Saturday, February 20, 2010

GOR IN DOL



stvari, ki se mi trenutno zdijo zelo dobre



-"In defence of food", ker sem bila že leta prepričana da je šala s proprobiotičnim jogurtom brez jogurta, brez maščobe, brez kalorij, brez okusa in z napisom "za trdo zdravje in veličastno potenco- okus jagode s smetano" šla predaleč.




-mlekomati (ker dejstvo, da je moja najljubša znamka trajnega mleka užitna tudi po tem ko dve leti stoji na žgočem soncu, zadaj za prikolico , spada v znanstveno fantastiko, ne pa na kosmiče)




-žajbljevo žganje, kot ga zmeša Od Žane Mami (ker mi je Michael Pollan lepo razložil, da je treba vsak dan spiti kanček alkoholnega napitka za dolgo in zdravo življenje. Pa seveda, ker še nisem pila boljšega stafa, kot ta žganička. Sorči, ne upam deliti recepta. Je blazno gajstna, Od Žane Mami)




-Elanova spletna trgovina (ker so pogruntali, da si normalne uporabnic lip glossov ne želimo smučke z oranžnimi in zelenimi črtami. In z napisom SPEED RACER )


-elanove Black Magic smučke ( ker me, gospe s Tahitija, rabimo kanček črne magije s seboj tudi kadar carvamo)
Iz FRIŠNO NOVO JUTRO






Stvari, ki se mi ne zdijo zelo dobre in če ne bi bila otrok iz fine družine (vem da sem fina, ker smo imeli klavir doma) bi napisala da gre za stvari ki so zelo za en drek:





-elanova trgovina v Begunjah, kjer je servis skoraj tako slab, vendar ne čisto tako, kot v elitni Blejski kremšnitarni. Tisti zraven Park hotela . Slabše ne gre.


-dejstvo, da se uslužbenke neimenovanega gorenjskega Mercatorja name stresejo s pravičniško proletarskim besom, kadar ob desetih zjutraj rečem :"Dobro jutro".
Hej! Jaz sem do 10.00 že hlev skidala, štiri otroke s sirkovo krtačo zdrgnila in pojedla dva peharja krompirja v oblicah in imam vso pravico, da se mi jutro konča ob 10.15!!!!!


-dejstvo da pancarji vedno malček žulijo. Tudi tisti pancarji, ki imajo gor mufke in zlate rožice in se prodajajo pod imenom "Pancarji za razvajene in cmerave superveleslalomistke"

17 comments:

matilda said...

Žajbelj + žganje = dobro na kvadrat, kar pomeni obvezno spiti dve enoti na dan in preženeš: slabo voljo, prehlad, zoprno sosedo, grlobol, mraz, zobobol in še kaj, stran. Preberi drobni tisk: če te ustavijo organi zgrizi enga ribičevega prijatelja.

K said...

She's back!
Tvojemu pisanju kratka pavza dobro dene. Ah, kaj govorim neumnosti, tvojemu pisanju vse dobro dene :P

alcessa said...

Če bi bila Štajerka, bi zdajle rekla: Kake smučke ma tota! in polna občudovanja zrla za tabo, kako krivuljaš po hribu navzdol, žganju naproti.

Ker pa sem samo stara, debela blogerka, velja stavek: juhu, Polona ist zurück!

PolonaP said...

mojemu smučanju bi najverjetneje dobro delo, če bi imela žganje sabo v majceni, ljubki vlaški (Moram delati na tem) in bi ga lahko nagibala pred vsakim večjim kuclom.

pogrešala sem vas

Mateja said...

Fino je pa to, da je Frišna nazaj. In, da sem jaz tudi fina. Smo imeli klavir doma. Po moje sem še bolj fina, ker sem tudi nekako igrala nanj. Se mi strašno pozna.

K said...

Zato so zakon italijanski Dolomiti: na vsaki progi po 2-3 kočice, v katerih točijo žganja z vloženimi sadji. Mmmm, proti koncu dneva itak samo od sebe zavija.

