Monday, November 30, 2009

BERE SE OD ZAČETKA

Se spomnite knjigice o Knjigici? Bila sem sila zadovoljna s personifikacijo glavne osebe, se mi je že zdelo, da bi vsak, ki bi jo zagledal rekel: "O Polona, povsem jasno je, da je ta knjigica ena stara korovka, ki ima doma zbrana dela Butthole Surfersov in Pixiesov" in sem si že spisala govor, ki ga bom imela, ko bom prejemala prvo nagrado na Bienalu.

Žal je v moje puhaste sanje zarezal glas realnosti:" Polona...težko mi je poseči v tvoj domišljijski svet , vendar te moram opozoriti, da knjigi ni ime Knjigica, ampak Mala Muca. To zgovorno pove naslov prvega in drugega dela" Preden popadate po tleh od smeha in me začnete spraševati, če potrebujem pomoč pri počrtavanju neznanih besed v slikanici za otroke od petega do sedmega leta...

Bi se rada izgovarjala, da sta teksta za prvi in drugi mrknila iz diska, jaz pa sem, bog ve zakaj, sklepala, da sta za nadaljnji razvoj zgodbe, če že ne nepomembna, pa vsaj ne nujna.
Tako zdaj iščem heroino imenovana knjigica Mala Muca...


Povejte kaj menite o novi junakinji in sploh kaj poklepetate z menoj.(zvočne posnetke glasnega smeha pa lahko pod naslovom "za kaj je Polona porabila 18ur" objavite na Youtubu)

18 comments:

Simona said...

Jz sem za tretjo muco, pva in druga sta tudi simpatični ker zgledata tako milo in prijazno. Četrta pa je itredno lepo narisana,sam izgleda tko da bi jo človk kar pocrkljal in ji kupi kak sendvič (ok ribjo kost :)).
Drugače pa polona, vsi kdaj kandidiramo za sprejem v blond sekcijo :) Jz recimimo, ko po pol leta pisanja članka le-tega pošljem na napačno revijo :), uuu pa še jih imam na zalogi :)

moi said...

Meni je tud najbolj lušna tretja (tista v okvirju). Kakšne očke!

Pa kaj se sekiraš, a nisi še pravočasno ugotovila!?!
Boš vsaj imela "štof" za svoj govor, ko bos sprejela nagrado.
;)

Deklina said...

Prva muca (tista s super zavihanimi laski) je krasna. Če bi imela mačko, bi želela imet tako!
Drugače se pa strinjam z moi, boš imela vsaj o čem govorit na podelitvi ;)

matilda said...

Dobro, ampak ta muca živi v knjižnici, nasproti knjižnice, je vsaj našla izkaznico od knjižnice..?!!? Ok, nevermajnd, meni dopade tačetrta ima pogled, ki pravi da ona VE! hmm, morda je načitana;) aja in nehaj upoštevat moj nasvet za zdravljenje prehlada, ker tako pa spet ne morš šmrcat..in cica mica bi lahko bila flekasta ali pa ne..kam je šel kuža z rumene knjige?

polonap said...

Pafi?
pafi je šel nazaj v Zverinice od
A do Ž in v tem času se mu je pridružil tudi Zverjasec...sta odžirala zvezdinštvo Knjigici...ker pa zdaj knjigica ni verč knjigica, ampak Mala Muca ...se bosta verjetno vrnila.

VIXI said...

Jaz nič ne razumem preveč, a tista mačka, pred pred tazadnja, tista s trepalničkami je zakon!
Prosim riši več mačk, ker če po 18 urah izgledajo takele, je izven moje domišljije kako đazne bi bile potem, ko bi jih narisala 1000. Ne vem sicer zakaj mislim, da bi vsak hotel narisati 1000 + mačk :/

malina said...

Ta peta (predzadnja). Ima en tak karakter. V resnici mi je najbolj všeč zadnja, ampak tista je bolj gostilniška, ni več mala muca ...

metamundus said...

draga moja, vsaka minuta, ki si jo porabila za risanje, je dragocena, tut 18 ur ni šlo v nič, vrjem! Jaz ne razumem najbolj, kaj se je zgodil, ampak prva in druga sta zelo zelo cute. Učki a la Mišel Fajfar ;))

matilda said...

Mislim! A tistemu jems bondu od psa je ime pafi??!

K said...

Jst nič ne štekam, ampak četrta in šesta nista mali muci, ampak stari prekaljeni mački. Šesti manjka joint v gobcu.

M said...

U bistvu sem tko na hitro prebrala, da ne vem čist, kje in kako si ga biksn'la, ampak kukrkol obrneš, ga po moje nisi ... biksn'la namreč. Pa saj to knjigico lohk ponucaš za kakšno drugo sceno, v drugi zgodbi, mogoče z njo navdahneš nekoga, ki bo napisal zgodbo čist samo zanjo ...
Aja, mačke. Kot zasnova mi je najboljša četrta slikca mačk (od zgoraj navzdol gledano), kar se detajlov tiče, se bomo pa itak pustili presenetiti tvoji domišljiji in neverjetnim prstom. Ti sam ustvarjaj, pol pa pokaži vendar!!!!

alcessa said...

Al pa če uporabiš trik... in Knjigici narišeš mačja ušesa (obraz)? in -voila- dobiš mačjo knjigo. (

Kameleonka said...

Predzadnja, predzadnja!! Ker je podobna britanki. :)

Kameleonka said...

Aja, prve štiri imajo po mojem mnenju preveč človeški karakter na obrazu. Najbolj mačja mi je četrta, ampak tudi peta mi je zelo všeč.

Anonymous said...

Jaz se pa strinjam z Alcesso, odlična ideja!Polna čustev oz. žalosti, otožnosti je pa tretja od zadaj. Pozdravčki .... Tatanka

polonap said...

Z Alcessino idejo sem se že
poigravala...taka stilizirana štirikotna mala mačja betica z ušeci...
P
Morebiti bi jo bilo vredno še malo dodelati...

majanova said...

meni je tanartabuljša ta tretja.. tista v okvirčku. prava prefrigana mala muca. :)ki jo prav vidiš, da bo zakuhala nekaj novega.
no ne vem prav za kaj se gre v zgodbici, ampak mislim, da njen profil sodi v eno.

bucka said...

men je pa všeč šesta, prava stara mačka.