Sunday, June 20, 2010

JAGODE NA PALČKI


Tiste RES dobre mame, ki v nedeljo zvečer z zadovjstvom zrete na moževe zlikane srajce,pomita tla , pospravljeno kuhinjo, zložene nogavice, spiljene nohte,zmasiran celulit , lase lično spravljene na viklerje in ob postelji pripravljen izvod "Bele masajke" in skodelico kamiličnega čaja in ki si boste privoščile zaslužno miren nedeljski večer, VEDITE, da ni povsem tako in da smo ENE večino dneva igrale pesjanso in se zadevale s ponovnimi ogledi prve sezone Sex And The City-a,.
IN DA IMAMO JUTRI ZAKLJUČEK ŠOLSKEGA LETA, kjer bo 32 otročkov pripravilo kulturni program, 32 mamic pa bo "pripravilo prigrizek"
Popolne mamice so zjutraj penasto mešale sladkor v maslo in jele mandeljne mleti in njihovi dišeči biskviti, v prtič varno zaviti, počivajo v shrambi, tiste ne tako popolne pa bodo še par minutk udrihale po tipkovnici, potem pa bodo smuknile v kuhinjo in
1. stopile tri črne čokolade in pol zavojčka masla
2. na palčke za ražnjiče bodo nanizale jagode/grozdje/banane/kar je še takega (Grozdje in jagode so perfekcija. Banane oksidirajo)
Iz FRIŠNO NOVO JUTRO
3. palčke s sadjem prelile s stopljeno masleno čokolado (tiste spretnejše, bodo s čokolado prelile samo sadje na palčki)
4. in jih odložile na peki papir
5. IN jih posule z barvastimi drekci
Iz FRIŠNO NOVO JUTRO
6. IN jih dale v hladilnik do priložnosti zaključne proslave šolskega leta 2009-2010.
Jaz bom potem še zmasirala svoj celulit, odstranila staro kožo s podplatov, posesala dvorišče, pomila med okni in ko bosta nebeška luč pa blagost odsevali iz mojih oči, bom trudna k počitku legla.

18 comments:

Škratek said...

Kje je ta šola? Js nujno rabim cuker in nagledala sem se že... Uaaaau! :)

ps: take mame in take sladice so še boljše ker je doza cukra primerno nižja in ne redijo. ;)

Sandra said...

Tole zgleda precej popolno za nepopolno mamo. :D

vesna said...

ne moreš zgrešiti, če uporabiš jagode in čokolado.super zgleda;)

Mateja said...

Me zanima, kateri otrok bi zamenjal tiste popolne biskvite za tale mamljiva nabodalca s čokolado in pisanimi drekci?

K said...

Tudi jaz sem se vprašala isto kot funchi: bodo prej izginile čokoladirane jagode ali suhi biskvitki? :D

yemamaya said...

draga moja, kot matera skoraj-troletnice (ok, nisem referenca za solarke, pa vseeno) lahko zagotovim, da (vsaj pri nas) pojemo KARKOLI je posuto s pisanimi drekci.Pravzaprav pojemo tudi samo drekce. drekci zmagajo by far. no, zmagajo pravzaprav tiste odurne srebrne curove perlice in Hello Kitty iz cukra, ampak drekci so skoraj takoj za njimi.

pegula said...

tole idejo si bom pa sposodla za rojstni dan malega bandita. zgleda slastno in kar je najpomembnejše - hitro je narejeno. a vse naštete lepotilne opravke ti je pred zasluženim počitkom uspelo zrežirati? če ja, javi recept :-)

PolonaP said...

drage moje, edino vprašanje je KOLIKO grozdja na palčki bo sploh prišlo do šole, ker sem eno palčko probala in se mi je zdela blazno fina, pa sem probala še eno, da vidim, če ne gre za naključje, pa še eno, da vidim če paše s čajem, pa še eno, da popravim okus po čaju, pa bom šla in ZAKLENILA hladilnik, ker cankarjeva mati sigurno ne bi svojemu Janezu vse kave spila.

matilda said...

