Wednesday, September 1, 2010

KONČNO ŠOLA!


Blažen prvi šolski dan.

Sem si vzela danes prosto, da si malo odpočijem od počitnic in bom cel ljubi dan uživala:

posesala in pomila bom okna, oprala prevleko s kavča in zlikala nogavice in pobrisala prah s slik IN ,seveda, očedila vtičnice. Da bodo sladki otročički po čistem tacali v svojih blatni supergicah.
Iz FRIŠNO NOVO JUTRO


A še kdo razen mene misli, da so poletne počitnice predolge?


Moj plan: poletne počitnice bi skrajšala za tri tedne. Zimske počitnice bi naredila 14dni dolge, prav tako bi še en teden dodala velikonočnim počitnicam. Ostalih pet dni bi porabila zato, da bi podaljšala novoletne praznike na skupno 14 dni blaženega adventa (z sobotami vred) in vsaj deset dni, z vikendom vred, za prvi maj.


Če zberemo 74.000 podpisov podpore mojemu počitniškemu predlogu lahko zahtevamo referendum in vržemo vlado in potem KONČNO ustanovimo to sekto-stranko in živimo srečno do konca svojih živih dni.
Ps

Meni je vseeno, katero ministrstvo dobim, ampak želim imeti take uhane kot Katarina.

Hvala.

Glasujte ZA!

20 comments:

matilda said...

Ker te bo učiteljski lobi zaradi sovražnega govora najverjetneje nevidno pokončal (beri v Žurnalu: Ob čiščenju vtičnic je prišlo do tragične nesreče v družinski hiši Tamnekje; na srečo vseh jo je skupila le odtujena mati dveh prisrčnih osnovnošolk....) Je bolje, če bi lobirali pri Ministrstvu za socialne zadeve, kjer bi uvedli kokrobvezno (politično korektno se napiše Priporočljivo) preživljanje počitnic pri starih starših, gospodičnah tetah, prababicah v 6 kolenu, mrzlih stricih ... v sklopu mednarodnega projekta medgeneracijskih navez Mama Rabi Mir.
Ker bi projekt bil nadvse uspešen bi nas PROSILI (ja, ja tebe), da ustanoviš stranko in skok-skok-skok, se ušunjamo v kakšno koalcijijo in pohopsamo Vojaško Ministrstvo, obrijemo brkice vsem vojakinjam in Miuccia bi zmagala na razpisu za novay oblačila državnih uslužbencev ministrstva. Še keeej????

K said...

Končno šola! Pa me je še vseglih skor kap, ko je Slovon vstal in prijavil, da gre po malega otroka - saj je bilo komaj malo po 11! Ni kaj, prvi šolski dan je kratek. Jutrišnji bo pa že normalen, se bo dalo celo kaj narest. Vtičnice sem namreč že vse očedila.

PolonaP said...

matilda nikjr ne omenjaš mojih ta novih uhanov?
Ali predvidevaš, da bi mi Miuccia kupila nove (dva ducata njih) , ko bi podpisala pogodbo, da oblačila Ljubico?

yemamaya said...

uhane kr mej. če mam lahko jaz njenega cayenna (ki je pač standardno obrtniško vozilo in ga potrebuje zaradi zanesljivosti in robustnosti). pa barbikin proračun za obleke- zih je večji kt Katkin. ampak njenga deca pa nebi. je že moj dost težek. pa useglih lepši. pa kej pošraufa po bajti. v primeri nujnosti prevzema njenga deca se odpovem vsemu in grem v samoto. brez vsega. po možnosti na manjši otok v indijskem oceanu. z internetom in prej omenjeno kartico iz proračuna.

PS.pri nas blagoglasno popevam hvalnice na temo 'hvala za naš vsakdanji vrtec in občasno babico' in blentavo strmim v vtičnico- a se to je z marmelado al z nutelo. bo še trajalo da pridem k sebi.

matilda said...

Ekatarina Von Kresalowa se tako diskretno oblači in kranclja(politično korektno za dolgočasno...se je potrebno počasi navadit tega diplomatskega jezika, zdej ko bomo not padli), da na njej ne opazim ničesar, razen predlogih tankih las. Aja, pa moj sodelavec trdi, da ima brčice. Ampak če ti njeni uhani zelo dopadejo ti jih bomo za prvi kongres stranke podarili.
Ljubica v Miucci? Hmmm, Ljubica bo doživela stilsko preobrazbo vključno z vsetelesno depilacijo, oblačila za višjo uslužbenko(ker bomo seveda namestili našega človeka, ampak ljudi na cesto naumo metal) bodo seveda primerna njenemu plačilnemu razredu, torej MIU MIU (Outlet).

yemamaya said...

po prebranem sodeč,zna bit, da si bo treba kmal potalat vloge v stranki...sej veste.. fuhrer ljudstva, goebels za propagando, ribbentrop za foreign affairs&other unimportant stuff....
jaz se prostovoljno voluntiram za vlogo helge-the-valkyre, ki prepeva kill-the-rabbit v kakšnem fundraisingu.sam, čeprav se vidim v rogati čeladi, joskasta pa nisem.

blajo said...

kaj za vraga se vam je usulu v (jutranji / dnevni) caj? a je legalno? a redi? kje se kupi?
zivel razvrat!

Viktorija said...

Glasujem za. Absolutno.

Sicer na frišno komentiram gospo Frišno, mi pa že nekaj časa zelo dopade njeno pisanje.

