Monday, December 14, 2009

PIŠKOTKI, MALČKI IN MAČKI




Malčka moja sladka že od prvega decembra zahtevata peko domačih piškotov. Oba mladička sta po horoskopu buldožerja (kardinalno pozitiven, v drugi polovici se prevesi v luno. Splošne značilnosti : ne odstopa od zahtev in stopnjuje kvaliteto in kvantiteto teženja, vse do sladke zmage. Ključna beseda : KDAJ? Sposobni prefinjenega čustvenega izsiljevanja:" Si rekla, že ko smo bili na morju, da bomo pekle piškotke!") in tako sem danes, navkljub huronskemu mačku, klecnila in se do komolcev zakopala v ingver, med in maslo.





Iz FRIŠNO NOVO JUTRO

Jaz sem imela namen narediti testo, potem pa se zavleči na kavč in se za naslednjih šest ur potopiti v kontemplacijo o smislu in obstoju ognja, ki tako pomirjujoče gori v kaminu in o smislu preživetja močnejšega, ki po tisočletjih naravne selekcije pripelje do psa, ki se celo zimo ne more premakniti od tega ognja... ampak zlobni maček, ki danes živi z menoj, je imel povsem svoje načrte.





Iz FRIŠNO NOVO JUTRO

Najprej je zahteval da pojem polovico surove mase za piškote, potem mu je bilo pa, jasno, žal, ker ni zastonj govorila Moja Mami, da surovega testa s pecilnim praškom se ne je z žlico. Pravzaprav je bilo žal meni , ker trebuh ki je bolel je bil moj, ne mačkov.
Je pa res, da me je potem dosti manj bolela glava.

22 comments:

vesna said...

kok se mate pri vas fino ;)no, ne mislim na mačka, ampak medenjaki, kamin pa lepa psička pred njim..ko iz enga romantičnega filma ;))

PolonaP said...

idilično Vesna, idilično

storyteller said...

Ampak res IDILIČNO :)
Meni k sreči - moram potrkat na les - od testa želodec še ni bolel. Se imam pa na sumu, da ga ponavadi vseeno pojem manj kot ti (polovica testa se sliši veliko, zelo veliko :)))

K said...

Medenjakast los :) Cute. Tale prazna luna ni uničila samo mene, vidim. Jaz sem padla po čokoladi, danes me pa migrena daje. Mar bi me maček ...

VSE DOBRO said...

Njamiiiiiii kako slastno zgledajo ti vaši medenjački in toplina kamina in pasja dušica - če bi morala sedaj kaj od tega izbirati bi izbrala objem pasje dušice :o)))

Danes na poti v službo sem prejela tako prisrčen pozdrav mimoidočega mladega dalmatinčka, da me bo spremljal še cel dan - tako se me razveselil kot da se poznava že od nekdaj :o)))

Vse dobro ...

veverca said...

takoj bi zamenjala s tole vašo rodezijko! se ma prav fino. najbolj luškana fotka bloga :)

Mateja said...

Lepo se imate. Slikce so kot iz članka kakšne nobel revije "Na obisku pri Oprah".
Tisto s testom - lepo si se zgovorila na mačka.

Izgubljena. said...

Jest bi tud pekla!

miha said...

Kar želodec zaboli ob branju ...

Moj ima povrh vsega vgrajen pomnilnik.

Eden od najočitnejših znakov mojega neslovenstva je nejedenje orehove potice. Zakaj? Ja no, če pa mi je bil surov nadev enkrat tako neznosno dober... To je že desetletja nazaj, pesek v peščeni uri se je od takrat že obrabil in postal prah, jaz pa še zmeraj ne prenašam orehov...

Da se tebi ne bo zgodilo kaj podobnega, losopekulja? :-) kdo pa bo malčkom pekel kekse?

matilda said...

Pa kaj matraš ubogo kužo Von Gvendolino, da se mora obračat, ko je pa to takooooooo težkooooo:-)

PolonaP said...

Matilda, imaš čist prav. RES je ne bi smela siliti naj pozira. Zahteva preveč napora. (ampak, preden me napadete zaradi mučenja žvali...Gvendolina se je rodila v Zagrebu in kot vsaka prava Purgerica, ne bo spustila priložnosti za poziranje in fotografije, pa naj stane kar hoče)

Veverca, lepo pozdravljena

Miha, ...predlagam pehtranovo potico...sicer pa...los je boljši pečen in prelit s sladkorjem (ti boš že vedel)...
ampak res ne bom več jedla surovega testa. res.res.

matilda said...

Oh, vidim, da se je Gvenda že nalezla slovenske tečnobe in pustobe in je purgerskih gvenov stalo le ščcepec v praspominu. Kot prava zagrebčanka bi si seveda obliznila žnablici in si jih malce pogrizljala,da bi bile bolj sončne, postavila šapico pred šapico in nastavila polprofil. Ehhh, kamin je prevagal;-D

Surovo testo ha! Na mačka! Ajajajajajajaj!. Moje sožalje.

Linx said...

Moje sožalje zaradi bolečega trebuha. :( Se pa tudi jaz nikoli ne morem odreči surovemu (ali pečenemu) testu, sploh, če je vanj zamešana čokolada. Zato smo letos najboljše piškote preventivno spravili v mračen kot najvišje omare, kjer bodo počakali na darilne vrečke.

Vanja said...

Že na lanskih fotkah sem občudovala tvoj kamin. Amejzing je.
Btw, kako se ima moja angelica, ji je dobro pri tebi ali se še kje skriva in noče naplano? :)

PolonaP said...

Angela je še v konceptualni fazi, ampak BO.

Vanja said...

Saj se ne mudi, lahko tudi po novem letu!

PolonaP said...

V., to moraš ti povedati. Jaz bom imela narejeno v torek, ampak se z lahkoto dobiva šele v 2010.

Vanja said...

Če bom v Lj z veselje mprevzamem prej, če ne pa po novem letu. Se veselim! :)

jackie said...

tale pasji frajer (frajerka?) je vsekakor zmagovalec, kar se tiče najti pravi življenjski smisel. pasje življenje mi je všeč.

Spela said...

Kulsko...mislim fotke in keksi :) Maček...in surovo testo pa ne toliko...sočustvujem (čeprav tazaresnega mačka še nisem imela...na mojo srečo; imam pa doma čisto tapravo s karakterjem vred mačko) ;)

AllyRose said...

Ah, kakšen čudovit kotiček ima tvoj pes.

nina said...

Živjo Polona,
super je brati tvoj blog, ob zadnjem sem se nasmejala, da me je potem bolel trebuh.
Zdaj se pa tudi jaz vržem v peko piškotkov in upam, da se uprem skušnjavi surovega testa.
Bodi lepo!