Friday, April 2, 2010

ZAREČENEGA SE KRUHA, SE NAJVEČ POJE




V sredo, 6.januarja, sem, po bodrilnem klicu najbolj stylish Kokoške poklicala gasilce, da so mojo gromozansko rit izrezali iz kavča in s spretnimi prsti sem dve šotorski krili spremenila v elegantne tekaške hlače

Iz FRIŠNO NOVO JUTRO

V četrtek , 6.januarja sem, navkljub dejstvu, da je bilo snega do pasu in minus 42 stopinj Celzija, pretekla (tule bi bilo zelo lepo, če bi lahko napisala "svoje prve kilometre". Ali pa "svoj prvi kilometer". Ker pa lahko to prebira kdo, ki me pozna, bom napisala po pravici:) svojih prvih sto metrov. Potem sem šla malo peš. Potem sem pretekla še sto metrov. Potem sem se morala dobro razhoditi, da ne bi prišlo do mišičnih poškodb. Potem sem naredila raztezne vaje, da se mi ne bi mišice zakrčile. Potem sem šla domov in izmučene mišice zmasirala. Potem sem jih nahranila z uravnovešenim ogljikovohidratnim-proteinskim obrokom z dodatkom železa (zavitek Pimsovih čokoladnih piškotov) . Potem sem šla povsem izmučena spat.


V petek 7.januarja, sem se v skrbi, da me ne bi zagrabila tekaška zasvojenost, natančno izprašala.
Frišna, mar hrepeniš po tekanju?
-Ne! Hrepenim po kakavu. In če že prašaš, po čokoladnih piškotih.
Frišna, mar ti je te tek dobro del?
-Ne! Bolijo me noge, pa roke, pa rit, pa gležnji, pa lasje, pa nohte imam še zmeraj razcepljene.
Frišna, mar si polna energije (glej bodrilne članke v Delovi prilogi POLET!!!)?
- Ne! Spala bi če bi se dalo, do večerje pa še malo.

"Frišna!" sem si rekla strogo: "Očitno gre za klasičen sindrom pretreniranosti !Vse to ogrevanje, pa ohlajanje, pa raztezanje, pa masiranje. Pretiravala si! (Dlakocepski bralci boste opazili, da tekanja nisem omenila. Če bi ga omenjala, bi se morala sprijazniti z dejstvom, da preteči sto metrov v 12minutah, ne zadošča kvalifikacijam za Newyorški Maraton) "V svoj trening boš morala vkomponirati tudi obdobja regeneracije!!!"
...in potem sem malo počivala.


napeto nadaljevanje sledi...

11 comments:

METAMUNDUS said...

heh, obožujem tvoje pretiravanje! tako kot moje v romantiziranju, je tvoje v ciniziranju ena prava velika umetnost! jooooooj kok pretiravaš, love it + love you :P

matilda said...

Ne, tega ne boš storila sebi in dragi tvoji družinici. Ne. Tek je DROGA! Tek ne osvobaja ampak zasvaja! Vse te tvoje fensi frendice so v resnici dilerske pošasti, ki ti bodo ukradle življenje in dušo. 100m hoje, 1,20km, hitre hoje, 2,7 km lahnega teka...mic po mic, pa te bomo ob sobotah videvali v tekaški opremi kako nakupuješ v prstolnici, pa čez vikend v Piranu in evo tebe na The Big Maratonu v Jabolku in le še korak (ups, hops) je, da postaneš Slovenski kokr Forest Gump (veš kakšne dlake boš imela na mišičastih in prežgani nožicah!)in boš pristala pri marjotu in gospod Plavač Martin, te bo neizmerno mrzil. Ni vse v teku, obstaja tudi šah. Inše nekaj, neeee, si govorila o tem tvojem podgvigu z stvojim zdravnikom? ...no, se mi je kar zdelo. Lepo.

Mateja said...

A daj! A res? Grozno.
p.s.: Moje ime je Diha-na-škrge-tud-po-ravnem.

alcessa said...

Ni lepo, da nisi napisala, da sem ti pozirala za tole prečudovito risbo?!?! Tudi moj fotelj nekam užaljeno gleda...

yemamaya said...

ježeš, sem vedla da prav delam, da ne tekam (koker se reče u prlekiji: ne bejžim).hvala matilda, za razvsetljenje. lahko bi si omislil kako insignijo koker so une roza mašnce proti raku, pa rdeče proti aidsu pa bogvekere proti drogam.... mogoče oranžno-rdeče kareraste, al pa lilapikčaste mašne. pa slogan: s kavčem proti zasvojenosti?

matilda said...

Yemamaya - rozapikčaste zveni veri stajliš. Podpiram idejo. Hmmm, iz vsake nesreče se lahko nekaj kjut za naše šik dušice porodi:-)

yemamaya said...

k ne, matilda? "mčk rdeči... an mčk beli, an če je treba znate bet tud roza pikčasti" (I. Mlakar)
@ frišna: tale počitek pa kar traja in taja..... vaše bralstvo, gnadljiva, se bo s kosami in krepelci zbralo ob obzidju, zahtevaje več duhovne hrane- še posebno obuvalnih recenzij in dogodkov in prigod zapisanih s peresom.... če ni kruha (po praznikih je treba hujšat) pa naj bojo vsaj igre....

matilda said...

Kaj pa če se je zgodil FrišniDržavniUdar in so Frišno v globoke jame vrgli in v verige okovali in je sedaj tam Ena, ki Frišna sploh ni?!?!:-O..ne vem, ne vem, vse tele kokrtekaške ideje mi čisto nič po Frišni ne dišijo:-I Hmmm, Hmmm.

yemamaya said...

al pa našo Frišno izsiljujejo in jo silijo tekati in spodbudne besede besediti. morebiti so ji zagrozili da bo njen Mošek moral nositi čern lak za nohte ali kaj podobno Beckamovskega? Hmm hmmm.... mar jo bomo morale reševati???

matilda said...

Freee Frišna! Free! najboljš da se z globinom po naših nebotoksiranih ličecih namažemo, pa v pajkice zlezemo (jaooo mene)in udraimo v temni noči. P ane pozabit na kakšen pribolšek za Gvendolino, da nas noter spusti...čeprav bi rekla, da Gvenda VE in se sprašuje le kje smo, da njeno gospodarico rešimo izpod teh tiranskih zlih sil (jah, Gvenda verjetno ni najbolj navdušena nad maniakalnim tekanjem v eni smeri, poštena kuža potrebuje ovohavanje, lulanje, brskanje, ovohavanje ponovno, malček čveka z Micenim Kužkom in podobnih poštenih pasjih opravil).

AllyRose said...

polonap,
super ilustracija! Na začetku mi sploh ni potegnilo, da ima fotelj na sebi. ;)