Friday, August 27, 2010

ADVANCED USER

Napiše tri poste, potem pa niti na komentarje, niti na emajle ne odgovarja. IN se ne oglasi cel teden. Strašno beden trik.

Zagovor:
Konec prejšnjega tedna se mi je zdelo, da bi se moji otroci bolje razvijali in moje rože bi lepše rasle, če bi pri nas doma prepleskali dnevno sobo. Potem sem odklopila računalnik in skrbno, SKRBNO!!! pospravila vse kable v vrečko. Potem sem dobro pospravila še vrečko.

V ponedeljek je dnevna soba, vsa frišno prepleskana, čakala, da premaknem kavč spet na pravo mesto, osem ur s poda drgnem ostanke barve, namestim čipkaste prtiče nazaj na police, namestim čedne male porcelanaste kužke nazaj na čipkaste prtiče in oh, priklopim računalnik.


Ker priklopiti računalnik je pa ja čisto enostavno. Sem si zapomnila iz katerih lukenj gredo kabli. EASY!!!!



Kable sem našla v torek popoldne. (Sem jih bila spravila na logično in varno mesto, samo to sem pozabila, kje je to logično in varno mesto.)



Potem sem računalnik par krat sestavila .

Prvič sta mi odveč hodila dva kabla in en adapter. Drugič sem porabila vse kable, ampak mi je odveč hodil modem in zunanji disk ni imel ta prave luknje za kabel. Po dolgem telefonskem posvetu z Velikim Brojem sem ugotovila, da je zunanji disk v resnici server in da je zunanji disk še zmeraj v predalu.

V noči iz torka na sredo mi je uspelo usposobiti miško in računalnik v toliko, da sem lahko do dveh zjutraj , vsa blažena, igrala pasjanso.



V sredo zjutraj nisem več prenesla pogleda na zmešnjavo kablov in trpela sem za pomankanjem televizije (JASNO, da je gledanje tv-jčka odvisno od delovanja interneta. Saj ne živimo v kameni dobi) in sem šla k Mami, počakat da se vrne Bedanc.



Danes sem srečna ženska:

Moj računalnik dela.

Petek je.

IN otroci so še zmeraj pri Moji Mami.

5 comments:

Alenka said...

Kako lepo je bilo tole brati in razmišljati, da imam tudi jaz veliko varnih in predvsem logičnih mest, kamor pospravim reči:):):)Potem pa- kdor išče ta najde:):)

malina said...

Sounds soooo familiar ...

matilda said...

Mila deteca mala so pri mami in mislim, da za njihov blagor tam lahko ostanejo čez vikend, ker ti imaš šeeeee tooooliko dela: poškrobit zavese v kopalnici, zdrgnit košarice za sadje, uničit majskega hrošča, ki se je zaredil v kuhinji (mislim, tudi oni nimajo več identitete!), se poljubljat z računalnikom inuživat v družbi GinTonicom (dokler ne priode Bedanec in potem nadaljujeta skupaj). Pa krasen vidkend želim. Moj bo delaven;)

p.s. seveda nisem niti v najglobljem delu možganov pomislila, da zakaj pri bogu nisi označla kablov...ker tega še nikoli do sedaj nisem naredila

PolonaP said...

mhm. ja. označla kable.

Z raznobarvnimi laki za nohte?
Sounds fun.

Špela said...

Pri nas podobno ta vikend, samo da se pleska spalnica. Poleg vseh drugih stvari sem torej iz spalnice morala odnesti tudi ves svoj material in ugotovila, da ga je res veliko, ker v dnevni ni niti enega prostorčka kamor bi lahko še kej vtaknila. Ampak sem pa kljub temu, da ponavadi nimam težav s kabli, pustila star računalnik priklopljen. In novega v škatli zraven, pa sem vedela, da ne bo nobenega prostora :)