Sunday, December 20, 2009

DVANAJST HERKULOVIH DEL ALI NAČRT POTOVANJA DUHOVNEGA RAZVOJA

za narediti:
1. darilo za Mojega Najljubšega Bedanca
Iz FRIŠNO NOVO JUTRO
2. darilo za Velikega Mladička
Iz FRIŠNO NOVO JUTRO
3. darilo za Malega Mladička
Iz FRIŠNO NOVO JUTRO
4. darilo za Mojo Najljubšo Mami in Mojega Najljubšega Tiranskega Očima
Iz FRIŠNO NOVO JUTRO
5. darili za Mojega Najljubšega Očita in Najljubšo Zlobno Mačeho
Iz FRIŠNO NOVO JUTRO
6. darilo za Lenega Psa
Iz FRIŠNO NOVO JUTRO
7. darilo za Mojega Najljubšega Velikega Brata, Mojega Najljubšega Malega Brata in za
Muco Buco Malo Sestrico
Iz FRIŠNO NOVO JUTRO
8. darilo za Mojo Najljubšo Bedančevo Sestro in
za Tistega Modela Ki Ga Je Omožila Bedančeva Sestra in
za moji Sladki Mali Buci : Mini Nečakinjo in Mini-Mini Nečakinjo in
za Spoštovano Gospo Taščo in
za Mojega Najljubšega Tasta
Iz FRIŠNO NOVO JUTRO
9. oddati stvari za novo spletno trgovino Cuteplay (samo sedem dni zamujam)
Iz FRIŠNO NOVO JUTRO
10. okrasiti adventni venček (bi vas rada opozorila, da ni smisel božiča v tem, da dobesedno upoštevaš VSA časovna priporočila. Recimo tistega, da se božič praznuje s 24 na 25... smiselno, je, da se na to gleda ne kot na zapoved ali ustaljen datum, ampak bolj kot priporočilo. Torej tudi z venčkom... nobene zamude)
Iz FRIŠNO NOVO JUTRO
11. pripraviti božično večerjo. Spoštovana Gospa Tašča izgubi smisel za humor ob šalah , ki vsebujejo besedo božič, časovno priporočilo ali ustaljen datum) Božična večerja bo 24. Brez zamude.
Iz FRIŠNO NOVO JUTRO
12. Čestitke novoletne za poslat (glej točko devet o časovnih priporočilih in upoštevaj dejstvo, da so sorodniki PRESENEČENI in VESELI kadar dobijo čestitke po 1.januarju)
Iz FRIŠNO NOVO JUTRO


Pih.
Malenkost.

6 comments:

PolonaP said...

s temi seznami sorodnikov je vedno križ: vedno se kdo pritoži zaradi vrstnega reda, ker sem Tetko Evlalijo uvrstila na listo pred njim ali ker sem strička Rudolfa spustila iz lista.

K said...

Seznami morajo torej biti spravljeni na varno in pod šifro?

Mateja said...

Ali pa, kot jaz, nič seznama, ker se mi zdi, da si to pa ja zapomnim, potem pa tik pred zdajci ugotovim, da imam za eno in isto ljubo osebo 4 darila, za drugo, takisto ljubo osebo, pa nobenega.
Polona - tudi jaz imam na seznamu pripravo darilnih paketkov za cuteplay!

M said...

Nekega dne, nekega (ne tako zelo) davnega leta, se je v "agentnem času" (ja no, tko se temu reče v našem brlogu :#) M odločila, da popolnoma preseneti vse tarče s seznama. Lotila se je ustvarjanja, pisanja iz srca (namesto copy paste variante) in v času, ko so možiclji z rumenimi škatlami na motorjih še ne-preveč obremenjeni, naročila najstarejšemu sinu, da do bližnje rumene škatle s smešnim znakom na njej odnese vsebino tiste vrečke, ki leži na omarici v veži ... Tistega leta je bila M neskončno ponosna sama nase in ko so čez teden ali dva začele deževati kuverte, kuvertice in kartice z najlepšimi stihi in željami za prihodnje leto, si je zadovoljno mrmrala v brado "no, letos pa le nisem prepozna".
In prišlo je leto z novo letnico, prej ali slej je prišel tudi bljak vikend, ko je M zadel grozljiv urok "pospravljamo" ...
Ajde, ne gre več na tak način ... valjda, vrečko z miljvžent voščilnicami sem našla pod omarico v veži, mulc si je nataknil "sorry" ksiht in še ena namera, kako bom enkrat pravočasna, je šla ... To je to. Od takrat dalje tud probam ne več ... bit pravočasna s kakršnimikoli snail mail variantami.

PolonaP said...

ne, ne K, seznam je javno objavljen, zato da bodo vsi VEDELI, da če že ni prošlo do izpolnitve, nameni so bili pa lepi.

sem videla tvoj znak Funchi. Jaz še tega nisem poslala (moram še tekst spesniti)

M, a sva midve v sorodi? S tvojim sinom deliva nekaj istih genskih značilnosti

matilda said...

Draga Frišna, v vseh spodobnih klasičnih grških familjah se vsako leto ob dozdevni obletnici rojstva gospodiča Jesusa ponavljajo isti problemi;) Moj današnji problem je bil kako preživeti horde tržačanov in istrijanov, ki so plenili po največji zamejski špeceriji..skupaj z mano ki sem šla po revije in pinjole. Nesestra me je nazajgrede povabila na kosilo, predstavili so mi zgodnje božično-novoletno darilo, ki se je darovalo samo..kontejnerska mica se je odločla, da ji temperatura ni pogodu in preferira fensišmensi stan, postavili smo jelko, in potamanile en panetone in en pandoro in jutri sem fraj! Klinc pa seznami. Imam rada darila tudi januarja:)