Tuesday, October 6, 2009

NUJNA MEDICINSKA POMOČ

1.
Kdo: Lush
Kje: v Ljubljani, zraven Rotovža
Kaj: čistilo za obraz
Kako: pikico medene mase na dlan in potem direktno na obraz in zmasirati in vdihavati opojne hlape. Odstranim z mini frotirko ožeto v mlačni vodi.
Zakaj: Ker ga ima tudi Angelina. Ker je edino čistilo, ki ne peče in ne vleče. Ker diši. Ker da stran maskaro, šminko,puder, smog in slab dan v eni potezi.
2.

Kdo:Tweezerman
Kje: ne Pri Nas
Kaj: Pinceta. Mislim, pinceta z veliko začetnico: Pinceta
Kako: S premislekom, po letih treninga, ob dobri svetlobi, trezen, brez pretiravanja
Zakaj: Ker je edina pinceta na tem širnem svetu, ki zagrabi poldneva staro dlako. (če se ob omembi dlakocepljenja posmehljivo hahljaš, potem denar od Tweezermana raje porabi za kaj drugega. Recimo za nov šaltkebel )

http://www.healthcare.bayer.si/Bepanthen/Bepanthen_plus_krema_-_Navodila_za_uporabo/3.

Kdo: Bayer Pharma
Kaj: Krema ki celi hitreje in bolje od Ardnove "Eight hour creme". To je hud kompliment.
Kje: V lekarnah
Kako: Na debelo, potem pa čez bombažne nogavice in spat
Zakaj: Ker v dveh dneh pozdravi žulje, ker v osmih urah reši razpokano kožo ob nosu, ker deluje na kronično razpokanih ustih, pomladanskih komolcih in razbitih kolenih, ker je od Eight hour creme cenejši za 30evrov, ker za razliko od nje ne smrdi.


4.
Kdo: MAC
Kje: ne Pri Nas
Kaj: eyeliner v pasti
Kako: s čopičem
Zakaj: ker je perfekcija

5.
Kdo: MAC, pa še kdo
Kje: Pri Nas? Sem slišala, da ima spodobne make up čopiče trgovina s slikarskim materialom ART, tista v nakupovalnem središču.
Kaj: čopič za barvanje črte pri očeh. Tenak, mehak, kompakten in poševno prirezan
Kako: neverjetno enostavno
Zakaj: ker si z njim znam narediti črto nad očmi, pod očmi, pod veko, nad veko, ker ga lahko uporabljam s suhimi in kremastimi senčili, ker iz mene naredi Bobbi Brown.
6. Kdo: Decleor
Kje: povsod. V Maximarketu, Mullerjih, lekarnah...
Kaj: sto procentno naravna vlažilna pasta, namenjena vlaženju in regeneraciji kože po sončenju
Kako: kadar izgledaš malo slabše; na tenko, čez noč. Čez celo leto. Poleti po sončenju, vsak večer, religijozno.
Zakaj: Ker dela. Ker diši.

7.
Kdo: les parfumeurs artisanales
Kje: Dvorišče kraljeve palače v Parizu, snobovska uličica v Amsterdamu, Tokijo.
Kaj: perfekcija od parfuma
Kako: z andahtjo (se pravi: NE tako, kot v reklami za Fa deodorant in NE tako, da te zavoham, ko stopiš mimo vratarja in NIKOLI tik preden se usedeva v avto za tri ure. Velja tudi za stekleničke iz Duty freeja in Mullerja.)
Zakaj: Ker sem grozen parfumski snob. Ker z neznosnim občutkom večvrednosti predavam, da se parfumi delijo na masovno proizvodnjo, ki jo bi načeloma lahko kupila v Mullerju in na umetniško produkcijo velikih Nosov (Serge, Annick, Miller Harrisova & co.) (In potem si te "parfume" kupim v izvedbi "toaletna vodica", ker mi bolj saturirane inačice nažirajo penzijski sklad. Na resnem snobizmu bom še delala.)

8.
Kdo: Starejši otročiček
Kje: doma, za svojo mizo
Kaj: ljubko malo otroško umetniško delo
Kako: s prstki
Zakaj: Pridejo dnevi, ko je tehtnica zlobna in sem depresivno pobita, ker moja omarica ni polna SK-II ja in Narsa in rabim dozo humorja preden zapustim kopalnico

9.
Kdo : lahko tudi množični izdelovalec poceni kozmetike
Kje: v Ljubljani, če se da
Kaj iščem: Popolno maskaro
Zahteve: ne naredi debelih, mastnih, kosmatih, izsušenih trepalnic. Okruški iz maskarine mase se ne drobijo po celem obrazu. Maskara ne vsebuje umetnih dlak in /ali bleščic.
Naj ima čedno črno rjavo barvo in naj bo glossy.

