Monday, October 4, 2010

KAJ OD TEGA IMATE PA VI RADI?

Teya me je prosila, če se grem z njo eno verižnico in ker je Teya zihr blazno cool in dokler od mene ne pričakuje, da bom to pismo poslala desetim najboljšim prijateljicam, ki bodo potem vse imele srečo v ljubezni...se grem z njo igrico "deset stvari, ki jih ljubim"

ŠEST STVARI, KI JIH IMAM RADA



1. Pustotnikov sir, imenovan tudi Pustotnik. Tako pikanten, da pusti svoj pečat na sluznici in tako izvrsten, da ga kaže kupovati ob prisotnosti samokontrole. Ta vikend je bila moja samokontrola na dopustu in sem pogoltnila en velik klocen Pusotnika. Danes imam odpet gumb na kavbojkah, ampak nič ne de. Sem potegnila čez majico.


2. Bazilika,


(foto Jane Štravs)

kafeterija s top sendviči, najboljšimi Muffini, najprijaznejšo Chef-ico, najlepšimi pakungami in edino organsko solato v mestu. (Saj ne da sem obsedena z bio-pridelano hrano, ampak solate, ki je bila nastavljena v pokašljevanje tisočim nakupovalcem in je na polico prišla od bog ve kje in morebiti sploh ne želim vedeti kako je preživela mladost in kako daleč se je pripeljala pod neonke supermarketa...pa res ne bi jedla. Bljaaaak. )
Idealen postanek za ta hitro kosilo, zraven tega pa skuhajo prima kavo, se znajo nasmejat IN imajo prave francoske rogljičke. Kaj še češ?

3. Kokoška,


(foto: Tanja Kranjec)

trgovina z najboljšim izborom v Sloveniji, a i šire! Imajo tako prefinjen okus, da so ekskluzivni zastopniki Frišnih ilustracij.
Poleg le teh prodajajo najboljše copate na svetu. Ever. In najboljše fertahe. EVER. In najlepše prte na svetu. EVER. In najboljšo posteljnino na svetu. EVER.
In ko bom velika in bodo v državnem zboru potrdili zakon, da družina ni opravičena do otroškega dodatka, dokler doma nima vsaj ene slikanice/slike izpod peresa PoloneP, takrat se bom s štirimi postreščki v vrsti razkoračila sredi Kokoške in bom govorila:"tole, pa tole, pa tole, pa tole. Tole mi dajte po dvakrat in tehle, tehle mi dajte dva ducata!"

4. 3k,


Iz



(photo: Igor Vlah)

klub za triatlonce in wannabe triatlonce, z močno tekaško sekcijo in ljubeznivim in razumevajočim trenerjem začetnic. Sem se včlanila, ker me zavedlo njihovo ime 3K. Sem mislila da bomo tekli največ na tri kilometre. To se mi je letos januarja zdeli zavidljiv dosežek. do takrat sem največ trenirala hitrostno odpiranje bonbonier in kavčanje na dolge proge.

Danes noro hitro tečem, kar boste občutili na Ljubljanskem maratonu, ko vas bom pustila v prahu in boste jokali ob poti.
Kljub temu, da za letos nimate prav dosti možnosti, da ste hitrejši od mene (ker jaz lahko tečem celo uro BREZ USTAVLJANJA! daaaah!), vam bo tale kontakt koristil sportnosrce@3ksport.si


5. Natašine plesne delavnice,

kjer dvakrat na teden, po devetdeset minut dokazujem, da za ples niso potrebni ritem, talent ali kondicija, ampak sposobnost verbalne komunikacije:
Če ob začetku vsakega treninga jasno in nedvoumno opozoriš, da
a) ne znaš kombinacije
b) ne ločiš med levo in desno
c) roke in noge mečeš okoli sebe z divjim entuzijazmom
potem nihče ni poškodovan in vsi se vrnemo domov veseli in zadovoljni.