Emeta said...

Juhu, frišna objava od Frišne! Prav frišno črno-bela je. Sploh tista o smučkah :) .
P.S. A bo zdaj tudi čas za novo slikico? Eno tako pomladno, zeleno, bujno frišno s cvetlicami?

M said...

:) tisto idejo s pljosko alias prisrčnico ti pa komot izpolnim :)

Lepo, da si nazaj :) Pssst - vse Gorenjke nis(m)o tko zagamane ;)

matilda said...

Hmm, ker je Frišna iz fine familije ji pripada le ena taka limited edišn Hermesova ali pa kaj z izrezljanim Triglavom in nageljnom na usnjenem omotu, ki jih skupaj djaje Francka iz Slovenske Bistrce. Morda pa Hermesova s Triglavom in jezeri in damico z avbico (ok, sem pod morečim vizuelnim vtisom podob, ki sem jih deležna na spletu po včerajšnji EJMI). Mi pa nismo imeli klavirja...kaj zdaj pa nisem iz tafine al kaj?!? Evo, pa je odšla moja heriteđ po gobe. Pa tko Kenedi sem se počutla.
Tudi ti si manjkala nam in mamo te radi in kaj si bila za maškareeee????

PolonaP said...

1. FINOČA..........to z mojo finočo je bilo tudi zapisano z merico literarne svobode...je pa res, da smo imeli sliko klavirja nalepljeno na hladilnik
2.MAŠKARE.........voodoo lady (zdaj veš da imaš nohte tako dobre in zobe tako bleščeče, zaradi mojega heksanja)

matilda said...

Draga moja black magic woman, zlo hvaležna za nohte in zobeke (sem že skoraj pisala zahvalno noto gospodu Kolgejtu) ampak jaz sem mašo darovala za ličnice, ki silijo na jug! Mah, če pol mal pomislim na gospo Sarkozy, nisem več prepričana, če je to pri teh (srednjih) letih higijenično.

yemamaya said...

a sem lahko tudi jaz iz fine familije ko smo meli doma štukature nalepljene na strop, pa starši so me na baletne predstave vlačli celo mladost, čeprav nismo imeli klavirja in so bili moji dedki ajzenponarji. al me to sam za drugo generacijo hohštaplerjev naredi.... heeemmm.... moment za intovertiran eksistencijalni premislek.
voodoo lady je fina reč.
šnopčk je tud fajn, ampak borovničke so še boljše. čeprav se potem zatikajo v 'taprsrčnici'
GOOD 2 HAVE U BACK!

Simona said...

frišna, super da si nazaj. smo pogrešali tvoje pisanje! pa smučke so pa res za kraljične. še jz bi jih mela pa ne znam smučat, bi jih v kot postavla, pa bi zgledala kot ta glavna :)

AllyRose said...

Lepo, da si nazaj in ne dražiš več Gorenjk.
Ah, ko bi naša familija kdaj šla v gledališče ali kaj podobnega. Tko sem pa zrastla na smučah, drsalkah, z loparjem,... in sem do grla nažrta športanja. Iz roda v rod gre pri nas le brinovec in namakanje rožic vanj. Tukaj se pa nič ne upiram.

Anonymous said...

ne pozabi na tisto sranje od Actimela. če je jogurt brez jogurta sramota, kaj je šele Actimel?

Pokraculja said...

Še dobro, da sem k Frišni pokukala, nagnusno neprijeten dan, se sedaj vidi v prešernejši luči. Polona, neizmerno zabavno te je brati.

Sicer sem pa tudi jaz fina, imeli klavir doma, sem 2 leti maltretirala tipke, dokler ni oče(glasbeni multitalent) resignirano ugotovil, da sem zgleda res po mami.

No, če po smučanju moje brbončice ne zaznajo vsaj kanček borovničk, si še pancarjev ne morem sezuti:)

Anonymous said...

Tvoje pisanje prebrat - polepšanje dneva. Sem pogrešala.
irena