Monday, November 9, 2009

ZAKAJ NI PAMETNO RISATI, ČE PREJ PARKIRAŠ

Danes , tako zgodaj zjutraj, da se še niso dvignile megle in zbudile sinice, sem parkirala pred vaško lekarno. Na modri coni, ker je modra cona bližje lekarne. Ker modri in razumni ljudje ob zori še spijo ali pa sedijo v svoji postelji in pijejo prvi ponedeljkov neskafe, je bilo parkirišče na pol prazno. Lekarna seveda tudi. Sem se bila zamudila minuto in pol.
Ko sem se vrnila v zarošeno zunanjost ponedeljkovega jutra, sem na parkirišču opazila Organa reda in discipline, ki sta na pol praznem parkirišču lepila Zoprne rdeče ovojčke na avtomobile.
Sem se še fino posmehnila, sama pri sebi, smotrnosti njunega početja (ura je bila tako rana, da če bi kdo hotel sebično prekoračiti 2urni čas parkiranja, bi moral vstati ob 4h zjutraj, zato, da bi lahko Organe reda in discipline jezil s svojim frivolnim početjem)...
...JASNO, da sem imela kazen že pripopano.
Zdaj bom živela še v strahu pred zagroženo kaznijo "zaradi razžalitve uradne osebe".

Potem sem šla vsa besna domov
in sem slabo prebarvano ozadje,

prebarvala še enkrat in mislim, da je ta barva še najslabša od vseh.
Tako je moj današnji nasvet: NIKAR!!! se dotikat čopičev, kadar bi čopič bolje uporabili, da bi z njim pisali pritožbe, zoprna pisma in cinična sporočila lokalnim organom samouprave.
Grrrrrrrrrrrr

17 comments:

AllyRose said...

Ah še marsikaj bi se našlo, kar ti stisne zdrav (umetniški) um. Ampak slika se mi ne zdi napačna. Plava stena je bila definitivno slabša izbira. V knjižnicah imajo ponavadi rumene... Me pa zanima kakšna misliš imeti tla... saj bodo temnejša, a ne?

PolonaP said...

pih. tla. ne vem še.
pravkar sem govorila z WRABČICO
(http://metamundus.blogspot.com/), ki pravi naj začnem od začetka.
Grrrrrrrrr

AllyRose said...

Ja, se zgodi. Vsem. In tudi na drugih področjih. Sem sama že dokončala spletno stran, pa je stranka prišla na idejo, da bi pa čisto nekaj drugega. Pa je bilo treba od spet začetka.
Najbolj boš vsekakor sama precenila koliko se barve skladajo z drugimi pa z celotno zgodbo, ritmom,...

Nataša said...

Ampak čuta za poetično izražanje ti pa še ni čist odneslo - še je upanje!

Pa veš tisto, kar si drznejo rečt "naljubši naši": kak si lepa, ko si jezna...

Rumena stena mi je všeč - tako barvo imamo mi v kuhinji.

Pozdravček,

Anonymous said...

Veš, kaj ti svetujem moja draga PP, nabavi zdravila brez recepta preko spleta. Uporabljam lekarnar.com ali lekarna-ljubljana.si Tako se lahko izogneš potecialnih redarjev in virusov.
Risba obeta, mogoče ima WRABČICA prav, bi ji prisluhnila. Pri akvarelu je takoj preveč ali premalo barve ...
Greva na pravo kavo ... Tatanka

Mateja said...

Kaj je narobe z risbo? Jaz nič ne vidim, da bi se kakšni Organi vmešali vanjo.

PolonaP said...

mravljica...moji punčki imata take barve steno, ampak pri njima bolje izgleda.

tatanka...ne morem verjeti! Si se spomnila gesla? naredila novo prijavo? Are REALLY bored? Jutri pride Wrabčec na kofi in si, jasno, vabljena, ampak imam doma enega otroka, ki kašlja. (v vednost)

Ah Funci...
hvala za prijaznost. Sliko sem že odpisala kot lost case.

Pa še enkrat

matilda said...

Vrabčica ti je dala koristen nasvet.
Ni mi jasno, zakaj nisi uprizorila scene, Pogumne in požrtvovalne matere, tam pred lekarno? Lahko bi še malo šepala (to vedno pomaga).

PolonaP said...

Lahko bi ga tudi s čopičem po glavi. To tudi vedno pomaga.

Mateja said...

s čopičem po glavi :)))

matilda said...

Ali pa v nos...auč, to bi bolelo!

Pile said...

Meni je pa ta slika čist všeč...

matilda said...

Prva varianta se mi ni zdela barvno napacna, je pa tudi res da sem za eno garderobno omaro kosov razrezala, v nezacetni fazi procesa ustvarjanja in zmeraj takoj odnesla v kontejner, domace smeti bi me se premamile

Teta Bina said...

Še vedno je dobro izpadlo. Kadar sem jaz razkurjena in se spravim delat, sem vsa popikana od šivank, tristokrat spremenim kombinacije, vse naredim, razdrem in potem ponovno, nakoncu razrežem in vse konča v smeteh.
čopič vs pendrek ?
Izid je znan

alcessa said...

Ne vem no, bodo pa ja obstajale uradne osebe, ki jih čopič v nosu žgečka do razpočenja, pendrek pa nič?

Anonymous said...

modra moti, ker je ena od knjig skoraj iste barve. rumena moti, ker je naslovnica knjige skoraj iste barve.
lahko probaš spremeniti platnice knjig in ne barve stene.
just a suggestion.
osebno mi je rumena bolj všeč.

Organe pa v organe. drugo si ne zaslužijo. prijatelja so pred časom pošiljali v 1,5 km oddaljeno parkirno hišo, ko je parkiral na pločniku s prižganimi smerniki (kar te baje itak ne smejo popisat) in prav tako v minuti in pol priletel s svojim sinom v naročju nazaj. po vljudnem prigovarjanju so mu celo zagrozili z vklenitvijo. če lahko verjamete. tako je, če daš bedakom moč.

M said...

Hm, mogoče bi blo pa res lahko bolje (barva mislim), ampak ne mene vprašat kako - nimam pojma, sori, lahko ti pa nakvačkam al pa naštrikam šal :o da preprečiš morebitno kašljanje še pri sebi ...

Ampak želela sem napisat nekej čist druzga. Glih danes sem ob neki pi***riji (najbrž) zabodeno pogledala svojega najstnika in mu zinila "cover your ears, I'm going to use the F word"
Mulo se mi je samo navihano nasmehnil in zinil "o, najbrž bo fuj, anede ;)" ...
Ti posodim tole F besedo, da spucaš bljakarije. Mah, sočustvujem s tabo oziroma s tvojo denarnico. Barve pa ... jaz sem v fohu, kjer imaš na zalogi tipko "undo".