Thursday, October 22, 2009

ZAKAJ ME NI STRAH, DA BOM, ČEZ VELIKO LET SICER, GOSPA V FINIH LETIH

Naprej bi se radi dogovorili, o zelo pomembni stvari, z vsemi mladički, ki bi jih pot po naključju zanesla na Frišno: Namigovanja da je Susan Surandon v "Telmi and Louise" Gospa v Finih letih, je strogo prepovedano in da ne bo težav z naročnino in delovanjem medmrežja bomo, za lažje razumevanje tematike, podali uradno izjavo:

"Ga. Urednica bodo stari toliko kot Louise (se pravi 45), še preden bosta njeni sladki osnovnošolki končali svoje izobraževanje in želeli iti z Interailom pogledat Amsterdam in takrat bodo ga. Urednica še v cvetu svojega cvetenja in mladostno brhki!"

Tako smo se samovoljno odločili, da je meja za Gospo v finih letih (v nadaljnjem tekstu GVFL) pomaknjena na pozna petdeseta, oziroma zgodnja šestdeseta, odvisno pač od primera.

1. Meryl Streep alias Donna Sheridan v Mamma Mia
Ker izgleda Donna pri 60tih bolje, kot je izgledala Meryl pri 28. Ker je pela Abbine pesmi, pa vrečke za pop-corn, , nismo uporabljale proti hiperventilaciji, ki jo prepevanje pesmi švedskega četverčka navadno izzove, ampak da smo, diskretno, obrisale solze ganjenosti. Če pustimo ob strani, da jo smatramo za najboljšo igralko naše ere, za njen največji dosežek štejemo dolge, zlate kodre (in ne mi dopovedovati, da to niso njeni pravi lasje, naj živim v sladkih utvarah).


2. Diane Keaton alias Erica Barry v Something's gotta give
Ženska, ki zna opremit hišo striktno v barvah peska, svetlejšega peska in še svetlejšega peska, pa nas ne prime, da bi ji vzklikali "Yo, Marta!", ampak da začnemo razmišljati, da bi tudi naše jokalne seanse (od 5min in 10 sek naprej) pridobile na kvaliteti, če bi zraven nas stali lonci polni kamnov v barvi zelo svetlega peska....zasluži naše spoštovanje. Ker, spet, izgleda neprimerno bolje kot Erica Barry, kot je izgledala kot Kay Adams. Ker nima trebušnih oblog iz kremšnit in šamrol in svinjskih kotletov (in ne mi razlagat, da so uporabili body double, da tisto ni njen pravi trebuh, naj živim v sladkih utvarah)


3. Brenda Blethyn kot Grace v "Saving Grace"


Ker je dokazala:

1. da če gojiš in uživaš luštrek v zadostnih količinah (in ne mi razlagat, da tisto ni bil v resnici luštrek, naj živim v sladkih utvarah) zacveti tvoja kariera ( v Brendinem primeru) in tvoje zasebno življenje (v Gracinem primeru),
2. da bo na Frišnem res treba objaviti članek "Oblačenje letom primerno" in se v posebno dolgem poglavju posvetiti belemu hlačnemu kostimu alias Bianca Jagger,
3. da je za Fina leta ,polna koitusa , potrebno znanje francoščine in osnov muharjenja,
3. da Angleži delajo najboljše komedije.



Se nadaljuje!

(predloge in pripombe obravnavamo na izredni seji)

11 comments:

PopiKoki said...

Ah ja.... ob pogledu na prelestne dame tudi jaz živim v sladkih utvarah :) ahhhh sweet dreams :)

alcessa said...

Mene pa je, strah namreč.
Razlog?

Živim v državi prehitevajočih babic.
Če grem laufat, se najde seniorka, ki teče hitreje.
Če grem v hribe, me bo pod vrhom zagotovo prehitela vitka nemška babica, ki bo tudi manj težko dihala.
Če kolesarim, me bo ta ista babica prehitela skupaj z dedkom, ki ga tudi ni sram, da prehiteva Mojega.

Ne vem, kako bom do upokojitve pridobila takšno kondicijo, da bom izpolnila svoje poslanstvo in potem še jaz prehitevala veliko mlajše od sebe? Sanja se mi ni... Glede na to, namreč, da imam zaradi dolgih delavnikov premalo časa za takšne zadeve.

matilda said...

Glavna urednica Frišnega se bliža številki, Crystle in Joanne (še pomnite tovariši Dajnasti in kako so kar naenkrat 40letnice postale seksi..Veliki Pok!)
1. Fina leta so tista po 60ih (če imaš fino penzijo).
2. Diane in Meryl sta fini ženski z finimi (mikenimi, mikenimi) popravki. Porkiš prav en tak mini, mini popravek bi z velikim veseljem naredila (čeprav sem še zelo mlada gospa), seveda tako, da bi mi ga kdo donirala in naredil namesto mene...jaz pa se, pufff, zbudim in evo The New (pravzaprav Old) Me pozdravi v ogledalu potem ko si vtaknem leče (če leč nimam, pravzaprav v ogledalu ni nikogar). 3. Seveda pa tudi danes izgledam fenomenalno (še vedno jemljem naklofen). Samo še kako kilco spravim nazaj(seveda moram najprej narediti plan, ki bo deloval) in potem.....morda, morda, ne bom upadla šljiva v obraz (potem bi bil miken poseg vržen gnar stran), morda mi ne bo odvečna koža visela čez pas kavbojk (zelo temnih seveda), morda se mi skrčijo joški in mi ne bo potrebno več iskati The Perfekt Modrc (še nisem našla) in bom vesela, da nisem vrgla stran vseh tistih izvezenih, prosojnih, nepodloženih modrčkov magične številke 2(ki jih še vedno hranim. Ja in vem, da elastika popusti tudi če jih ne nosiš. Ampak pol bi bil predal prazen).
Punce moje, kot je rekla Big Girl Oprah, vse gre na Jug! Ampak vseeno ne bom še odstranila mojih skini đinsov iz trezorja...ja, ja, o oblačenju finih gospa bomo naslednjič.

