, obraz ko Popaj, in malce kratkoviden je...
Hmmm, morda pa je problem v njegovi frizuri????

PolonaP said...

Ilustratorka si krajša momente pauze z vztrajnim iskanjem slikovnega gradiva razgaljene duše Luisa Estebana Emanuela De Gonazels de Arragona Sopra

Butterfly said...

všečno :)

yemamaya said...

Beh, pa vseeno Gospodarja-in-gospoda mojega ne zamenjam za tole mitološko one. Čeprav je Gospod-in-gospodar bolj v smislu pruskega modela za poster od NSK, te toliko 'sem-možat-a-s-koderci-pokažem-svojo-nežno-plat'. Taki so high maintenance.
In G-in-g zna kladivo tudi prav dobro vrtet, zadnjič je nekaj na steno obešal, potem pa še par ur kital za sabo.

yemamaya said...

@Tildi: če boš prodajala parcelo, poprpsi soseda, naj ravno takrat pleje vrt, zgoraj brez, s širokim klobukom in skit do polovice za živo mejo.Potem pa zahtevaj dodatek na razgled. A so to tisti k sadijo peso med limonovce in palme?

PolonaP said...

Yemi, jaz mojega srčkanega Bedanca ne zamenjam niti za modela ki zabije žebelj v steno, zakita, potem pa še POSPRAVI za seboj.

yemamaya said...

ok, tole s pospravljanjem nam gre bolj tako-tako od rok, smo še bolj netrenirani.....ampak zabijamo pa k pr norcih :) ane kok fajn?

matilda said...

Popaj po moje ni še v življenju nič zasadil, ma pa ziher celestensko ogledalo in kopalniško omarco polno velikih plastičnih tubic z raznobarvnim pilulami.
Jaz pa menjam moje vintage prtičke iz obdobja 1971-1975 za enega, ki ni nujno, da zna zabijat in kitat (ne bo se pa mu štelo v minus) ampak recimo, da zna frezat in sadit, ukuhat marmelado, ima rad malanzane tako vizuelno, kot njih pretvorit v slastno jed, bere Polet, in je ob Kraljevem govoru imel knedel v grlu in ob Črnem labodku zaspal. Lahko ima dioptrijo (se mu šteje v plus).

PolonaP said...

Matilda, to, da bi iz malancanov vkuhaval marmelado, bi šlo verjetno lažje, kot da bi imel cmok v grlu, ko bi gledal Kraljevi govor.

Črnega laboda pa, iz izkušenj lahko povem, itak prespijo. (ker so ključne dele itak že stodvajsetkrat gledali po youtubu)

yemamaya said...

Hmm... Kraljev govor je za sisije, Labodje jezero je nekaj, kamor s sabo vzamemo kopalke in brisačo, malancane in marmelado ma čez kdor-že-hoče-samo-naj-bo-kosilo-dobro-pa-velik-naj-bo.
Skratka, vse kar ti lahko doniram/posodim, je rezerven par briletov od Gospoda-in-gospodarja.(ene rabi za zabijat in brat biciklistično sekcijo od Poleta)
Mic po mic, pa boš zbrala vse atribute....

matilda said...

Ne, ne sisiji ponavadi tudi štekajo (uahahaha /grmi nad mojo glavo/ ali pa ostanejo zmeraj le dobri prijatelji;), ki te zmeraj in vedno spremljajo na šoping tripu). Ok, morda sem malce preveč prevzeta z Colinom:I..ne vem nekako si ga predstavljam kako melje malancane tam nekje stredi Toskane...morda pa moram samo na dopust, nekam v Arabijo;)

yemamaya said...

Uh, morebiti je moje izražanje malce nejasno izpadlo: JAZ namreč že tri tedno pridno repkam da bi me kdo peljal v kino, gledat kralja. Pa ga ni junaka, sami se mi pa ne da. Preješnje kvalifikacije zapopadejo samo mojega Gospoda-in-gospodarja. To put it mildly: kako sva si različnaaaaaa...(ampak zamenjam ga pa ne, sem že rekla, samo brilete odstopim:D)

matilda said...

@čuj ti Yami samostojna ženska. Zapovedujem ti, da greš v cinemo sama, kljub temu, da vem, da bi rada vse občutke ob gledanju trpečega Jurija delila še z nekom...če želiš, ti sporočim telefonsko številko in bovana zvezi ves film, malce kramljali, se navduševali in razpravljali o grdoti Mrs. Simpsonove. In po projekciji si bo Sama privoščila nobl večerjo (jaz ponavadi v sosednji piceriji sunem izvod City Magazina, ki mi dela družbo). Živel 8. marec!

yemamaya said...

Ah ljuba tildi, saj ni panike da ne bi zmogla sama, brez G-i-g, ampak včasih se tudi jaz zainatim. Let him suffer an evening without sport channels on TV, i say... har har har... TO je retribucija za vse momente gledanja Barce proti Realu/Arsenalu/Interju (insert your club here). ker sem približno tako športen tip kot kristalna sova swarovskega materijala... Ker MI smo de facto bolj KRALJEVSKO nagnjeni in navdahnjeni.