Monday, June 7, 2010

DNEVI V TEDNU: VSI NISO ENAKO DOBRI


Dneve v tedni bi bilo dobro razvrstiti po odličnosti, da se bo vedelo , kateri so res kvalitetni, kateri slabši in zakaj bi Ponedeljek lahko preimenovali v Gnilomornik.



1. Petek

najkvalitetnejši dan v tedni. Tradicionalno namenjen "metku" - petek je dan za metek- kakršenkoli vulgaren ali radosten pomen pripisujete besedi metek. Petkovi poglavitni prednosti:

a) tudi ob prekomerni uporabi petka nam po petku, še zmeraj ostaneta dva dneva za rehabilitacijo

b) v petek ob treh se že zavedamo vseh sladkosti brezdelja, ki bodo sledile v naslednjih 48urah.



Sobota

dan z najboljšim jutrom v tednu. Namenjen porokam, piknikom, kofetkanju in ostalemu zabušavanju energične vrste. Poglavitne prednosti sobote:

a) sledi ji nedelja

b) ne postavlja stresnih zahtev po nedeljskem kosilu



Nedelja

dan, ki se iz razmeroma kvalitetnega jutra prevesi v stresno popoldne. Ta-Dober-Del nedelje se uradno konča ob 3h popoldne.

Tradicionalno je namenjen
  • pred tretjo uro: brezdelju, zajtrku in lahnemu tekanju

  • po tretji uri: družinskim kosilom, likanju, domačim nalogam, izdelovanju plakata z naslovom "ČEBELA-življenjski ciklus, s povdarkom na vlogi matice", obvestilom staršem da v ponedeljek zjutraj mladi genij koristi svojo zadnjo šanso za popravo pri zgodovini pridobljene dvojke, obvestilom staršem, da je mladi genij dvojko dobil, paničnim razpravam o neplačanih položnicah in užaljenim pogovorom o zgrešenih vzgojnih prijemih.


Poglavitne prednosti nedelje:

a) v nedeljo je James Blond)

b) Bitka talentov se bo enkrat končala.



Torek, Sreda in Četrtek

med seboj se ločijo po oddaljenosti od petka, pri čemer je poglavitno pravilo: bližje ko je dan petku, boljši je.



Ponedeljek

Dan z najbolj ranim jutrom v tednu.

Njegova jutra so že vso pisano zgodovino namenjena stokanju in implementaciji drakonskih dietnih ukrepov. (Vzklik "V ponedeljek začnem dietkat" izhaja še iz Antike)

Popoldnevi so namenjeni prevozu mladih genijev iz šaha na balet, iz baleta na violino, iz violine na francoščino in opuščanju zjutraj zastavljenih dietni načel. (popoldne uporabimo besedno zvezo: "NASLEDNJI ponedeljek začnem dietkat")

Med pozitivne karakteristike ponedeljka štejemo:

  • vsak ponedeljek se enkrat konča
  • ponedeljek se iz izboljšuje iz ure v uro: ponedeljek ob 8h zvečer je neprimerno boljši kot ponedeljek ob 8h zjutraj

22 comments:

VIXI said...

Te samo pozdravljam in se strinjam z večino napisanega, na tole najbolj gnilo točko v tednu - ponedeljek ob 8h zjutraj.

matilda said...

Edinstven dan v tednu je ponedeljek iz zlatega kompleta Podaljšan vikend. V tem kompletu dobiš žlahtni petek, ki je začetek mini dopusta, sploh, če ga skrajšaš, ker imaš ure viška ter kar dve soboti. Priporočljiva uporaba: enkrat mesečno. Lahko mu tudi rečemo SerumPonedeljek. Dodana vrednost: 4dnevni te delijo do veličastnega petkovega popoldneva. Ou jesss.

PolonaP said...

oh, Matilda, kar direkt povej, da si še v postelji, da ti sonce sije na copate, da s pesom delita banano in kosmiče in da si že na ta tretji šalci kave IN da imaš levo od roke tri neprebrane cajtnge

matilda said...

