Thursday, March 3, 2011

POVEJ MI KAJ JEŠ IN POVEM TI KAKO SMUČAŠ

Izkušeni smučarji so tisti, ki ob pogledu na smučarsko kočo in količino naborkov na natakaričinem dirndlu ocenijo ali se bolj splača naročiti:

gulašsupe (delikatna zadeva, ki zahteva mirno roko pri sipanju pekoče paprike in kuharico ki žvarovine ne priznava za meso)
ali
pomfritmitketčap (zanesljiva izbira; stalno pregrevanje in dodatno cvrtje pomfritu dodata hrustljavost).



Staroste smučanja pa so tisti asi, ki ob pogledu na tuj krožnik presodijo smučarsko znanje in osebne vrline sojedcev. Recimo:

-kajzeršmorn si naroči...
...Oseba vredna vsega zaupanja. Navadno žena in mati. Na smučišču je zato, da otrokom zapenja pancarje, jim nosi smuči in jih spremlja lulat. Povsem nenevarna. Prepoznamo jo po nahrbtniku v katerem ima rezevne kombinezone za otroke, termovko in trdo kuhana jajca.

Iz FRIŠNO NOVO JUTRO



-gernknedl si naroči...
... mladoletna borderka s kitkami, makeupom in hihitavimi prijateljicami. Njeno poslanstvo na smučišču je sestavljeno iz poležavanja na nepreglednih delih smučišča, uničevanja prog z vztrajnih drajsanjem, twitanja in updejtanja profila na FB-ju. Ker se na deski redko pelje in jo uporablja zgolj kot modni dodatek, gre za večinoma nenevaren primerek.


Iz FRIŠNO NOVO JUTRO



-vurcenmitkečapundmajonezn si naroči...
Stara smučka. Prezira novodobne smučarske tehnike. ON je že dvajset let smučal, ko si bila ti še na Cicibana naročena in ima zato na smučišču prednost. Najraje se ustavlja na ožinah in pod prelomnicami. Ker je ON na tej ožini stal , ko si bila ti še manjša od njegovega pancarja! Dobro se mu je izogniti tudi v vrsti za gondolo, ker živi v prepričanju, da imajo seniorji pri vstopu prednost pred otročički in materami in je to pripravljen dokazati s komolci naprej. (ON se je peljal s to gondolo še preden so dvosedežnico izumili!)

Iz FRIŠNO NOVO JUTRO



-hajsešokolatemitšlag
Otročki. V smučanje so jih prisilili starši. Njihov organizem, nevajen svežega zraka, se na obilico kisika odziva z glasnim jamranjem in /ali vratolomno vožnjo. Ker trpijo za pomankanjem PCP/Nintentoda in nezanimanje za okolico gojijo kot športno disciplino, imajo pri vstopanju v gondolo ali na sedežnico hude težave. Kaže se jih izogibati na krogcih ali sidrih, zaradi spontanega načina odstopanja.

Iz FRIŠNO NOVO JUTRO


-wajzenbir v velikih količinah
Navadno gre za izjemnega smučarja, s frišnim stilom, polnim miline in elegance. (Po dovolj veliki količini piva sem tako mila in elegantna, da odrasli moški jokajo, ko mimo peljem.)

11 comments:

yemamaya said...

luba frišna,jest ti že lahko povem kaj jem, ampak kaj pa 'po'jam pa ne vem....

alcessa said...

Kaj jem. Po?

matilda said...

Pojem v glavnem ne, razen na cesti od Izole do Kopra, sploh če je v etru Bono;) Papam pa marsikaj...pravkar eno krvavico, ta drugo pa nesem domov.

PolonaP said...

...skrivnostna so pota gospodova....jaz dam objavo gor 3., te tri pa komentirajo že 2.

....coprnija?

alcessa said...

Ma ne, mi smo že prišle s smučanja ... :-)

Unknown said...

Nič ne jem, ker so me fotke tako hudo ganile in mi naredile gromozanski lušt za dilcanje.
Joj prejoj, kdaj bo spet prišel tisti čas, ko si bom nadela smučke in spustila pred sabo vse kar leze in gre. Tik pred zaprtjem pa si bom končnu upala oddrsat v dolino. Aaahhh!
V bistvu ni tako hudo ampak skoraj ;)

matilda said...

Tako smo te čakale in migale z repi, da smo klikale že, ko si se samo vsedla za računalo:D
Hrana in smučanje ha! Brrrr, smučanje zebe, tek boli, alpska hrana nima lepih barv...če izvzamem papriko:)Pa še sonce škodi;)
Vidim, da se je cesaričina družina imela nadvse, da Jamesov Bondov ne maraš preveč, da so ti poblajhane Hajdike nadležne, da si otročke drogirala s čokolado in, da od vsega najraje smučaš rahlo okajena.

PolonaP said...

Sem mislila na vas, kako luštn na toplem zabavljate, medtem ko sem v panacrjih trpela.

yemamaya said...

Hmmm... kaj pa germknedl in gluvajn? to najbrž pomeni da sem razcepljena osebnost. res je pa, da sem zadnjič smučala pred 10 leti, in bi dandanašnji naročila kajzeršmarn....

Patricija said...

Pa bombardino...hm, ampak velja bolj za Dolomite. Unici se tako trdne smucarje in jih v popoldanskem teku prizemlji na plazi. Hecno je pa, da ga kupim v flasi, privlecem domov, pogrejem in pokrijem s smetano, srknem...IN NI ISTO!

Od kod so fotke? Mölltal Gletscher?

Tika said...

O, si me spravila v dobro voljo! No, jaz bi izbrala gulašsupe in bi žvarovno ven zbezala. Bolj peče, boljš je, pol vsaj zunaj ne zebe. Čeprav spadam med šmornovke in vlačim ruzak naokoli - ravno zato pa zaradi pomanjkanja gibanja rabim zelo začinjeno župco, da se ogrejem :)