Thursday, November 11, 2010

SE ŽE POGOVARJAMO O NOVOLETNIH OKRASKIH

Dva novembra nazaj, ko je Frišno prvikrat pomežiknilo v svet, sem kazala Filčice (okraske za novoletno smrečico iz filca). Naredila sem celo zasedbo "Jaslic": Marijo z detetom, Jožefa, tri temnopolte kralje, angela, nekaj ovac in Marijo Antoinetto, tako za povrhu. Potem sem jih kot darilca podarila družinskim članom.
Iz frišno novo jutro


Vsake toliko me kdo vpraša, če bi mu naredila kakšno Filčico, ker ga imam rada, ali pa ker imam rada denar...ne da se mi več. Za en tak kos sem v povprečju rabila okoli 12ur, pa še vse nohte sem si uspela uničiti. Vezenja imam za nekaj let dovolj.

Se spomnim, da sem obljubila, kroj za Filčice...pa sem se odločila, da ste dovolj spretni in da kroja ne potrebujete. Da je to tako, kot da bi nekomu pošiljala recept za jajca na oko. Greš pa narediš.

V dokaz: tele fotke mi je poslala ena prijazna punca Jana in niti tega ne vem, a se je inspirirala pri mojih kosih filca, ali sva v istem času zapadli Babuškastemu trendu.
Iz FRIŠNO NOVO JUTRO

Luškano, a ne?
Iz FRIŠNO NOVO JUTRO

Jana, še enkrat hvala. Dobiti pošto kjer piše ?"To kar ti delaš Polona, se mi zdi fino fajn, jaz pa delam takle in takle, pa zelo se imam fino zraven ..." je BLAZN DŽAZN!
(frisnonovojutro@siol.net, če 'mate kaj za pokazat kar je blazn džazn)

12 comments:

Andreja said...

Jaslice so fenomenalne :-))

HRANDICA said...

Joj prejoj, kolk pa mora bit to dela z visečimi filcastimi jaslicami. Me bolijo prsti, že ko gledam.
Vse pohvale.

Kristina said...

Zelo lepo, sploh okraski na prvi fotki. Jaz ne bi imela potrpljenja.

matilda said...

Ohohohooo, tudi sama sem lansko leto vpila, da bom naredil afilčice po tvojem modelu...in tudi sem, zrisala kar nekaj variant:D
Nimam, nimam, res nimam potrpljenja za kaj tako preciznega in natančnega...jaz najraje ravno kvačkam;) Gadne ste vse, ki se tega lotite in tudi dokončate. Poklon.
Ampak Polona, tudi za gadne pare ne bi tega delala?!? Mislim, nekateri bi za gadne pare to tudi kupili. Čisto zares.

PolonaP said...

Ej, za GADNE pare bi tudi položnice v fascikle zlagala.

yemamaya said...

emm *dviguje ne-manikirano ročico*.... a je še kej za narest za GADNE pare? ravno plačala položnice, pa je v denarnici nastopil en tak izrazit vakum, da lahko preučujem horizont dogodkov od blizu. (Steven Hawking eat your heart out.) Tud Filčicam oke gor šivam, če je treba. Nohtov pa že zdej nimam.

suzana said...

Včeraj sem odkrila tvoj blog...res fenomenalno pišeš, rišeš... uglavnem ustvarjaš...

PolonaP said...

Suzana, hvala.

Yemi, če s sekto no bilo nič, lahko ustanovimo Gadne Pare d. o. o. , podjetje za zlaganje položnic v fascikle, šivanje oči na Filčice, prodajo in trgovino

matilda said...

Glede na ponudbo okraskov (made in Čajna) - beri monstrumski dedki mrazi, svetleči ptičiči z pfucanim glitter perjem, perlaste kuglice, z odlepljenimi perlicami ipd. so za nas rajo z vakumi...za vse tiste, ki imajo gadne pare pa so seti frišnih božjih družinic, ki morajo biti seveda prodajane v šiki trgovinah...prodaš dve familjici vključno s farmo in hoppss na margerito na St. Barth za Veliko noč.

yemamaya said...

Kaj pa oboje? Sekta Gadne pare ? Tale sekta mi je še zmeri mikavna, sploh po novih zakonih, k bomo lahko RKC konkurirali brez problema.
Frišna naša draga moraš itak samo na piedestalu sedet in se enigmatično smehljat, mi bomo pa okrog oči šival, pa poslušali tiho šumenje kuvert, ki se vlagajo v fascikle. Matilda bo pa okrog poslovne priložnosti iskala, ker je EVIDENTNO, da ima žilco.
PS:ne-beseda za preverjanje identitete ob pisanju koledarja je 'nessermo'!!!! do I need to comment on that?

matilda said...

Sekta Gadnissime pare (malce bolj internacionalno, a nehhh, ker mislimo poslovati tudi z emirati vseh vrst)...seveda pa bo za topogledni trg narejena No Limited Edition Kraljeve visokosti z vsem plemenom (princesk, princev, podprinces in podprincev ter soprožnikov le-teh vključno s kraguljem njegovega visočanstva) iz česar sledi, da bo DeLuxSet za Abdulaha od Spodnje Združene Yamamamnie štel recipiši (ožja družina) 250 pajackov. Seveda pa je možna (kakopak) tudi XLSuperDeLux izvedba v naravni velikosti (za to bomo (u)porabili učence iz spodnje province ČjamJangh, rok dobave 3 dnevi).
Miške moje, smo že preparirane v nulo!

yemamaya said...

I rest my case. Matilda za Finančno Ministrico!!!!!!