Nope, vstala sem pol ure pred budilko zaradi morastih sanj, zaspala z nevihtno aritmijo, čez eno uro imamo kolegij in petek se je službeno končal zelo posr.... Približno tak ponedeljek, kot tisti, ko sem bila vprašana matematiko, ker sem bila med oceno (1/2). Si bom pa vzela Platinasti teden z naslednjim ponedeljkom, ko se bom brcala ves teden v tazadnjo z opcijami: ležanje pod borovci na prazni plaži, šetanje po jutranji tržnici, ždenje z najnovejšim Vogueom na pomolu, pitjem tretje kave ter hkratnim čohanjem cucke in prebiranjem starih Kultov...aja pa udeleževanja več zabav v mojo čast. Platinasti teden je priporočljiv kot privajalni teden na daljši poletni dopust (ki je ponavadi naporne narave)

K said...

Se strinjam z vsem, ampak pozabila si na najbolj blesav dan v tednu. To ni stresni ponedeljek, to ni butasto nedeljsko popoldne (ko, priznam, se meni ponavadi že kar začne delovni teden, prvič imam v ponedeljek zjutraj tako kaj narejeno in ukinem 10% ponedeljkastega stresa, drugič pa zaradi svojega dela pol manj šizim nad vrlo omladino, ki se spomni, da pravzaprav mora še naredit domačo nalogo za do stresnega ponedeljka), ampak je to torek. Torek je glup. Torek je kr neki. Ni tako stresen kot ponedeljek, nastopi pa tik za njim, kar pomeni, da v torek pucaš zaostalo kramo od ponedeljka, za katerega je bilo napovedanih več stvari, kot bi jih en sam človek zmogel, pa čeprav je to mati, ki ima 6 parov rok in dva para nog, predaleč je od petka, da bi bil že česa vreden ... kr neki, ti rečem.

PolonaP said...

matilda, že v naprej: VSE TANARTABOLJŠE.

Kitten, jutri se bom strinjala s tabo okoli torka, danes se moram čez ponedeljek stlačit.

K said...

Ja, ja, saj jaz se moram tudi najprej skozi ponedeljek stlačit, pa mi je nekam tesen, premalo intenzivno hujšam, študiram, da bi si bilo najboljše kakšno bulimijo omislit. Še 263 segmentov. Ali 2500 besed, pih, kaj je to za Wonder Woman ...

matilda said...

Hvala;-D To leto sem se odločila, da je skrajni čas, da nisem več 27 (bi bilo nehigijensko, sem preskočila na 36 in pol...ta mi dopade, takrat je bilo vse drugače, bajt me;-D)

p.s. Torek bi bilo potrebno ukinit, ker je en tak drekecpekec.

Unknown said...

Najboljši dan v tednu je sigurno petek popoldne, še posebej če lahko končaš kakšno minuto prej. Brez slabe vesti greš lahko na kavo in se ta kava prevesi v večerno pijačko, ne glede na to da te doma čaka gora posode. Sej je jutri sobota. :)

Nataša said...

Definicije všeč - tista z nedeljskimi plakati mi je najbolj vrhunska!

Odmik od definicij je definicija ponedeljka po frilensersko (no, od takih še bol zelenih): še dva dni delam, pa bo ponedeljek. Pa bojo otroci šli v šolo, mož v službo, da bom lahko v miru kaj nardila.

Ja, pa tud dietkam (spet) od danes...

Anonymous said...

Kako bi pa komentirale tole: šele če v pondeljek izveš da je v soboto ZELO NAJSLAVNEŠI IN SPLOH FANCY DOGODEK, ki se je bo udeležila tudi THE bivša od Tvojega Ljubega, ki je suha, lepa, in nadvse uspešna, jo vsi na eventu poznajo in imajo strašno radi. Torej imaš še natanko pet, PET(5!) dni da postaneš vse zgoraj našteto, oziroma da dobiš zdravniško opravičilo zakaj se ne bi udeležil te eskapade, ki mu bo verjel tudi Tvoj Ljubi (ki itak ne razume zakaj se sekiraš, ker on je pač zdaj itak s tabo). AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA...

