Monday, March 1, 2010

13.ČLEN

V javno obravnavo dajemo 13. člen modnega zakonika, nanašajočega se na sartorialno kulturo v smučarskih središčih

(13)Na smučišču se nosi čelado, ob smučišču pa so dovoljene vse izpeljanke iz smučarskih kap, RAZEN tistih, ki so na svojem temenu pokrite z mufki, cofki, umetnim lasiščem zelene barve, norčevskimi kragulji in/ali umetnimi lovkami hobotnice.
Iz FRIŠNO NOVO JUTRO
Storilcu, ki ob storitvi kaznivega dejanja ni mogel doumeti teže svojega prekrška ali ni mogel imeti v oblasti svojega ravnanja zaradi količine popitega Weizenbiera, grape, borovničevca in/ali kuhanega vina, se izreče strog javni opomin z možnostjo takojšnjega odvzema kompletne smučarske opreme in njeno prodajo na javni dražbi.

Iz FRIŠNO NOVO JUTRO

Storilca, ki je bil ob storitvi nakupa predmeta kaznivega dejanja trezen, priseben in polnoleten, se kaznuje z:

-takojšnjim izgonom iz smučarskega središča,
-dosmrtnim nošenjem slike Janice Kostelić v denarnici, na vidnem mestu
- nespremenjivo preureditvijo storilčevega IPODA na način, ki bo storilcu kaznivega dejanja zagotavljal, da bo vsaka druga poslušana pesem v njegovem nadaljnjem življenju izvrstna viža "Ich bin Anton aus Tirol"

12 comments:

Mateja said...

Te zadeve so res nevarne, da komu sprožijo božjastne napade in kazen mora biti. A vseeno me oblije mrzel pot. Mislim, Anton aus Tirol, je lahko še kaj hujšega?!

matilda said...

Predlagam, da se naglavna oblačila, ki oponašajo živalske vrste in sorte podarijo agentom (pod krinko) smučarske policije, ki preverjajo uporabo opojnih substanc. Praktični primer, Anton F., ime pod krinko Marjan Zajc, z naglavnikom, ki verno oponaša belega domačega naročnega zajca, nonšalatno postopa ob robu smučišča...akcija: smučkarji, ki so prisebni in opojno neoporečni se bodo mirno odsmučali mimo Zekota (ker je to običajni pojav na nobel smučiščih), opojeni pa se bodo ob Zekiču ustavili, prosili za naslov štacune, kjer prodajajo maškeradna oblačila in mu ponudili (v zanak zahvalnosti in kameradstva) jajčni liker v prisrčnici. Hopsss, akcija uspela, nepridiprav odstranjen. Zajko lahko sname uheca in ponovno postane to kar on v resnici je. Neustrašni in dostojanstveni uslužbenec naše najlepše zajčice Katice.

Reciklaža je In, pa ne bomo uhljev stran metali!

PolonaP said...

Funchi, kazen mora biti vzgojna.

PolonaP said...

Matilda, pa si prepričana, da bi to bilo vzgojno?
Mar se ni za bati stranskih učinkov?

yemamaya said...

kazen mora bit. predlagam izmenično dosmrtno poslušanje Antona in 'Ne boš ti meni zizike majal'. ob nedeljah (ker je nedelja konec koncev Gospodov dan) pa je lahko v asortiman vključena še pesem, ki aludira na gasilske brizgalne.
(v zakonik bi predlagala še vključitev sončnih očal z debelimi belimi plastičnimi okvirji in tistih z božjastnimi oblikami srčkov, zvezd ipd- Elton John, eat your heart out)

matilda said...

Drage kolegice poslanke, pa ve bi nepridiprave pitale z medom in orehi!! Anton, Majave zizike, Vesele brizgalke...krem dela krem za zajčja uhca! Abonma za Betontanc jim je potrebno dosodit, plus seminarsko na temo ob prošnji za pogojni izpust. V mojem nadpametnem predlogu nisem predvidela stranskih učinkov razen enega, ki je pozitivne in vesele narave (kot je v naši poslanski skupini Pr veselem čeveljcu v navadi) in to je podelitev letne medajle za uspešnost našim klenim agentom underkover, katero bo na ljbavni tepih pripela Katjuša v kreaciji D. von T. Pussy Rabbit Girl. Ima več stila ko Osenarjeva Ninočka.

AllyRose said...

Ha ha, da bi lahko videla Agenta Zekota, bi se pa še jaz podala na smučišče. S superglujam bi prilepla svoje smučke na njegove, potem pa en cel dan režanja in utrjevanja trebušnih mišic.

yemamaya said...

@matilda- sej veš kaj vse se zgodi agentom undercover. what if he goes bad? in potem bo še doma, v spalnici nosil ukljate kape?kaj pa pol? travmatizirane družine? ubogi otročki, označeni za celo zivljenje? stigmatizirane žene?
c c c .... ali je vredno tega rizika?
ali ne bi kršiteljem kapice rajši prilepili s superglujem na glavo in jih izpostavili elementom?

matilda said...

@Yemamamya, če bo gospa žena nosila gepardkova uheca bo to ena huda noč;-D

PolonaP said...

Matilda če gredo stvari resno narobe, se lahko zgodi, da bo Agent Zeko nosil v postelji kapo z gepardkovimi ušeci in to bo dalo besedi "kinky" povsem nov pomen.

matilda said...

Nedelja zvečer, ura 23,21 minut, agent Zeko se vrne z šihta. Ker je bila vikend extra (agenti naše Agenture so multilingvistični)tvrd in komaj čaka, da poljubi in povoha svojo drago Majdo (spočita do obisti, ker je delala samo do 15.ure v BTCjevem šparu)je še vedno v uniformi: Zeko naglavnik, spodaj gepard naglavnik, še bolj spodaj kuuuža naglavnik in pod kužekom spet zeko (tokrat slovenski poljski sivi zajček). Majda ima rada živali.

Pokraculja said...

Kazen naj bo res kruta, da jim tak ali podoben nakup res nikoli več ne pade na pamet. Anton aus Tirol je blagoglasje za njihova zločinska ušesa. Betontanc, Aboma za vse predstave v Stari elektrarni,....pa vsaj 4 knjige na mesec prebrat,...pa bodo kmalu nehali na naglavna okrasja mislit!