Thursday, May 6, 2010

"MED TEKANJEM, INTUITIVNO, NAJDEMO ODGOVORE NA VSA PEREČA VPRAŠANJA"


kilometer 0,1
Pa ja ne bo deževalo? Mam vrečko, če bo pes hotel kakat?
kilometer 0,3
Kaj pa če bo pes hotel dvakrat kakat?
kilometer 1
Pa bo le deževalo. Vetrovka je sigurno nepremočljiva in telefon odporen proti dežju?
kilometer 1,3
Vetrovka več kot očitno ni nepremočljiva. Morebiti bi si telefon dala pod kapo? Za modrc? Verjetno bi bilo modro telefon pustiti doma, kadar dežuje. Verjetno bi bilo še modreje pustiti sebe doma, kadar dežuje.
kilometer 2
Zakaj se mi naredijo mravljinici v prstih na nogah? Rabim nove superge? Bolj želejaste? Manj želejaste? Take z roza podplatom? Od daleč se spomnim, da so mravljinci v rokah prvi znak srčne kapi? Te sploh lahko zadene kap medtem ko se ukvarjaš s proti stresno aktivno....o glej jo pižmovko!
kilometer 3
Pa so v teh potočkih pižmovke, ali gre za podgano? Verjetno je podgana. Z zobmi je škrtala.
kilometer 3,1
Pes , ne moreš tukaj kakat, te lahko podgana poje.
kilometer 3,2
Pes, ne moreš še enkrat kakat! Tvoja kvota vrečk, je za danes izpolnjena!

Iz FRIŠNO NOVO JUTRO
kilometer 4
Sem izključila likalnik?
kilometer 5
Kje je zdaj ta most! Včeraj ni bil tako daleč.
kilometer 6
Je bela cesta na Dunaj nazaj! Je sploh mogoče, da porabiš 45 minut za 6km?

14 comments:

Sandra said...

V bistvu nekaterim ni treba tečt, da bi vadili telesne mišice. Je dovolj, da beremo tvoj blog, še posebej objave o teku, in dela celo telo. Moje trebušne mišice so kot radjatorji. :D

tjasa said...

Super napisano, hahaha, ma res, čisto tako je!

Mateja said...

No, Frišna, zdaj si pa tudi od mene dobila žegen. Tekaj, tekaj, pa piši, piši vse te razsvetljene vpoglede v bistvo življenja, ki se ti med tekom takole drug za drugim razodevajo.

matilda said...

Pa ne mi reč, da še cucko siliš, da teče!!! A nimaš kokr-frendic-somučenic, a nimaš ajpoda, da v misliš podoživljaš Wagnerja, ko gre v napad, a ni nobenih Titanov v streč gatah, da te motivirajo /ali da zasleduješ ali bežiš/...ne, kužo, ki je na svetu zato, da v miru in senci akacij varuje pred levi, teraš, da v nalivu čmoka za mokrimi pižmovkami! Fuj in Fej! Guenda, ko se odločiš...pridi...mamo palme, vroče podnebje in dooolg kavč.

Saša said...

nisem eden izmed tistih, ki bi se smejal na ves glas. No, pri tejle objavi sem se:)
fant prav sumničavo, z eno dvignjeno obrvjo poglejuje in se čudi po kakšnih straneh jaz to brskam po netu...

yemamaya said...

bogi pes... vedno sem si želela, da bi lahko bla pes, pa da bi me skoz nekdo futral pa štrgljal, zdaj pa nisem več tako ziher. Pa Gvendi nosi tudi kak sodček z Izotonikom ali Gatorejdom ali kako podobno packarijo okrog vrata. Zadnjič je moj Mošek deklariral, da si bo od zdaj naprej sam pripravljal Izotonike, ker 'so bolj naravni in sploh so vsi umetni ena velika nategancija' in sem dobila za probat remek delo.... Razredčen jabolčni sok s ščepcem soli...Bljah. Želim si, da bi moj Mošek še kje drugje kdaj uporabil ščep soli...recimo pri upoštevanju internetnih nasvetov.

yemamaya said...

@matilda: nekdo je rekel(in jaz se strinjam z njim) da Wagnerja ne moreš dlje časa poslušat ne da bi te obšla neustavljiva želja da bi zbal manjšo divizijo tankov in poskušal okupirat Poljsko..... Jaz dobim samo 'mental image' Bugs Bunnya z vikinško čelado in debelimi blond kitami, ki teče pred Elmerjem, ki (tudi z vikinško čelado) prepeva 'Kill the wabbit, kill the WAAbit, KILL the WAAABBITT, kill the wabit.'

Simona said...

OMG, sem mislila, da samo mene spravljajo vrečke za pasje kakce v skrbi :)

matilda said...

@Yemamaya:D, zdaj pa si jaz predstavljam Frišno z zašpičeno čelado, kako vihra skozi gozd, čez gmajno, po najbolj strminasti strmini /a imate strmine tam na robu močvirja?/ in vpije v napad in poboj kilometrov..in Gvendino dvignjeno obrv.

PolonaP said...

kroh, kroh, kroh...

tisto o čeladi in kitkah in Wannabe t-shirtu VALKIRA je seveda vse res.
Draga Matilda, pozabila pa si napisat da zraven, jasno, prepevam:"Kill the wabbit, kill the WAAbit, KILL the WAAABBITT, kill the wabit."

wabit said...

Who let that dog out?!?

:-))))

VIXI said...

Hahaha, tam pri pižmovki sem morala čisto taprave mokre solže obrisat. Kill the wabit... LOL

Sotekačica n°1 said...

Joj, Frišna, kot bi sebe poslušala včeraj ... pišuka, tale klanec, a so ga dvignili od zadnjič ... bi človek mislil, da ga bo deć malo poravnala ... emmm, sem mislila, da je krog okoli jezera dolg samo 30 minut ... emmm, a sem sploh ob ta pravem jezeru?! :)

Anonymous said...

Joj, kolk smešno besedilo :)))) Včasih tek res da odgovore, kdaj pa je kot postan čigumi ;)