Monday, December 21, 2009

deset stvari, ki jih bom spremenila v novem letu

stvari, ki jih bom spremenila v novem letu
1) nič več ne bom spala v Bedančevi trenirki iz osnovne šole, ampak v La Perla spodnjem perilu. V kompletu.
2) shujšala bom za 62kg, ker ne bom več jedla: čokolade, sladkarij, kruha, pudingov, krompirja, mesa, jajc, rib, olja, oreščkov, jogurta, sirov, makaronov, mleka, skute, polente, kruha, gresov, rižev, kosmičev, hrane za ptiče, kašic za otroke, krasnih japonskih hrskov, alg, čipsa, bobi palčk, bonbonov, lizik, fižola, leče, sadja in zelenjave in surovega testa za piškote.
Iz FRIŠNO NOVO JUTRO

3) preden bom šla po otroke v šolo, si bom z las in nadlahti očistila tempera barvo
4) Psa bom
vsak dan peljala na sprehod za dve uri v gozd...
do gozda...
čisto do konca ulice
Iz FRIŠNO NOVO JUTRO

5) prijaznejša bom s krhkejšimi oblikami živih bitij (pubertetniki, predpubertetniki, starimi, betežnimi, Bedancem in Taščo)
6) sočutno in empatično bom poslušala ljudi, ko mi bodo razlagali svoje bolezenske simptome in težave (ampak bom prakticiranje te dotične asane omejila na samo en večer v letu, s predpostavko, da bom prej spila dvanajst enot gina in sedem enot tonika)
7) ne bom več zamujala z roki za oddajo ampak se bom preko potu in trnjev razvila iz patetičnega kupčka izgovorov v zaupanja vrednega, dvametra visokega, pol sodelavca pol komsomolko
Iz FRIŠNO NOVO JUTRO

8) Ne bom se več na glas smejala sorodnikom, ko mi bodo razlagali kako kvalitetno in udobno obuvalo so Croksi
9) Ne bom se več zmrdovala nad visokim petjem mojega priženjenega sorodstva, ampak bom ob naslednji priložnosti, ki se bo pokazala (bojim se sicer, da bo priložnost prišla prej, preden bom veščino dodobra zvadila) občudujoče dahnila:" Oh. Nisem se zavedala, da se da tudi "Vse najboljše" zapeti večglasno in s temi lepimi in visokimi glasovnimi vijugicami v besdici "Najbooooohohohohooooljšeeeee". Potem pa bom še sama ubrala veslo pesem o Unterci in sladkem vincu
Iz FRIŠNO NOVO JUTRO

10) Ne bom več z nakupovalnimi vrečkami tepla ljudi, ki vstopajo v dvigalo dokler sem jaz še v njem ampak se jim bom strpno in ljubeče nasmehnila in rekla:"Najprej ljudje IZSTOPIJO, potem pa se rinemo noter, k'n'de, ti zagovedano neotesano teslo?"

Verjetno me bodo v 2010 proglasili za svetnico, ali pa imenovali za Slovenko leta.

14 comments:

Urškin Raj said...

sej ne morem, da se nebi krohotala - že nasvezgodaj :)))) a je tisto na taprvi sliki "minced pie"?

PolonaP said...

noooooo, ampak je makova pita.
rillly gud

matilda said...

Draga moja najljubša blogerka katera mi je nadomestila zajtrk (najpomembnejši obrok za nepropadanje možganskih celic) NEEEE, razen, če, v vam najbližji mentalni ustanovi, premorejo in dovolijo dostop do neta, tudi za varovance. Če se boš držala rokov pomeni da si obupana, psu se ne da dlje kot do sosedove hruške, krompir je rešil Irski živelj in po treh poskusih dvigalnega smehljanja boš kakšnega zaštihala z vilčkami, ki si jih z potrpežljivostjo nabrala na nalepkice. Ne daj se Ines...kar se tiče spanja pa odvrzi vse in zjutraj se zavij v fake krzneno pregrinjalo, ko tečeš lulčkat:)

Urškin Raj said...

njama, tudo dobro, bi jo zmazala en kos zdejle...al pa dva.....pa še enga za rezervo. no ja, sej če pridem na obisk, bi se pa nazaj držala, pa zmazala le en micen picen košček :)))))

K said...

te bomo nominirale za slovenko leta, brez skrbi. :)

janja said...

mmm... glede na sliko pite pa še za kuharico leta :)

Teta Bina said...

hihi :))) sploh več ne vem, kaj si še napisala, ker vidim samo tisto pito..mmmm

JasaP said...

Prvič: tale makova pita izgleda greha vredna, res. Samo tako, da je to vsem jasno :) drugič: če bi se vsi držali svojih novoletnih zaobljub, nas ljudje, ki nas imajo radi ali pa nas samo prenašajo po službeni ali kakšni drugi dolžnosti, najbrž ne bi več poznali, ker bi se spremenili v popolne klone drug drugega. In malček "napakic" je že treba, da so ljudje edinstveni. Zatorej živeli makaroni, srednješolske trenirke in pretepanje z vrečkami! :D

Emeta said...

To je bilo primerno branje za ta trenutek. Po radiu je bila pravkar Bela snežinka v nagravžni priredbi božičnega zborčka. Podobno tistemu zavijanju Vse najboljše. Primerna je podlaga gina, brez tonika :). Žal sem poslušala brez podlage. Sem se pa toliko bolj smejala ob branju.
Samo, draga moja, ne shujšaj za 62 kg, prosim. Potem ne boš zmožna več pisati. In prosim, ne drži se rokov, boš na blog pozabila :D , tega pa bralci nočemo. Bomo prišli peti pod tvoje okno, boš videla ;) .

alcessa said...

Polona Leta, a za tisti makov čudež vseh čudežev obstaja kak recept?

(ja, vem, grozno: tudi mene ne zanima tvoja teža, barvice na koži, pes, petje, tašča, tudi jaz hočem samo in edino MAKOVO PITO!!!)

PolonaP said...

Miha moje mladosti, težko je življenje na spletu.
kulinarika vedno premaga intelektualne dosežke

Kuharica sestre GVendoline
str. 327
"Makova pogača"

Če rabiš cel recept, povej.

Miha said...

Če ni TALE, bi milo prosil, ja.

K said...

Poglej poglej, vse bi pito, jaz pa gledam tisto pospravljeno mizo ...

Anonymous said...

Krasno,če bi se res vsi držali naših načrtov...Zanimiv blog