Monday, November 8, 2010

G. in ga. Bedanec sta se pretekli vikend namenila dodobra naspati, obiskati kulturno prireditev in morebiti celo spiti kakšen kozarček ali dva. Tako sta svoja sladka otročička poslala v varstvo babici .

Na večer ju je pomanjkanje stimulativnega kulturnega programa tako presunilo, da sta se raje odločila za površen pregled kulinaričnih novosti mesta Ljubljane in temeljit pregled vinskih kart prestolnice.
Proti domu sta se odpravila v zgodnjem jutru, prešerna, napojena in v pričakovanju počitka zasluženega.

Noč se še ni prevesila v dan, ko je pravičniški spanec G. in Ge. Bedanec prekinil telefonski zvonec.
Ga. Bedanec je zloslutno odneslo iz postelje. Klici ob 6in 15 minut v nedeljskem jutru, ne pomenijo nič dobrega. Klici ob 6.15 zjutraj v nedeljo zjutraj so izmed vseh najslabši. Nihče normalen ne kliče ob 6.15 v nedeljo, da bi me povabil na piknik. Tako zgodaj, v nedeljo, nihče ne sprašuje, če lahko narišem tri srnice do torka . Klic ob 6.15, v nedeljo zjutraj pomeni PANIKO.


Babica gsm.

Nasilno zbujeni ge.Bedanec se pred očmi odvija film za filmom:
-babičin pes je pobegnil
-babičin pes in otrok ge. Bedanec sta pobegnila
-babičin pes je pojedel sosedovo kuro in se davi s kostmi
-babičin pes je pojedel otroka ge.Bedanec in se davi s kostmi
-otroka ge.Bedanec sta pojedla babičinega psa in se davita s kostmi
-otroka ge.Bedanec sta čez noč dobila vnetje možganske skorje/klopni meningitis/fatalno bolezen neznanega izvora

ga.Bedanec se oglasi s tresočim glasom: "prooosimmmm?"

"MAMI! NAROBNE COPATE SI MI SPAKIRALA!" se na drugi strani brezžičja oglasil najmlajši otroček gospe Bedanc.

Iz FRIŠNO NOVO JUTRO


Ga Bedanec se bo morala še navaditi, da bo prestanem šoku, lahko zdrknila nazaj v spanec.

14 comments:

Vladuška said...

Joj, tole branje pa je bilo napeto ko štrumpfpantl. Mi je skoraj srce zastalo. No, na koncu pa tole. Ne vem če bom lahko šla sedaj na kavo in mirno držala šalico v roki :)

Suzy said...

Sem podoživljala napetost ob zgodnji nedeljski uri.
Hahahaha

matilda said...

Seveda vama je jasno, da je neodgovorna babica kriva za vse vajine tegobe. Vzgojni ukrep, otroka ostaneta pri njej do pomladi.

Mateja said...

Ou mami, ga pa biksaš. Narobni copati so vsaj tako huda reč kot, če se otroka ge. Bedanc davita s kostmi, ker sta pojedla babičinega psa.

PolonaP said...

Ali bolje.
otroka ostaneta pri njej, dokler ne prideta v puberteto in čez vikende spita do enih. Kot se za poštene ljudi spodobi.

HRANDICA said...

Ha, ha, ha tole je pa čisto tapravo!!! Posneto po resničnih dogodkih.:)Vse osebe iz resničnega življenja so izvzete:)))

matilda said...

