Saturday, July 3, 2010

ZBRANA VRSTA FRIŠNEGA

Eden izmed prizorov v slikanici govori o tem, kako se glavna junakinja, knjigica Mala Muca, izgubi med knjižnimi policami. Mucica stanuje med Malo Miško in Malim Pingvinom ampak po spletu muhastih okoliščin se znajde med Zverjasci, Zverinicami, Zmaji in Žabami.
Iz FRIŠNO NOVO JUTRO


Potem, ko sem se nazabavala z risanjem Zverjascev in Zverin, se mi je zdelo blazn džazn hecno, da bi uboga Mala Muca, ki je mirne in nežne narave padla med zoprno, žabjo zalego, ravno ko so sredi žabje svatbe:
Iz FRIŠNO NOVO JUTRO

Skokica, nevesta mlada, tista z babičinim pajčolanom, je vzela Žabjega Kralja in strla srce svoji stremuški sestrični, ki ji je šla za družico v upanju, da bo Žabji Kralj sprevidel svojo zmoto in se premislil in se namesto s Skokico poročil raje z njo. Po poroki je zlobna sestrična cel večer ihtela v šopek in med solzami razlagala Mali Muci, da je ona iz fine družine, tiste pritepenka Skokica, pa iz zabačene mlake.

3 comments:

matilda said...

Zverjaki mi zelo dopadejo in vsekakor so knjižne police dobile novo dimenzijo..kaj pa če je vse to res:o Da ne omenim nasekane žabje družbe..to je že bolj proti koncu poroke, kaj ne:D Super predogled in podlaga za risani film!

Andreja said...

Čudovito, samo kako lepo si jih narisala :-))

PolonaP said...

Re: žabja svatba

Ko so že vsi pošteno nasekani in tih pred tem, ko začnejo vse povprek flodrati po wc-jih. Vzorci obnašanja, tipični za poroke in sindikalne izlete.