PolonaP said...

Alcessa, razumem tvojo zadrego..ena kolegica, ki je mimogrede profesorica telovadbe, mi je svetovala na "med koleni metuljčka stiskam" medtem ko rišem...da ne bom čist brez kondicije.

Matilda..ampak Kristl pa Aleksis sta bili ja stari kot zemlja... ne pa da sta se počasi bližale 40tim?

VIXI said...

Tina Turner, Madonna, Demi Moore.
To bi verjetno bil ves moj komentar.
Popravki gor, popravki dol. Sovražim pa od Sharon Stone umetne joške. Ne pašejo ji.

PS: Alcessa, ampak saj imaš še kar nekaj časa, za dosečt tako kondicijo. Ni čudno, seksi babi teče kt pudljica, ko pa teče že 60 let! Ti boš tekla kot whippet takrat.

matilda said...

Yah, in your wildest dreams. Je pa res, da pričeske trde ko kamen in kost, obleke z rameni od Kosmosa in gumbi kot lunapark, visokosjanimi hlačnimi nogavicami debeline 109 DEN, tenom The real Texas barbekju, nista ravno izgledali Desperate gospodinje.Hmmm, gospodinjice (so tam tam kot gospice iz Dajnastija) imajo bolj loose image, ampak nevarno zabetonirana čela, malce padajoče veke po eni strani in boobies, ki gledajo na Mars.In izgeldajo bolje od hčerk, ker so hčerke pogršali. Mhhh...oni bi mene preslepili!!! Jaz se pravzaprav bolj bojim ali bom v finih letih imela pravico na protezo, ki ne bo preohlapna, a mi bo zdravnik predpisal zdravila ali le potolažil, da so to pač leta...a bom sposobna stran zmetat vse kar se mi bo kopičilo v stanovanju in bom mela gnar za redno plesaknje (tako dosežeš šajni učinek Hamptonsovih dnevnih sob), a mi bodo vozniško podaljšali (saj veste starejši vozniki so ekstremno nevarni in vozijo prepočasi)....kar se tiče stajlinga pa ni frke...fashion comes around in torbice ne zasedejo toooliko prostora, da bi jih na vrt metala in potem bi se sosedje pritožili in bi prišli iz Preverjeno;-)

Mateja said...

Jaz bi tudi ti dve mladostnici izbrala. Če sta kaj popravljeni, se bom delala, da tega ne vem. In tudi, če sta, ju je v užitek gledati, ko se režita, ne pa, da zadržuješ sapo,ko gledaš kakšno 'naravno postarano', kje ji bo počil ksiht, ko našobljene ustnice skuša malo raztegnit.
Skratka, če strnem - jaz bi takole kamenčke pobirala po obali tik pod mojo hišo kot Diane, poplesavala in popevala sem in tja bo ljubki grški vasici kot Meryl, srkala vino, medtem, ko bi kaj ustvarjala v taki delovni sobi, kot jo ima Diane,imela prijatelje in družino, s katerimi bi se imela tako dobro kot ti dve, do kam imam prsi ali lase, me pa pri tem niti ne bi tako zelo motilo.
Mislim, glede na to, da jih ŽE puščam dolge.

matilda said...

Ker nikoli ne vemo ali nam bo vid služil, ko bomo fine gospe si še danes oglejte tole zanimivo stran
www.book-by-its-cover.com(morda nam bo vid služil pa ne bomo imele pojma kaj gledamo;-))

Anonymous said...

Polona,
sem anonimka brez bloga, kar ne pomeni, da blogov ne spremljem - jih. Nekaj po mojem okusu izbranih kakšno leto,in dva tri mesece tvojega in moram reči, kar nameravam že dlje časa- Polona, frajerka.
Čestitam k humorju, volji, delovni vnemi.
Tudi jaz mislim, da ga ni čez angleški humor, rada imam peščeno eleganco zračnih soban vsega česarmoj prostor za bivanje ne premore - še - in sedaj za nameček tudi pričakujem vseh sort nasvete za gospe v finih letih.
No, jaz osebno sem odkrila čar enobarvnega oblačenja, kar podaljša in zoži postavo,ter dodajanje barv samo preko dodatkov - kosa nakita, nogavic itd.Sama imam raje manj kot več, a bom videla, kaj porečete bolj bistre
Prisrčen pozdrav
Eka

PolonaP said...

Ojla Eka,

to je bilo pa eno prijazno sporočilo.
Res lepo, da si se oglasila in nujno poklepetaj še kdaj

PolonaP said...

Re: Meryl

pojdite nujno gledat Julie in Julia (ali počakajte, da vam kot zrela hruška pade z Pirate baya.
Ne, ker je film odličen (ker ni) ampak ker je Meryl blesteča kot Julia Child.