Monday, November 16, 2009

ČASTNA PIONIRSKA

Jaz, Polona P, svečano prisegam, da bom več risala, da bom s skicirko hodila na sprehode in na kavo, da se ne bom obremenjevala kadar skice ne bodo vredne Sikstinske kapele, da se bom slej ko prej lotila risanja stvari, ki jih ne maram risati, ker jih ne znam risati: nog, čevljev, nogavic, gum , traktorjev, avtomobilov, avtobusov in tihožitij vseh vrst.
Leva roka, desna roka, črna mačka, slepi pes, eci peci pec, kar je v zemljo zakopano, naj bo čez levo ramo damo. Sekam. In to je to.

17 comments:

PopiKoki said...

hihi, dobra. Tole častno pionirsko si bom še jaz sposodila. Nujno rabim! :)

PolonaP said...

Sem se poskušala spomniti kaj smo govorili kot malčki, a veš takrat, ko je bila obljuba "za presekat"

M said...

:( Ekola, sem živ primer za razlago "zakaj ne smeš brat frišnega, če nimaš časa za to ..."
Čist površno sem prebrala, da ne misliš več risat in sem se skoraj sesedla. In potem, ko sem si le vzela čas, sem prebrala in dojela, da sem čist navadna slepa kura, ki je površno prebrala in potem premlevala napačne informacije, ki to v resnici niso ...
Kaj naj rečem - super, ti sam še riši, pa riši, pa riši ... pa pokaži, kaj ustvarjaš.
Drgač pa lahko zaobljubo ponoviš čez 13 dni in boš čist on-time ...

matilda said...

Predlagam, da iz zaobljube ven vržeš tisto...bom s skicirko hodila na kavo...čeprav, če jo boš samo s seboj imela potem ni frke. Na kofetku se kofetka pa čveka pa ogleduje škornje mimoidičih gospic. Za tisto vegasto kovinsko mizico na robu pločnika skicirajo samo razne Megice pa Julie, ko bežijo iz Amerike v Pariz (zaradi kakšnega ex boyfrenda) in potem seveda pet minut po tem, ko pred bistrojem vneto skicirajo pariške trenutke (mamko sštruco, psička ki lula na oglasni stebriček ali otročka, ki veselo čeblja...tu se ji utrne solzica)pri sosednji mizi zagledajo Michela al pa Gerarda in se začne film;-)

PolonaP said...

Saj vem, to je grozno najedljivo, če takrat ko kofetkaš kdo počne kaj drugega. Potem pa odgovarja z mhmmmm in mnmmmmm.

Recimo, da velja skicirat samo na tistih dolgih kavah, ki se vlečejo dlje kot dvajset minut?
In takrat kadar ti znanke želijo na vsak način razložiti svojo varčevalno shemo?

Takrat velja, ne?

matilda said...

Ne hodi na kavo s takimi dolgoveznicami, ki se hvalijo z raznimi shemami, feeeejjj..razen, če so kake bolj "posebnega" (beri neprav lepega) obraza pa lahko vadiš anatomijo grdih mačeh, zlobnih čarovnic, dvornih noric...sam pol bodo zihr tako navdušene, da ti bodo v tanane povedale , kdo vse jih je že portretiral, pa dedka, pa tamrzlega strica, pa kako je to že v družinski tradiciji pa kje vse (točno z številko vred) stojijo portreti prapratepratete "Antonija Krakovska z mrtvo mačko" v Narodni galeriji....Skratka, naslednjič ti bo prinesla spominsko knjigo in bo želela, da kaj narišeš, k tko fajn rišeš. Ne vem no, ti jih bolje poznaš.

PolonaP said...

"dragica, ne grem s teboj na kavo, ker me od tvojega dolgovezenja prime da bi narisala vzorec parketa in natančne posnetke vidnih delov elektrićne inštalacije. Povrh vsega si premalo grda, da bi se jaz družila s teboj."
Mislim, da bodo moja prijateljstva dosegla neslutene višave.

K said...

Če greš z mano na kavo, greš lahko s skicirko. Ampak samo, če lahko gledam, ko rišeš. Al pa če me spotoma učiš risat, to tudi velja.

PolonaP said...

Če mi daš recept za tvojo slivovo marmelado, te naučim risat sončke, hiške, rožice IN srnice

Jana said...

Kako lepo je videti tvoje bloke....polni lepih skic in umetnij. Zdi se m, da vsak pripoveduje svojo zgodbo in se na papirju srečajo. Pa ni ti treba veliko vaditi, ker je vse kar narediš tako lepo!!

Jana said...

Z mano pa lahko greš na kavo in rišeš po mili volji....Jaz pa ti bom v pričakovanju pripovedovala o mojih najbolj skritih resnicah in srkala dobro kavico.

Anja said...

jooj, kako lepe skice :)

matilda said...

A so slučajno, tako mimogrede, čísto neopazno, urednica praznovali obletnico rojstva? Nadvse slastna naslovnica! Pričakujem monografijo.

K said...

A sam za slivovo? Ih, ni blema. Lahko pa dobiš še kakšno vazico, se ti še s kuhanjem ni treba matrat.

A ima slučajno matilda prav? Al je to samo prazna luna + cukr?

PolonaP said...

Kiten, kar se tvoje BIVŠE marmelade tiče, moram rečt, da je BILA zelo dobra in da za tako fino marmelado ne rabim ne polne, ne prazne lune.
Hej, še kruha ne!

K said...

I'm really really impressed!
A že ste jo stolkli? Jaz sem se pa bala, da z domačo marmelado utrujam, pa nisem glih nekega lonca nosila, ampak sem pazila, da ima vazica lepčkan pokrovček pa to :P

PolonaP said...

Ne vem zakaj uporabljaš množino.
Pravilno zastavljen stavek bi se glasil:
"ali si jo že stolkla?"
in odgovorila bi s pritrdilno povedjo