Monday, May 10, 2010

TEK TROJK, 2010

4.15. sredi noči
Panična se zbudim. Preverim budilko, če je navita.


4.25.
Se spet zbudim in nekaj časa sumničavo opazujem budilko. Podzavest mi šepeta, da je budilka z baterijami proti konci in da ji bodo odpovedale prav danes. Preizkusim alarm, če dela. Dela


4.26
Bedan'c godrnja, če sem pri pameti, da mu cingljam v soboto zjutraj ob pol petih in grozi s prekinitvijo zakonske zveze, če ne bom TAKOJ nehala rožljati.

4.28.
Ležim čisto pri miru, da ne budim sostanovalcev in v mislih preletavam svoje tekaške priprave (glej Runners world, številke junij 2009, avgust 2009 in marec 2010 : različni članki na temo "dvigovanje samozavesti pred pomembno tekmo") V sklopu priprav sem, večer pred tekmo, s sosedo jadikovala o življenju in vesolju, spila dobro polovico steklenice terana in zdaj čakam na pozitivne učinke : se pravi na dvig samozavesti.
4.45
Priprava najverjetneje ni bila optimalna. Muči me misel, da se bo budilka zarotila proti meni. Vstanem in si grem naštimat še budilko na telefonu. Nazaj spat. Tiha sem kot miška.


4.47.
Grem lulat. Sem sicer tiha, ampak vodo pa moram potegnit, a ne?


4.50
Neslišno vstanem, grem v kuhinjo in si telefon, za vsak slučaj, prinesem na nočno omarico. Da ga bom za ziher slišala.


5.00
Od sprehajanja sem povsem budna. Grem na kavč reševat sudoku in se mentalno pripravljat na tekmo.


7.55
Bedan'c me siten zbudi iz sladkega sna, da sem mu v spalnici pustila navito budilko in telefon, ki da mu že petindvajset minut po malem brnita.


8.00
Na brzino spregovorim z otroci par pametnih besed o zlorabi Disney Channela, domačih nalogah in zasušenem čokolešniku in prašam:
"Saj bosta prišli gledat mamico, kako bo tekla, a ne?"
Mini Malčica :"Joj, mami, saj boš itak spet zadnja"
Predpubertetnica: " Ne, pa ne bo. Ker tečejo v troje. Bodo vse tri zadnje."
Iz FRIŠNO NOVO JUTRO


11.10
Pritečemo v cilj. Ne čisto zadnje. In drugo leto bomo čisto cel klanec pretekle.

20 comments:

vesna said...

čestitam!meni se to, da ste zmogle, zdi zelo super!!zame je to še zaenkrat nedosegljiv cilj..ste bile pa sigurno super videt v vaših simpatičnih majčkah

PolonaP said...

Vesna, mislim, da smo bile carske.
Dopuščam pa mnenje, da je nekaterim naš napis FRIŠNE, dišal po samoironiji.

Izgubljena. said...

in drugo leto boš imela za eno leto več samozavesti, da te ne bo celo noč matrala budilka. :)

Čestitam sicer!

Sotekačica n°1 said...

:)

Ehhh, valda smo bile carske :)

Ej, jaz sem bila pa tooolk utrujena, da sem spala kot top in da me je dejansko morala zbuditi budilka :D

matilda said...

Frišna moja draga, zdaj si postala moj idol, katerega ne mislim nikoli doseči /skrunitev bi to bila/ kamoli preseči /ker se vladaricam ne skače v zelje/ ... evo, če mi zdravnik slučajno tek predpiše, zakaj se mu, reva, morala bom odreči. Živela Frišna Tekoča! Živela /to je bil odziv tlačanov/. Ker pa smo v Podalpski banana republiki in smo ravnokar obnovili stolp v Podpeči in se posledično srda vladarskega ne bojim, bom spregovorila: teran dviguje motivacijo v radiusu pol ure, psa prežlahtnega ne nadleguj več in za mladi gospodični je napočil čas vpisa v internat. In, če misliš kandidirat za karkoli, nikoli več ne omeni tistega klanca. A je zdaj fertik s tekanjem?

yemamaya said...

'kill the blody wabbit allready!!!!'
:)
tudi mi kongratuliramo, če bo pa vaši Frišnosti kedaj Izotonični napitek od nucanja peršu, pa kar zajodlajte, zdaj ko znamo pripravljat slan jabolčni sok, bomo z veseljem sodelovali v podporni ekipi (v tistem delu z teranom, s spodbujanjem z klicanjem 'Zdravstvujte!' in vriskanjem ob prihodu v cilj) Mogoče bi pa lahko kandidirale za Talent Slovenije?

