Saturday, October 3, 2009

VSE NAJBOLJŠE DRAGA U

Moja ljuba U, imela sem pripravljen govor, ki bi spremljal moje darilo, pa sem bila preveč poduhovljena*, da bi ga lahko podala s priložnosti primerno dikcijo,
(*polna gin tonika)
tako bom
samo na kratko povedala, da je škatla namenjena shranjevanju diamantov (ne sprejmi ničesar pod tremi karati), da je trideseti rojstni dan krasna priložnost da začneš z zbirko, da prinesi škatlo ob prvi priložnosti s seboj na obisk - ti jo moram še prelakirati in da sem prve gube našla v tednu po mojem 30 rojstnem dnevu in da še nisem slišala za resnicoljubno, zmerno nečimrno punco, ki v tednu po tridesetem NI našla gube in seveda, da se Rdeča kapica na koncu vedno drži za roko z Volkom.
Z ljubeznijo,
uredništvo Frišnega in sosedi.

24 comments:

matilda said...

U! če slučajno neveš, ti povem, da "mora, da si ena specijalna bejba", da si dobila eno tako Pandoro. Mislim, whaaaaaat!!!???!!! Polona, tale ŠKATLA pa je v meni prebudila Hudobno mačeho vseh 30letnic (teoretično ne bi mogla biti mačeha 30letnici, filozofsko PA). Porkiš, da si jo bom slejkoprej privoščila, samo mam en tak občutek, da bo Polonin edini navdih teta Pehta, v resnici pa sem nežna Vila Spominčica;-D Skratka, da ne pišem (zopet) romana (nepolna gin tonika ampak refoška....sobotni piknik se je malce zavlekel)...Zelo, zelo, zelo (i tako 122 puta) Uaauuuu. Kot bi rekli pri nas doma Srečka ti (da te ma Polona rada)!

matilda said...

In ne poslušaj Polone o gubah po 30tem, ker Polona še ne ve kako je po hmmmm..grrr. jaaah...40tem). Trideseta so nekdanja 22ta s krapkim DDvjem (izkušenj in modrosti).

moi said...

U, res si Srečka, jaz sem po 30-tem dobila le gube in bene škatlice za diamante. ;)
Škatlica pa je WOW!

Simona said...

Wauuu, kak je pa lepa pandora! Seveda mi je najbolj všeč, da se rdeča kapica in volk na koncu držita za roko :)
Glede gub pa samo to: jz moje častim kot izraz modrosti in jih tako uspešno prodajam, po tridesetem pa mislim iz tega naredit d.d.

PolonaP said...

oh, Simona (če si TA PRAVA Simona), tebe tvoja pravljična Pandora, do prve četrtinke narejena, še čaka.

Simona said...

Jej polona, seveda sem ta prava! Mi je pa ta novica potegnila usta do ušes :D

matilda said...

Pred dnevi sem v neki francoksi reviji zasledila krasne zveščiče, dnevnike in poguglala avtorja ilustracij : benjamin lacombe. Ti verjetno veš že vse o njemu ... Vredno ogleda.

K said...

Uuuu, kakšna fajn škatla za diamante, jaz za 3, ki ji sledi neki okroglo debelega, nisem dobila ne škatle in ne diamantov. Mrbit se mi pa pri hitro bližajoči se naslednji cifri, ki ji sledi neki okroglo debelega, sreča nasmehne vsaj pri škatlah, če že pri diamantih ne :D

M said...

Draga U, vse najboljše sicer, ampak škatlo z veseljem pobašem, če nimaš diamantov (nč bat, jest jih tud nimam, ampak bi znala škatlo z veseljem ponucat v ne-diamantne namene). Kar se gub tiče, ti o njih ne vem povedat ničesar. Ne, nisem pod 30, sem bližje naslednji okroglini, ampak imam olajševalno okoliščino - špegle. K te snamem, vidim v ogledalu 23-letnico ... hihi, včasih je kratkovidnost tud za kej dobra :)

PolonaP said...

Draga M, tudi jaz si bom kupila očala. Katero dioptrijo predlagaš ?

M said...