10.
Kdo: vseeno kdo, če pa lahko izbiram, kdo fency, z medicinsko konotacijo.
Kje: v Ljubljani, če se da
Kaj iščem: Popoln puder
Zahteve: ne živi v prepričanju, da si vse ženske želimo imeti obraz rožnate barve. Ne živi v prepričanju, da je "olivna polt" sivo-rožnate barve. Ne izsuši kože. NE VSEBUJE BLEŠČIC.Ne zgleda, kot če bi si čez obraz navlekla hlačno nogavico od Stare mame.
Zakrije moje pege, ne prekrije moje kože in je zdrave olivne barve?

Prosim, pomoč!

37 comments:

alcessa said...

Prsti me srbijo, tako rada bi pomagala, pa ne vem, kam sem založila svojo in edino maskaro in tako tudi ne, kako ji je ime (Manhattan?)...

Pri pudru pa bi tudi sama rabila pomoč, čeprav... ni sile. Če naš poštar misli, da mu moram vrata odpreti naličena, je to vsekakor njegov problem.

alcessa said...

Maybelline Transparent ne prekrije kože do neprepoznavnosti, vendar ne vem, kako je z zdravim olivnim odtenkom...

matilda said...

Polona, popolnega pudra ni. Obstajajo pa približno popolni za različne letne čase in tvoja obdobja (beri, utrujena, bolj utrujena, na smrt utrujena, radostna kot ptičica). Poleti uporabljam enkraten tekoči puder od Clinique - Gentle light makeup. Produkcijo so pred leti ukinili in na veliko željo angležinj ponovno zagnali (le za VB). Seveda je bil to prvi nakup, ko sem stopila na angleška tla. Puder je lahek, prekriva zelo narahlo in ne zakriva teksturo kože. zaradi rahločutnega zlatega leska poudari barvo in pričara naravni glow! Nepoletni puder pa je zadnje leto diorjev Forever. Iz stare babe naredi privlačno 40 letnico! Zelo dober puder je tudi chanelov Vitalumier (v različnih variantah glede na tip kože) - glow in elastičnost. Ker imam olivni (beri rumeni podton barve kože) vedno iščem tisti zlato piškotni lesk v barvi. Pri nas v Mullerju ti vzorček natočijo v plastično dozico (vsaj trikratna uporaba).
Maskara, ki me zadovolji je pa chanelova Extracils. Lepo obloži z barvo, razdeli in nič ne otrdi. Vihanja in volumna ne potrebujem. Nekako se mi zdijo chanelove maskare še najboljše. Včasih so imele ta primat Rubenstain. Vsekakor pa maskare resnično trajajo le največ 6 mesecev (ne glede na ceno) nakar se iz bantlyja spremenijo v piškavo bučo.
Pri Lushu bi pa oglaševala masažno ploščico Buffy, ki zmasira (z zrnci) in naolji, tako da ni potrebno nobeno dodatno hidriranje. Megastična je!
Praviš da je Bepanten boljši od 8 hour??? Že zaradi sijaja jo imam rada, ker ta sijaj za razliko od glosov tudi ostane. Smrdi pa ko gravž. Je bila pač narejena za kopita;-). Moj izdelek "brez njega mi živeti ni" je pa L'occitanova krema za roke, ki jo uporabljam vsepovsod. Mehča, hidrira in lepo diši. Po nežnem niču.
Škoda da Mac-a ne da pri nas dobiti. Pa Armanijeve ekorative tudi ne. Pudri so božanski. Preizkusila sem tistega hudo oglaševanega s strani vseh beauty direktoric - luminous silk foundation. Naredi to kar obljubi. Ah in še za en čudež sem ugotovila, da ga kot zrela ženska;-) absolutno potrebujem, ko želim izgledat zdrava - primer. Dobra investicija.

matilda said...

Se globoko opravičuje za tak spis (ko piše v kvadratek se ne vidi razsežnosti...pa še doma sem. Bolna).

Teta Bina said...

Že nekaj let prisegam na puder Sensual Clone-Helena Rubinstein. Naredi zelo lepo naraven videz in se kar zlije z mojo poltjo. Pri tem se mi pa še vedno zdi, da moje pore dihajo. Splača se ti odpeljat do Trsta, ker je kar cenejši.
Maskara je pa, za tak day natural look, zlo dobra Chanel Extracils. Verjetno tudi cenejša v italijanski Sephori ali Limoniju.