Ti, ti, srakasta mati! Otroke zaslepiš z židanimi drekci in žarečimi jagodami (uapam da z okusom)...tc..tc..tc.... Bravo!!!Tako se dela in pravkar si priodobila glas zveste bralke, ki bo zate glasovala za najbizibohochicmamiofdejear. Tako se dela!!!! Tako, zdaj ko si z levim nožnim palcem oddelala to tlako pa prosim, da se posvetiš najpomembnejšemu delu zaključne prireditve. Tvoj entrance v telovdnico oz. avditoriumu najelitnejše šole v deželici (upam!!!)...torej, kaj boš oblekla, obula, nase navesila in si obraz naredila. Pa čestitke za survajving šolskega leta.

Sonja said...

Čist si grozna.. tole kazat nam revežem, ki moramo v službi sedet in si takole za pavzo ogledujemo zanimive bloge... Mi je cuker padel čist tja pod drugo garažno klet.
Si že delam spisek za popoldanske nakupe.. namesto drekcev bodo roza beli srčki in pink biserčki, ki so ostali od rojstnodnevne torte. So mi preprečili, da bi vse tri tulce stresla gor :)))))))

HRANDICA said...

Njami, njami..s sadno čoladnimi ražniči ne moreš zgrešit. Pa še tako hitro so narejeni, da se lahko "začarana gospodinja" lahko posveti še drugim vsestranskim opravilom.
Lušno.
Lep dan.

alcessa said...

Stojim v kotu in se sramujem... že kar nekaj časa.

Babi razvajeni, brez okusa in genom za gurmanščino mi na sadežih potegne le mlečna čokolada, una za praline, ta temna me pa prestraši in odstraši...

Bo vsaj za Frišno- erm: njene otroke več ostalo.

(krasna ideja!)

matilda said...

Aja, aja, za vse nevredne matere, ki raje kot da pečejo potratne potice, škrobijo srajce in hčerkicam zvečer navijajo zalte kodre na servietke priporočam knjigo Sveže + hitro, Michele Cranston (Marie Claire), aktero sem kupila samo zaradi prekrasnih fotk (na str. 63 je polica z šalčkami, ki so bile usodne), nakar se je izkazala, da niti nisem vrgla stran denarja. Kot pravi naslov hitro in dodajam, brez mečkanja in packanja. Ker boste prišparale cajt pri kuhiin vlaganju pa si lahko preberete malce surovo knjigo Alabama Song (fiktivna bio Zelde Fitzgeraldove by Gilles) Leroy), seveda ob obveznem gintonicu (piu gin che tonic).

jackie said...

a tkole boš ti pasjansarka prehitela ta popolne mamice?
meni je mulc v vrtcu rekel: vse mame pečejo piškote, ti pa marelce v vrtec nosiš, mami no!

PolonaP said...

jackie, na tole združno rečemo samo. "MAMI, NO!"

K said...

Pa? So pojedli al niso? :)

yemamaya said...

@jackie: hahahah.bravo. niga čez zdravje. kaj si bo mulc zmišljeval... ko smo bli mi mladi smo še pred vrtcem/šolo/faksom/službo krave pomolzl, in šli 23 km po snegu do pasu po mleko. ne glede na to, če je blo poletje, in da stanujemo v Ljubljani. to je pravica nas mam, da rečemo pol:'kosemblapajazmlada smo pa (vstavi primerno vzgojno zgodbo in glej kako zavijajo z očmi).'
jaz sem bolj potuljena. jaz kupim kinderjajčke in gorenjkine roladice, pa zmagam, ker je itak ZNANO, da bolj ko je industrijska hrana bolj je fancy. domanarejenih čudes pa itak ne smemo nosit v vrtec, ker imajo higienske službe angst pred salmonelo- včasih mam tud jest srečo:)

matilda said...

Jooooj gorenjka roladice ....tako plastično, tako finceno:D