Bom podkupila tudi lobi, ker sem infiltriranka. Pod krinko. Lobiram lahko na obeh straneh.
Priznam, da sem vtičnice spucala že pred Šmarnom, ker mi je bilo dolgčas in me je preganjala tesnoba. Lasten zarod sem v tem času prepustila obveznim počitniškim vsebinam babic in tet.

PolonaP said...

Heloooo Viktorija, blazn fino, da si se oglasila.

Blajo, prodajamo tote praške za v čaj. Butajo, tudi če jih nasuješ v vtičnico.

matilda said...

Javna naročila so moja specialnost (ja, res je, nihče me ne mara, ker sem uradnica leta in pri nas ni švinglanja!) in frišnini uhani bodo sad naših prispevkov in, ne bodo darilo ob nakupu posteljne garniture za dve osebi /vrednosti nad 49 ojrov/ pri Nekermanu. In danes se nisem predozirala. Res pa je, da nisem dobila jutranje doze kave, ker jo je nekdo pozabil kupit. Yami, saj me boš povaala na oddih na Indijski ocean in bova onlajn šopingiralí in nabirali školjke!!?

yemamaya said...

pa ITAK.
zmer je fajn bit izgnan na samotnem otoku še s kom- da pokomentiraš kero oblekco onlajn naročit, pa da se zmeniš pomembne zadeve kot na primer 'ti a mislš če tale lak za nohte naročim da bo u real lifeju koralno rdeč al češnjevo rdeč?' pa rešit ekološke težave sveta ker vsi vemo da avijoni ful onesnažujejo in a veš kolk pršparam če onlajn nakupm garderobo in mi ni treba letet u milano/njujork/paris/polskavo. školjke pa itak. najraj na buzaro, poj pa vpletene v lase. nu ja miuccia i aint

matilda said...

No, saj ti na otoku ne bo potrebno nositi pletenih zoknov na sandale. Za terensko delo boš dobila terenska oblačila Kenzo?, Chanel Resort?....samo reći.

yemamaya said...

sej res madoniš. Tildi ti's tok pametna.
K štrikane štumfe pa res niso za na plažo, čeprav jih je menda Polde Bibič redno apliciral v mlajših letih, k je bil še Cvetje, brez Jeseni.Bi me skoz srbel. In koko nej pol onlajnšopam, če bi se morala po mečih skoz praskat? nenenene, bo res potrbna terenska uniforma.Chanel sounds nice. Z tiste nesrečne večerne zabave s koktejli na katere bova prisiljeni hodit pa kaj? Vintage Valentino bi bil mogoče kr ok zame.ko jih je še Mojster delal. whaddayasay? pa za gala večerjo MRM (Mama Rabi Mir) bomo mogl neki naši gurujki/predsednici/svetnici/materi prednici naročit. Kolk enga dela.Sem že zdej zmatrana.

matilda said...

Velika Mati bodo prišli odeti v belo kuto. Minimalistično s poslanstvom. Po nečemu se bo morala ločiti od nas načičkanih fašonistk. Bo k ena bela pavica (saj se tako reče punčki od pava?). Hmamahmmm....danes sem pila kavo in vidim, da so učinki pitja ali ne pitja enki. Morda pa so spet pobijali komarje z nevidnim letalom v našem kanalu.

yemamaya said...

I beg to differ. razen če je bela kuta uporabna/se transformira v belo zametno trenirkico s kapuco, roza našitki in swarowwwwsky bweščicami. stajliš in uporabno za letanje po barju za kuco. in otroci. in katarino če pride z uhani.
(še mal pa bom dobila prepoved komentiranja, boš vidla)

matilda said...

Ne, ne, tako se rojeva novi val, tok, ideje se krešejo in vizije ustvarjajo...to so zametki nove države /NUKovi raziskovalci so za te zapiske ziher že odqrli nov fajl/Ampak jaz bi trenirko z fuksia epoletami vseeno pustila za pregled častne čete. Bo tako malce bolj demokratično in blizu ljudem. Vsem. Grem kvčkat in prelistat SHE. Na naslovnici piše, da dobim zastonj boteljko v vrednosti 17,99 £, ce naročim zabojček. Moram predlagat Obolnarci za naslovnico najbrane ženske revije v Deželici.

yemamaya said...

velja, če bo častna četa v kopalkah. za zimsko opremo bi pa Kraljici Matici nudili vsaj bel flufkast muf zraven in tiste izjemno ljubke roza flufkaste naušne slušalke? s tistimi lahko posluša vesolje in je bolj v stiku z inner self, pravijo.
raziskovalna skupina v NUKU se ze pritožuje zaradi pomanjkanja kadra in prostora. lenobe.

matilda said...

Sive Nukovse miši, k majo vse razmetano in nesortirano. Baje. Seveda se šalim (če kaka miška brere).
p.s. k belim naušnikom predlagam ukrajinsko kito okoli glavi. Veri glamuuuuur.

PolonaP said...

...in potem se čudim,
zakaj ljudje sprašujejo kaj pijemo zjutraj s čajem...

yemamaya said...

I strongly object da kdorkoli, pa čeprav Frišna Svetost,imenuje nehumano zgodnjo, praktično pozno nočno, ne pa zgodnje-jutranjo uro ob kateri je moj otrok demandiral 'LISANKO MAMI NE ZNAM PLIZGAT ZBUDI SE ZDAJ ADOBIMSOKA' za jutranjo.
in v novi vladi zahtevam benificiran staž za vsako uro ko jo preždim zbujena in vlagam svoje spanje v svetlo slovensko bodočnost.