Teta Bina said...

Medtem, ko sem pisala komentar, je že matilda omenila Chanel Extracils.
Pa tud jst prisegam na L'occitanova kremo za roke; verjetno misliš na tisto na osnovi shea masla. Jo imam v veliki extra embalaži v kopalnici, srednje veliki na nočni omarici pri postelji in eno mini v torbici.

PolonaP said...

No. No. Verry good.
grem še danes počekirat maskaro. Chanelove pudre bom pustila pri miru, (slabe izkušnje), bom probala pa Clinique.

re: 8hour
za kozmetične namene (gloss in za okoli oči-zgledaš bolj buden in svež kot mlad piščanček), resnično neobhoden.
Za celilne namene je Bepanten MNOGO boljši

PolonaP said...

ok.ok. bom extracils kar kupila.

in počekirala Heleno.

moi said...

Ha, Bepanten je pri nas domača žauba iz ognjiča, gabeza in šenečesa ;) made by dedi.

Puder pa ti lahko predlagam tega, ki ga sama uporabljam (namreč imam zelo omejeno zbirko pudrov, ki ne vsebujejo faktorja za zaščito pred soncem, ker sem alergična nanj) od Clarinsa. Sem pa dobila za probat puder od Shiseido (kot drag in taaaaaaaako dober), pa se lahko skrije pred tem, ker mi je šlo vse v pore, ha, sploh nisem vedela, da jih imam toliko ;)
Želim ti, da najdeš nartabulšega (zase ;)

matilda said...

Polona, ostali Clinique pudri me niso nikoli navdušili (zato sem ob ukinitvi prodaje prav tega imela manjšo eksistencialno krizo, ker ne bom nikoli več takooo lepa), vsi se mi zdijo preveč prekrivajoči (čeprav zadnjega Even Better makeup nisem še preizkusila) Prečekiraj še Estee Lauder So Ingenious (prosojen in elastičen). Kaj pa uporabljaš od Sin Doctors (sem opazila na polički)?
Bina, zadnje leto opažam, da italijanska Sephora in Limoni niso več tako cenejše ko gre za "znamke", mislim, da chanelova maskara za evro ali dva cenejša, je pa še vedno razlika pri High Street kozmetiki.

PolonaP said...

skin doctors:
Accelerating cleanser: mi izsuši kožo, ampak poleg "nečistoč" pobere dol tudi vso odvečno kožo - deluje kot kemični piling- ergo gladka in sijoča koža.

in

SD White-brightening complex - po štirinajstih dneh so vse moje pege in sončne fleke še zmeraj tam, kjer so bile. Pa še peče.

K said...

Jaz imam puder Shiseido, ker je edini, na katerega nisem pošastno alergična. Vsi drugi, kar sem jih sprobala, vključno z nagravžno dragim Diorjem, moje čelo zluskajo do amena. Ampak imam prednost pred Moi - zaradi odvečnih kil imam na obrazu manj kakšnih globokih gub.

Maskaro imam trenutno od Oriflama, ki je nekaj srednjega. Lep fumo di Londra odtenek, o nanašanju in obstojnosti pa lahko debatiramo. V bistvu, če se ne režiš do solz na obletnici mature, še kar zdrži, no.

Pol dneva staro dlako ka-li? To nujno rabim.

Nihljaj said...

Priporočam Alverde (v Dm - kao naravna kozmetika) maskaro ... Mene po vseh dražijo oči in sovražim zlepljene trepalnice, ta pa je super. Ne draži oči in izgleda fino, ne preveč umetno. Če imaš že tako goste in lepo zavihane trepalnice (jaz, jaz :)))), jih slednja samo malce poudari in to je to. Zadovoljna!

Puder je out :) Bepanthen je za VSE! Super zadeva res :)

matilda said...

N: puder je aut reče lahko le tista, ki ima lepo, sijočo, enakomerno, svetlečo, kožo 21 letne dojenčice.Kaj pa pore ko Vezuv, pa rdečica pavijanovega zadka, pa hormonski fleki, ki pridejo skupaj z neutolažljivim jokanjem ob pogledih na novorojenčke, pa fleki kar tako (recimo, ko poješ pol kilograma kulena):-0 Pa saj danes pudri niso več PUDRI, danes so to v bistvu nujno potrebne zaščitne kreme pred vso svinjarijo ki jo spuščamo v zrak in bi jih nujno morali predpisovat na recept. Še en "nujen" pripomoček (tudi pri flekih) Touche eclat Radiant touch (YSL) in ne kupite Givenchiyjeve verzije (stane tam tam), ker ni primerjave. Ne verjameš dokler ne izprobaš. Če bi morala izbirat med tem ali šminko, ki bi moje ustnice ponovno vrnila v stanje before 30, prvo zmaga. In traja! Števila 2 je za osvetljevanje in je zakonj. Ostali dve (zelena in oranžna/rdečica in podočnjaki) sta le izpeljanki (ki pa nista uporabni za vse barve kože).