Nataša na plesne vpisuje mladičke, pubertetnike, bejbe in mam'ce. Za več informacij ji pišite na natasa.potocnik@siol.net

6. Založba OKA,


Iz FRIŠNO NOVO JUTRO



najboljša založba otroških knjig na (Še zmeraj sem čisto prevzeta od dejstva, da je knjiga res izšla in dvakrat dnevno tipkam v google Mala Muca, da se prepričam, da res obstaja. Spim, seveda, z enim izvodom knjige pod povštrom)
Preden pride MALA MUCA V KNJIŽNICI v vašo knjigarno ali knjižnico
jo lahko kupite direkt v OKI (tel.: 01-425-13-62 ali info@oka.si)


En izvod z izredno prisrčnim posvetilom bom podarila naključnemu komentarju TELE objave, še enkrat pa vas prosim, prosim, prosim, da vsem prijateljem in znancem poveste za MALO MUCO (ko bom po vaši zaslugi blazno slavna, vas bom s toplino omenjala v svojih spominih)

11 comments:

matilda said...

Kokoška je moj mali tempeljček, kamor pridem po večno srečo in žarko sonce za mojó dušo, zmeraj pa se obisk konča z malo molitvijo po odmrznitvi stimulacij in neopaznim pregledovanjem krojev.

Andreja said...

Kokoška je res za očke spočit, ne pa za tošelček tja nest... Mala muca pa že postaja slavna.

Pokraculja said...

Kokoško in Baziliko tudi jaz z radostjo obiskujem, če pa mi bo sreča mila in se bo mesečni kup denarcev vsaj za 3x poredil, pa bo tudi Kokoška postala kaj več kot galerija ali kraj za obdarovanje prijateljev,...da, da, takrat bom pa sebe razvajala. V Baziliki si to že dopustim in tudi zaradi tega bi sedaj več kot nujno potrebovala plesna in tekaška raztegovanja:))

alcessa said...

Marsikaj :-) Recimo baziliko, dobre sendviče in organsko solato - kar se zadnje tiče, med nama obstaja očitna razlika. Jaz sem šele po dveh ... erm... prebavnih revolucijah nehala kupovati grdobo iz supermarketa. Všeč so mi tudi tvoje risbe, šport (oz. tek) pa tudi obožujem - sem že kar malce poskušala uganiti, kdaj boš kakšno frišno rekla na to temo.

Fluffy Princess said...

hihi, posrečeno ni kaj!
kje pa je ta Bazilika-tudi mene zelo mika :))

PolonaP said...

ta bazilika je na Miklošičevi (v Ljubljani), praktično nasproti sodišča.

PolonaP said...

grrr. Ta Bazilika. Ne bazilika

Darsi said...

P U S T O T N I K...njami, moj the best. Pri njih obožujem tudi skutin namaz s hrenom. Se vidi, da po Miklošičevi nisem že dolgo, dolgo hodila, vendar bom morala očitno to odvado spremeniti.
K O K O Š K A je pa itak zakona, zato tja najraje zavijem brez denarnice, če le gre...:-)

yemamaya said...

od vsega tega imam najrajši kakav, kruh z medom, kamin in RES dobro knjigo.(ja,ja, lahko tudi slikanico):)

Renata said...

Mala muca postaja slavna ... širim glas po našem koncu, ker je blazno simpatična.

Sicer pa mi je od naštetega marsikaj všeč. Sem za organsko solato z domačega (=taščinega) vrta. Moram priznat, da me zaenkrat še ni zvilo. Očitno sem dobra snaha ... :) Manj všeč pa mi je tek, čeprav občudujem vse, ki se ga lotijo. Jaz sem bolj za hitrostno odvijanje čokolatinov, to pa obvladam u nulo.

Saša said...

Frišna, jaz sem se tko režala, da sem skor' protezo pogoltnila. Svaka čast tem tvojim besedam, ki se vijejo tako dobro kot šinkansen (japonski hitri vlak)okoli šikan (ovinki). Za vse tiste, ki mislite, da so tošlni za doma pustit, če greš v Kokoško: nak,se ne strinjam čist', čeprav stimulacije že doooolgo ni blo; dušo je treba potolažit in vedno imet v mislih "kdor ne da, ne dobi"! Sej si tud za jest vsak dan privoščiš, si boš pa ja še kako krpo in talar sem ter tja! Frišna, ti imaš pa s temle pisanjem zasluge za narod in boš deležna ene 70 posto črne čokolade, da boš spremna za LM.