Barbi said...

Všečne definicije, z večino se kar strinjam. Pa matildin podaljšan vikend mi je tudi všeč ... to bi bil lep ponedeljek. :)

PolonaP said...

RE: lepa, suha in blazno uspešna bivša

Rekle bi, da to, je pa res huda jeba. In da smo v mislih s teboj.
In da ima bivša od tvojega veliko skupnega z zlato žilo.

matilda said...

Hmmm, vsekakor imaš prednost, da nisi bivša ampak aktaulna (nek razlog verjetno za to obstaja). Lepa (lepa je vsaka, ki se tako nosi aka prsa ven, trebuh noter - ravna drža, dvignjena brada in pogled v oči), Suha (suhe šljive fantki ne marajo, predvsem, ker ne morejo z njimi uživat v poslasticaj in jim lizat prstke in obratno seveda, mmmm...), Poznana (biti poznan v Deželici je navaden Kefir...s tem se ne bi ponašala in zavidala).
Če boš postala kot ona boš slej ko prej bivša (nekako logičen redosled
;))
Ergo, se ponavaljam, če je s teboj, bo nekaj na temu. Če pa aju bo pogledal in si rekle, Bemti, zakaj nisem z bivšooo:-0 se boš osrečila in se rešila drekcapekca. In potem boš ti bivša in uboga tista za teboj....

Vladuška said...

Ajme drugari, saj ne vem kaj je bilo zdaj bolj zabavno brati ali samo objavo ali pa vaše komentarje. Sama vsekakor najbolj sovražim tisti del nedelje od 15 ure naprej. Ko ti misli že švigajo v službo in naenkrat začutiš slabost v želodcu in nekako se ti začne dozdevat, da se te bo sedaj lotila vročina, ki bo tvoj rešitelj, da si v ponedeljek vzameš bolniško. No, ampak te vročine nikoli ni in še noben ponedeljek nisem imela bolniške :). In ko v ponedeljek zjutraj zvoni budilka, je moja prva misel: pa zakaj je meni tega treba. In potem se zvlečem iz postelje in trpim muke vse do trenutka, ko v službi spijem prvo kavo. Od tu pa še samo drvim k petku.

Glede bivše pa se strinjam, definitivno ni tako popolna kot se sliši oz. vidi. Žiher ji z desnega in levega profila kaj manjka :)

matilda said...
This comment has been removed by the author.
yemamaya said...

waaah! besede so kot melem na rano. bom se ravnala po modrih besedah vzornic in bom jelenila po zlati žili. ampak noge si bom pa kljub vsemu obrila, da ne bom preveč jelenja.
ps- 'anonimni' je tipkarska greška, sorry about that.

yemamaya said...

ps2- ampak ponedeljek je bil pa kljub vsemu ruiniran. on the bright side: teden gre lahko samo še na boljše.

matilda said...

Yihhh... tole z britjem pa ne vem, če bo v redu:-I Ker če imaš rada košutaste noge in jih tvoj dragi rad boža in je bila Zlata žila gladka ka krastača, potem je to no gud.

alcessa said...

Uf, porabila sem kar nekaj časa, da se odločim kateri dan je najslabši... Aja, a mi kdo plača to raziskovalno remek delo? :-)

Najslabši dan v tednu je .... sreda!
Sreda ni ne tič ne miš (kaj šele jelen): ne spada na začetek tedna, ni pa še konec tedna. V sredo ne hodiva nakupovat špecerije, čemur pravilno sledi manjša požrtija. V sredo se zmeraj vprašam, ali sem dovolj/preveč/premalo naredila do sedaj.

METAMUNDUS said...

kako kakšen pomen pripisujete besedi metek??? Metek? Vulgaren? Od kod taka misel? A se morva dobit na kavi jutr, ne v četrtek, petek....??!!!

Teta Bina said...

res je in dobro jutro me spominja na Picassotovega harlekina...nedokončano...zelo lepo