M said...

Sori, tukej moji nasveti odpadejo, spljoh. Lahko pa ponoviš idejo od zadnjič - kakšna moja očala s starejšim datumom (pa glih tko z dioptrijo) lahko dobiš v trajno last - učinek je isti; vidiš nič oziroma megleno.

Aja - puder sem nehala uporabljat in se neskončno spoprijateljila s pegami. Kaj čem, če sem pa pegatka.

moi said...

Tc, tc, K.! Jaz pa gube? Jih na svojem obrazu ne vidim (ker si ne nataknem očal na nos, ko se pudram ;)-

K said...
This comment has been removed by the author.
K said...

moijček moj, to si te rekla, ne jaz. Aja, pore, gube, tomejtos, tomatos, jaz sem rekla samo, da ti nimaš težav z odvečnimi kilami :P

PolonaP said...

Enkrat sem imela eno hudo mozoljasto znanko, ki je vzklikala brez pudra ni življenja...tc,tc,tc...je pa res, da je s pudrom življenje dosti lažje.

Res pa je, da januarja in tam okoli ne stopim iz hiše brez.
(razen če imam srečo in sem na boljši zemljepisni širini, ampaka potem imam gor SPF 50+)

Ali gre za zemljepisno dolžino?

alcessa said...

Širina je vodoravna... Na žalost.

matilda said...

Črni kanarinček je pojedel Bedanca!!! Pa ne mi reč, da je slikca gor že od zjutraj??

Mateja said...

Matilda, ravno to jaz zdajle preudarjam. Ali je imela že zjutraj bučo na glavi (? hm) in E.A.Poe-a v branju? In kako to, da jaz tega nisem opazila? Mogoče so me pa tako zmedli ti nujni medicinski pripomočki, ki so mi večinoma precej tuji. Edino l'occitanovo kremo za roke bi našla v svoji omarici za prvo pomoč. Imam tudi njihovo immortelle kremco za obraz, ampak dosti raje zvečer svoja ličeca namažem s kokosovim oljem. To je uporabno samo za one, ki se ponoči ne drenjajo v posteljah z bedanci. Nad lushom nisem pretirano navdušena, čeprav mi je simpatična štacunca in embalaža in ideja.
Priprave na noč čarovnic torej?

Anonymous said...

meni je pa super maskara build up extra volume od Isadore. neverjetno dolgo mi zdrži, nič ni grudic, trepalnice so lepo ločene.
puder pa tudi od Isadore. probala že različne, mislim da mi je bil najljubši neki hydra.. nežen, lahek, edino ni popolnoma prekriven.

Škratek said...

Polona, js absolutno priporočam MaxFactor Masterpiece rjavo. Sm šla v drogeriji in teti naročila, naj mi pokaže maskaro, ki ne lima trepalnic, kine zgleda umetno, ki je rjava, ki se ne maže in ni vodoodporna. Tara! Nora je.
Inša Maybeline Pure Makeup. Ni lih puder puder, je bl vodena zadeva, ampak je fin. Js ga uporabljam občasno, ko mam res groznoplave podočnjake. Mal dam na prst, rikrat potegnem pod očmi, razmažem kot kremo, pa je. Brez črte, bleščic, česarkoli.

Res pa je, da se na Diorje, Chanele in ostale drage stvari ne spoznam, ker nimam sredstev (in veselja) za to.

Sara Bolt said...

Polona draga, zdaj si se pa ujela v zanko. Toliko nasvetov, kolikor bab pri koritu... Ker sem že 12 let v kozmetični firmi ti samo polagam na srce pri pudru, da si nujno pridobi vzorčke za domov in jih sprobaj (vsakega naj ti dajo po tri kose, ker drugače ne bo nič pametnega iz tega), ker puder je kot krema - ne paše vsaki koži (tipu kože) isti, potem pa je še vprašanje odtenka.

