Thursday, December 3, 2009

KNJIŽNIČARKA



Sem že hotela zelo besno tipkati o tistih trolih, ki nasprotujejo sprejemu novega Družinskega zakonika in na ves glas bentiti, da poročena ata, mama, dva cela tri otroka, pes in vsaj en ministrant gotovo ni edina oblika družinskega sožitja...
(Bi vam rada povedala, da smo na Frišnem liberalni. Na cerkvene dekrete se sladko požvižgamo in živimo v prepričanju, da je bolj pomembno dosledno upoštevati naslednje zapovedi: "Če piješ, se pelji s taxijem" in "Upoštevaj hitrostne omejitve" in "Vsak večer otrokom preberi pravljico, jih fino poljubčkaj in jim povej, da so krasni". Če zaradi mene tako počneš v gospodinjstvu z Marinko, namesto z Janezom, je meni prav)
...
In zdaj, ko sem to delila z vami....
Iz FRIŠNO NOVO JUTRO


Kdor ugane kaj počne dama na tej, nedokončani, sliki, dobi svojo lastno, digitalno, personalizirano, namenjeno tiskanju in razmnoževanju, novoletno čestitko.
To pomeni, da bo lahko napisal: "Draga Frišna, na čestitki želim imeti tri jelene ki se obmetavajo s Chloe torbicami."
Čas za ugibanje: dokler ne dokončam slike in vam pokažem cele.

43 comments:

Sara B. said...

lutkarca? Najbrž preveč na prvo žogo, ampak bi tako rada imela jelene ki se s čevlji in torbicami Chloe obmetavajo, da lahko ugibam v neskončnost :)

Pile said...

mogoče kej izobeša? kake čestitke na vrvici, mogoče izrezke iz papirja? :)

alcessa said...

Za ušesa drži dva mulca?

Nihljaj said...
This comment has been removed by the author.
Nihljaj said...

S pincetnim prijemom s police dviguje knjige :))

M said...

Če ponucam še un hint iz naslova (pa tud oblečena je tko), pol gospa knjižničarka po čitalnici z zgroženim pogledom išče prostovoljca, potem ko je z zoprno cvilečim glasom zatežila "Kdo za vraga je med knjige na polici zataknil svoje smrdljive strgane štumfe namesto označevalnega kartončka? A vas ni mami naučila, da se k zdravniku, na občino, davkarijo in v knjižnico hodi s čistim in celim spodnjim perilom?!"

matilda said...

Ljubica Jelušič se je odločila, da ne bo več ministrica potem, ko se ji je zgodilo Videnje: oblečena v modri pulover, ki pika je dirigirala mišjemu zboru v NUK-u.

PolonaP said...

MATILDA, ČIST NIČ NI PODOBNA LJUBICI!!!!!!!
a vidiš kje kak brk?
Sedi! naj mama takoj pride v šolo.

Sicer pa, zelo dobro Alcesa in M in N in Zapravljivka...vendra, ŽAL:
nak, nak, nak

matilda said...

Majkemi, da je ista Ljubica (po preobrazbi: debrkacija, kontaktne, malce svetleče glosa čez lase...le za cut je nismo mogli prepričat). In končno izgleda zadovoljno (kar je normalno, ker se ne more več mrščiti v brk). Mama ima popldan partijski sestanek (kako zavzeti Trst brez boja) in ne more. Bom prnesla opravičilo. Ufffa.

Miha, se ve said...

Oh, že vem. Slekla si je spodnje gate.

vesna said...

odstranjuje mačje dlake črne krasotice Mici iz svojega novega, ročno štrikanega puloverja.

pa še..všeč so mi pravila vaše družine ;)strinjam se z njimi.

PolonaP said...

Matilda in Alcessa sta zaradi obscenih misli do nadaljnega zadržano pri ravnateljici.(ha, ha. toliko o liberalnosti)

Matilda bo za kazen dvanajstkrat napisala stavek : "Trst je naš"

alcessa said...

Ma ne, dovoli mi, da se pred izgonom prilagodim tvoji liberalnosti: slekla je spodnje gate in jih pokazala svoji ženi.