Anonymous said...

Čestitke za skoraj klanec! Itaq pa - a je kakšna boljša ironija kot samoironija? Frišne smo zakon :)))

Sotekačica nr. 2 said...

Pri teku se ni nikjer vidlo tvoje nervoze :).
Klance bomo pa že naštudirale, ni vrag.

Unknown said...

carska ideja za majice in seveda vse čestitke za pretečeno progo :) mogoče drugo leto pridem še jaz - se bo treba kondicionirat, namaratonirat in še kaj...mogoče mi pa celo uspe :)

PolonaP said...

Jasna, mislim da je vse kar res rabiš za trojke
1) dobra budilka
2) dober t-shirt
3) izotonični napitek- ampak odkar je yemamaya možu izpulila recept, tudi s tem ni več težav

trebusimama said...

Bravo tafrisne, tudi mi smo klanec lani prehodili. Ti pa povem, da ta tekaska vnema po enem letu mine, vsaj mene je. No, mogoce je razlog, da sem cist frisno noseca, ampak to so sam izgovori.
Je moj otrok rekel: Mami, sem vedla da to ni sam speh na trebuhu! (pri enem mesecu).

PolonaP said...

Bušimama, mislim da imaš čisto taprav izgovor. Jaz sem bila prve tri mesece nosečnosti vedno prezasedena s prenažiranjem, da bi lahko še tekala.

Sicer pa, ja, MENE tudi skrbi, da me bo minilo.

Unknown said...

Ker sem tik pred tem, da počim kot jajce bi res lahko drugo leto že odtekla tistih par km ;)
trebusimama cestitam

alcessa said...

Frišna, minevanje iz lastnih izkušenj odsvetujem... Lani sem relativno redno tekala in nordijsko hodila po gozdu v bližini, potem pa smo izjemoma dobili Čisto Ta Pravo Zimo... Letos januarja pa je moja hrbtenica rekla, Posluš, če ne misliš več migat, se bom jaz lepo razstavila na prafaktorje, ti pa boš naenkrat doživela, kako je, če si star 90 let... Nakar so tudi sklepi in mišice rekli: Pa res, če ne misliš kmalu začeti migati, ti še mi lahko pokažemo, kako je, kadar se nas čuti... Če ne bi mož po relativno kratkem času rekel, da JA, seveda bova kupila crosstrainer, bi najbrž šla kar na kolena...

Tako da, mimo vse zajebancije, ki jo sicer zganjam na to temo, nadaljevanje toplo priporočam. :-)

Sotekačica n°1 said...

Draga moja Frišna ... Če ti povem, da mene po enem letu še ni minilo in da sem v resnici bistveno manj zagreta kot ti ... in da sem danes vplačala štartnino za DM, sem prepričana, da te ne bo minilo ... sicer pa, če drugega ne, te ob TO in ČE (in eventuelno NE) v naši družbi pričaka konkretna doza smeha ;))

Za izotonični napitek se pa močno močno priporočam ... sicer bom naslednje leto samo vajina navijačica ;))

yemamaya said...

izotonični slani jabolčnik will be provided. i pwomisse. in če bo potrebno še kaj stimulacije lahko vnaj zamešam še malo kave?

PolonaP said...

Pa morebiti čokolado v koščkih, tako, da je "za ugriznt"?
O, pa svetlomodre barve naj bo, da bo zgledal res športen napitek.

jaz grem pa izdelat nalepko za našo novo blagovno znamko "Butne k' kamen"

Prosim povej koliko procentov od prodaje bomo odstopile tvojemu možu!

PolonaP said...

res pa je, da jaz našega novega napitka ne boma pila, Od YMoža Izotonik, pa je bil z menoj včeraj na klancih.
(vse je bolje kot cedevita)

yemamaya said...

oh,kako bi ti rekla, avtorske za mojega Mošeka oddelam v naravi (že priprava zajtrka odtehta) tko da med 8:00 in 8:04 zjutraj so avtorske aktualne pol pa nepomembne. svetlomodro: grem kupit bombice za nalivnik, check. čokolada? pa jasn! pa košček potice zravn? lešnikove, da ne bo pretežka?

yemamaya said...

btw: lahko nardim tudi piškote, moji so tko trdi da jih lahko mirno prodajam kot energijske ploščice ki 'trajajo in trajajo'.... skupaj z kuponom za pregled odlomljenega zoba pri zobarju...