Ko pridejo v puberteto spijo do 1ih, uporabljajo kopalnico (ob enem obsiku) v povprečju 1 uro in 24 minut, zavijajo z očmi kot, da so gumijaste in v Delux izvedbi (če imajo svojo sobo) jih ne vidiš več kot 15 minut na dan (kadar použijejo obrok, med vhodom in izhodom v kopalnico in ob ponavljanju geografije).

yemamaya said...

a RES, tole s puberteto? a obljubite? svoje se ne spomnim, je zavita v hormonsko meglico, ampak če je res, a se lahko dam zamrznit za nadaljnjih deset let? pa se pol zbudim kot frišna (no pun intended), ne-plisirana petdesetletnica? in se imam fino do konca svojega življenja, ali pa vsaj do takrat, ko bodo nastopili problemi z iskanjem službe za mladička? ker, glede na to da 'ko bom velika bom pilnceska', se nam obetajo težave. sem gledala na oglasih na Zavodu, pa ni večjega povpraševanja po diplomiranih princeskah...

Nataša said...

Aaaaaahahahahaha!

ne ne, ne smejem se vam, smejem se z vami :D danes, ko je z mini zgodovinsko distanco vse skupaj že malo bolj smešno.

Mislim, VAM je mogoče malo bolj smešno. NAM je huronsko.

Haaaaahahahahaha!

PolonaP said...

Yemi, zgrešila si bistvo!
Tvoja zvita hči, TOČNO ve, da če bo poklicu princesa, ne bo treba njej treba hoditi na zavod, ker bodo zavod prinesli k njej na dvor!

Zato pa bo princesa!

daaaaaaaaah!

matilda said...

Yemi, prva faza predpredpred pubertete - ko bom velika bom plinceska, druga faza predpubertete, ko bom velika bom Ninđa (ali nekaj v tem bojevniško/male rangu), v puberteti, ko bom velika bom Gossip girl, bom Eminem, bom ...(poljubno izberi), v fazi visoke pubertete (še nimamo podatkov).
Donćjuvori for de đob, do takrat bomo vse sedaj 30-40-50 letnice že zdavnaj na zavodu/psihiatriji odprtega tipa/ 4urnem delovniku zaradi novih parametrov dela in nejga potreb/ ali pa uspešne meneđerke tik pred stečajem in tvoja plinceska bo na postpostpostpostDodiplomskem študiju Vpliva mikrospremenjeneklime na Chigorius Chigorisa Amazonica nekje na Jugu (z štipendijo Greenpeaca ofkors).

yemamaya said...

ehhh ja... itak osnovna izobrazba za plincese je diploma z naslovom 'Migracijske in paritvene navade Littorine obtusate ob polni luni, če jo prej napojimo z laškim pivom'. Nekaj koristnega in uporabnega pač.
Zaenkrat s kvalifikacijami stojimo takole: kraljestva še ni (računam na kraljevičev kapital in osnovna sredstva) sem pa kupla vrečko zmrznjenega graha. Za trening. To je pa tut neki, ne?

yemamaya said...

ps: grem dat prat en stroj roza oblekic z bleščicami. in volančki.
(yours truly, Kraljica Mati)

matilda said...

Ker se praspomin v starejših letih zelo povrne, imam pred seboj (3D varianta) Delux mladička: ko bom velika bom Uauuu modna kratorka, ko bom velika bom Uauuu notranja dekoraterka ali pa bom izdelovala neviđene kostume za 65 del Angelike, ko se mi zgodi svetska krivica se zaprem v kopalnico brez luči in sedim na robu kadi (rekord cca 42 min), ko se mi zgodi vesoljska krivica ne govorim cca 5 dni z nikomer in použijem svoj obrok naskrivaj z neslišnim dvigovanjem pokrovk, jezičnega dohtarja bi premagala tudi na SuperPiramidi v treh sekundah. Očitna devijantnost se kaže v nemaranju roza barve (kar žal mojih dragih staršev ni skrbelo, kljub razgledanosti in učenosti na pedagoškem področju). Kar seveda pomeni, da so moji dragi roditelji zelo odgovorni za moj razvoj in sedanje stanje, saj je roza faza osnovna stopnica v razvoju sodobne ženske. Je pa res, da jim v prid šteje takratno obdobje prevladovanja rjavo-oranžnih odtenkov in, da nismo imeli none v Trstu (od koder se je rozasta plazila čez železno zaveso).