Bo?

minivanilli said...

hmm...(knjižničarka-knjižnica):
čekira en dolg spisek...
al pa
nevem zakaj mi je tut možna varjanta da drži kako rjuho ...mogoče straši mulce, sam ma premirn obraz(za oboje, heh)(:
eh, probala sm(;

Izgubljena. said...

Jaz se mtudi za to, da je tole knjižničarka. Naslov preveč buta v moje očke ali pa je tole z naslovom samo zavajanje?? Zlobno. :P

Mi pa deluje kot jezna gospa, ki obeša perilo.

matilda said...

Hi, hi, kazen pa taka. Pri nas mamo tapete zgodovinskim stavkom resnice. Ampak kar rečejo učiteljica Breda,pardon, njihova gnada Polonska, mora bit! Bom pa še Reko dodala.

Linx said...

Dirigira? Dva pokovca/pokovki zadovoljno sadistično drži za ušesa in jima bere kozje molitvice?

Linx said...

Samo malo. Se reče pokavca ali pokovca? Mislim da to prvo. :P No, saj se ve, na kaj merim. :D

Simona said...

hmmm, meni se zdi, da je tale teta nekaj odkrila, kot kake listke, ki se ne bi smeli znajti v knjigah, strgane liste, ali plonk listke, ali tiste listke na kateih si pišeš kakšne neumnosti, skratka nekaj ne prav lepega in kar ne ve kaj si naj misli :)

majanova said...

prova stat na eni japanki?!?!

Suzy said...

Na prvi uč dirigira. Ampak je preveč preprosto, a ne? No, ker je knjižničarka, dirigira knjige in jih na ta način usmerja na svoje mesto na policah :)

K said...

Pobira prašne mucke s knjig na policah?

@Linx, a veš, da sem bila sveto prepričana, da je pokovec, pa ga SP usmerja na pokavec, se pravi, da je to prav. Kdo bi si mislil.

PolonaP said...

Namigi:
1. niso spodnje gatke (ker bi bile res veeelike)
2. JE knjižničarka (in NI v sorodu z ministrico Ljubico)
3. ne dirigira (čeprav bi bil prizor knjig ki letijo na police, res božanski. Pure Disney)
4. Ne stoji na eni japanki. Če bi stala na eni japanki, bi se držala še kisleje. drži se pa samo deloma kislo.

Mateja said...

Gospa knjižničarka, ki je, mimogrede, dala po naročilu in z zelo jasnimi navodili za vsako zanko, splesti jopico pri funchi, obeša novoletne okraske po svoji ljubi knižnici.

JasaP said...

Po mojem skromnem mnenju se je ravnokar nehala truditi z rezanjem, barvanjem in lepljenjem božičnih in novoletnih okraskov, ki so sestavljeni iz enega ogromnega kosa papirja, zilijonkrat prepognjenega, zdaj pa jih je prvič razgrnila v upanju, da se snežaki in zvezdice, ki jih je z muko strigla pet ur, in the process niso premaknili, ker potem ne bodo tako lepi in otroci, ki bodo prišli v knjižnico, ne bodo tako veseli.
:)

moi said...

No, zdaj, ko sem prebrala vse prejšnje komentarje, sem ugotovila, da smo mislile podobno:
- dirigira (pa to je malo čudno, če je knjižničarka!)
- drži koga za ušesa (preblag izraz in roke drži previsoko)
- nekaj je našla v knjigi in zdaj to kaže (spet, če je kaj, kar ne sodi not, ima preblag izraz)
- tudi na to, da drži nekaj med rokama (iz neskončnega papirja izrezane snežake) sem pomislila ;)
Pa ti, Polona, vstrajno NAKaš.
Torej moj poskus (madoniš dolga predigra ;) : v rokah drži 2 mačka.

Glede družine se pa strinjam s tvojim: se mi zdi bolj važno imeti 2 ljubeča starša (magari istospolna), kot pa recimo pijano mamo in očeta, ki tepeta otroke. Aja, zdaj, zdaj bo zakon sprejet, da je prepovedano tepst otroke, torej jih še zdaj hitro nagarbajmo ;))))))))))))))) (LOL)

Mateja said...

Jaz pravim, da knjigi, ki nista ušli njenemu budnemu očesu in ju bo sežgala v sodu, krivoversko ju je imeti v čistunski knjižnici (ona niso liberalni). Moj fevdni gospod se ne strinja, pravi, da lovi knjižne molje in se zadovoljno muza.