Draga Polona, po moje ti jih ni treba kupovat, ker lahko ubijeva dve muhi na en mah ... hihi, ja, spet pravljice :) Ko jest očala snamem, jih na nos lahko povezneš ti, pa stavim, da boš z mojo dioptrijo videla glih tko megleno, kot jaz brez njih ... pa bova dve fletni 23-letnici naenkrat brez vsake gubeeeeeeeee :)
Aja, dokler nama zgornja akcija ne uspe, pa si lahko pomagaš z drugimi pripomočki - pred ogledalom ugasneš luč, zasvinjaš ogledalo, razbiješ ogledalo, ustvariš noro paro v kopalnici, da zamegliš ogledalo ... tko no, izberi svojo varianto

Tiara said...

Uau... tale škatlica je pa čudovita. Prejemnica je lahko zelo navdušena.

McCrafty /Klavdija said...

Noro dobra, z gubami ali brez :)

Spela said...

JSt bom tudi kmalu imela rojstni dan, pa lahko prevzamem kako skrinjo! :D

Matr je fajna! Little red riding hood:) Polona razturaš! In U. tole darilo je ZAKON! Upam, da boš notr shranile tiste najbolj pomembne stvari ;)

Polona...kako napreduje knjiga? ;)

Mateja said...

Dragi U želim veliko prijaznih pogledov v ogledalo in vse ostale prijazne in lepe reči. Mladenke drage, veselite se dne, ko boste pred tisto na 5. Ker vam bo dol viselo za malenkosti kot so gube okoli oči. Bo preveč drugih težav s težnostjo. Želele si boste postriči lase, da bi vsaj nekaj štrlelo na gor, ne viselo na dol.
Škatlica je famozna!

namo said...

Full dobra.:)

METAMUNDUS said...

uau, ful lepotica rdeča kapica, tut na moj rd boš povabljena, ja! ampak a mora bit obletnica za noro lepe rdeče kapice namalane kjerkoli?

PolonaP said...

Wrabčec, wrabčec...saj boš zdaj enkrat imela polovično obletnico?
ali pa dve enaki številki?
ali pa eno veliko in eno manjšo številko?

to vse šteje

matilda said...

Funchi VE! zadnja leta se strižem nakratko! Spet nekaj izven topica: Zanimiva in koristna spletna stran dveh mojstric Objemi drevo (našla pri Vix) in Bibi naročila trenčkot.

Sara Bolt said...

Prečudovito! Vsekakor vsenajboljše U! Jaz sem že na sredi tridesetih in komaj čakam da bom 40... ne bo več treba otrok v naročju nosit in se bo moj križ, upam da, pomladil za celih 10 let.

Sicer pa me tole z držanjem za rokce spominja na modni editorial v "ta pravem" Vogue USA, September issue z Natalio Vodianovo :)

Polona, vsekakor je res MEGASTIČNO!

Teta Bina said...

Šatulja je prečudovita. Zelo lepo uprizorjeno prijateljstvo med Volkom in Rdečo kapico. U zavidam ti...
Prve gube se pojavijo, ko postaneš pozoren na njih; misliš si o.k., postajam zrela ženska; potem se počasi pri prvem otroku in neprespanih nočeh pričnejo debeliti, raztegovati; nimaš se časa ukvarjati z gubami in jih ne vidiš. Otroci odrastejo, zapustijo domače gnezdo in zvečer imaš naenkrat čas, da se lahko tudi malo bolj pogledaš v ogledalu. Joj, kdaj so nastale, saj sem bila še včeraj vsa napeta in gladka. Preizkusiš vse žive kreme na tržišču, ki jih dovoli tvoj žep, in potihem sanjaš o injekciji botoxa. Ampak denar, namenjen za botox, rajši zapraviš za kakšno potovanje ali pregrešno drago torbico, ki si jo prej nisi privoščila. Ko si v penziji, verjetno tam nekje pri 70-ih pa pride siva mrena in spet postaneš zamegljeno lepa.
Nisem še 70letnica; sem kmalu 30letnica, mama enoletniku, ampak boste vidle, da se nisem zmotila. Če ne prej, ko bomo spet lepe in frišne.

matilda said...

Bina ima absolutno prav. Torbice so for ever, Botox pa le za 3-6 mesecev.

Sara Bolt said...

jep, ne vem kako smo od šatulje prišle na torbice, ampak jaz se seveda 200% strinjam, da so bolj primerne "za odpravljanje gub" kot Botox, ki ga po 6 mesecih ni več.

Sara Bolt said...

jep, ne vem kako smo od šatulje prišle na torbice, ampak jaz se seveda 200% strinjam, da so bolj primerne "za odpravljanje gub" kot Botox, ki ga po 6 mesecih ni več.