Bazilika said...

Definitivno jih cuka. Za ta sladke.

mojchka said...

Sem imela podobno idejo kot Deklina, zda pa bom rekla, da drži kakšno veliko knjigo (recimo najnovejšo Ginesovo knjigo rekordov, ta je zelo rpiljubljena pri šol.mladini) za platnice, iz strani pa se usuvajo... kaj pa vem... ljubezenska sporočila..

janja said...

Knjižničarka pleše slavnostni božični ples po knjižnici. Pod modrim puloverjem pa ima oblečeno rdeče krilo.

M said...

OK, še en poskus ...

Našla je knjigico Mala muca, ki se je skrivala tam, kjer se ne bi smela in zdaj jo zanima, kako se je znašla tam ... ubogi obiskovalci pionirskega oddelka (a se temu še tko reče? moram prou preverit) pa nimajo blage veze, čemu jih gnjavi ...

Anonymous said...

Jaz vem.
Ker mi je podobna že na zunaj, pa tudi sigurno navznoter - obe polni znanja in skromni.
Torej, ker jo tako dobro poznam, vem tudi, kaj je našla.
Našla je : v dih jemajočem srebrnem papirju s srebrnim trakom zaviti škatli vsebujoč po en par labutenk in manolic, A S 4 CM PETO LIMITED GIFT EDITION Christmas 2010
za +40sevednohipabrezvisoketržnevrednosti only.

Bo, ne ?
Eka

Anonymous said...

Mislim, da je med knjigami našla pajka (se ga ne boji in se ji ne gravža), prav prefinjeno ga drži ... Tatanka

malina said...

Razgrnila je zavese in zdaj gleda tisto, kar se je prikazalo pred njenimi očmi ...

matilda said...

Po ponovni, natančni preučitvi izraza knjižničarke Ljubice (uporabili smo behavioristične standarde dr. Phila) smo prišli do znastvenih rezultatov, da je gospa (kljub tretmanu v lepotilnem salonu "Lepa si kot roža"), v profesionalni sferi globoko razočarana in ne more verjeti, da se kaj takega lahko zgodi...kaj natanko to je pa ve le Dan Brown in njegova posebna raziskovalka Miss P..

nea said...

Jaz mislim, da razpleta zapletene niti volne ali česa podobnega, ker plete med delovnim časom, za kar bi morala biti kaznovana. ;)

VIXI said...

Ne vem kaj počne, zaradi mene bi bila lahko tudi ena tistih s Topšopa, ki kaže kako velike kavbojke je imela preden je začela uporabljati stomak eliminator. Vsekakor se bom, kot že mnogi pred mano, vtaknila v štrikan pulover. Neverjetna si! Kaj boljšega bi lahko narisala na knjižničarko kot PLAV pulover s KITAMI! Aaaaaaa! Navdušena.

PolonaP said...

Vixi: plav TWINSET s kitkami.
mat'r so dobre kitke.
sem iskala stare burde, potem sem pa, na svoje popolno presenečenje, ugotovila, da so kite in štrikarije totalno IN in sem sveter našla v zadnjem Vogue.

Ekoas said...

Elegantno je raztrgala najbolj butaste strani novega družinskega zakonika. :)

matilda said...

Ni pa upoštetevala nasveta Marthe Stewarta, da moraš oba kosa kompleta zmeraj prati skupaj, očitno se ji zdelo dovol dobro da uposteva le ekonomske nasvete na popu in spodnji del opere z Nilolisenerazbarva. Tipično za knjižničarke.Verjamejo le domači besedi.

Teta Bina said...

Ah no...vi sploh ne veste. Nič ne drži ali obeša. prakticira eno od muder..pripravlja se na neko resno debato. Kako prepričati izposojevalce, da bodo plačali zamudnino tudi na prešernov rojstni dan.

Spela said...

Ne ne...obeša lučke bodisi po knjižnici, bodisi na božično drevesce v knjižnici...ampak ker je knjižnica velika, se ji ne da več, zato tako gleda...pa še na lestvi stoji medtem ;)

Ula said...

da ne bom kregana, ampak a smo že ugotovili, kaj knjižničarka počne?