Za celjenje priporočam La Roche Posay Cicaplast... preizkusi, boš RES presenečena (v lekarni imajo vzorčke)

Maskara - ko najdeš tako ki res podaljša, odebeli, zgosti, ne pušča grudic in oh in ah... let me know. Sem jih že armado sprobala :(

Sara Bolt said...

pa še to... buča na glavi in Poe v roki... FENOMENALNO!

moi said...

O, kulsko. Zdaj sem šla gledat o čem vi2: buča na glavi. Zgleda je res skrajni čas za en doooober puder ;)

K! Pore mamo vsi ;) Gube pa sam nekateri ;)))))))))))

PolonaP said...

K je boljše kremšnite od mene:
jaz nimam premalo kil, pa vidim gube.

K said...

@moi: Ma saj po pravici povedano sem razmišljala, al se res tolk let nisva vidli, da ti o nekih gubah sanjaš, ampak dopuščam, da pač o njih sanjaš - jaz sem očitno bolj brljava kot takrat, ko sva se zadnjič vidli, pa berem neki in razumem neki druzga. Boljš da niti ne začnem o tem ;)

@frišna: Ehhh, kremšnite, te so za tiste, ki nimajo intolerance na mleko, mene razne salamce dajejo :P

Anonymous said...

Polona, te rada berem odkar sem te odkrila, ker si tako hecna, nezatežena in nadarjena! Pohvale.

No, zdaj ko si pa zašla na moje fetiš področje, se moram pa nujno oglasiti.
http://www.planet-lepote.com/forum/viewforum.php?f=2
Puder: trenutno Lancome Teint Idole Ultra, iskanje popolnega je pa tudi po mojih izkušnjah žal vseživljenjska mission impossible. Maskara? Pupa! Žal ne v Ljubljani.
Pozdravček, A.

anja said...

polona: si revlonove pudre že sprobala?
meni so colorstay super :)

matilda said...
This comment has been removed by the author.
matilda said...

Vidim, da so gube na prvem mestu Top liste. Gube so ena taka žval ko herpes, ko ga fašeš te ima rad do konca življenja. Seveda s to majceno razliko, da gubam ne udideš, za herpes pa to ni nujno. Gube so najprej čisto rahel šok, nakar se učinek šoka malce poveča in nato izgine. Ker One ne. Pridejo pa tako počasi, da so kar naekrat del tebe in te samo kaka fotka povrne praspomin, da so bila vačsih tvoja lička napeta jabolka, ličnice tam nekje pod nebom, da si imela velike odprte oči in da tisti dve brazdi od nosa do kotičkov ustnic nista s tgeboj od rojstva. Mene gube niso preveč motile (malce sem bolj preprosta, pa sem si zatrjevala, da če jih moja mama nima jih prav gotovo tudi jaz ne bom. Staro mamo sem nekako izrinila iz te slike;)in me tudi danes ne...MOOOTIIII me in to MOOOČNOOOO, da nimam več oblike MOJEGA RESNIČNEGA obraza. To kar je danes na moji lobanji je samo tista obloga, ki jo naredijo Ediju Murfiju, ko igra 27 vlog naenkrat! Gube so NIČ v primerjavi z POVEŠENOSTJO. In naj mi Linda ne kvasi neumnosti o mađik kremi, ki mi bo napela obraz. Linda, včasih sva imeli enkake ličnice in tvoje prav gotovo niso ostale v zadnjem nadstropju zaradi L'Oreala. Pih, povej magično besedo (ali dve) Botox&Co.

PolonaP said...

Imam občutek, da si je Linda pomagala še s čim drugim, kot botoxom. Ker zgleda strupeno, kot da bi bila poročona z donaldom Trumpom. (Donaldova ta nova melanija je bila tudi na Oblikovni, par let pred menoj in zdaj izgleda strupeno, kot bi bila poročena z donaldom, tako da sem v teh rečeh ekspert)

Bi pa rada vedela kakšne gobe je Turlingtonova. Ker bi jaz tudi.

matilda said...

Turlingtonova je zihr, ma zihr, BigWitch z zelo dobro genetsko zasnovo (J Amerika, tam imajo konkretno kožo) in malce pomoči od kakega doktorja z Beverli Hilsa;-) Pa, porkiš ne morejo bejbe izgledat boljše od takrat ko so bile TopBejbe (kljub vsemu denarčku). Ok, Linda ne izgleda boljše. Linda je psotala Alijen.

Sultana said...

Ker si "ljubiteljica" "Lusha" in MACa, si mi zdaj še bolj kul:) Dober okus imaš.

Anonymous said...

http://www.djmal.net/thaspot/members/viagrakaufend
[b]VIAGRA bestellen VIAGRA[/b]
http://www.serataanime.it/forum2/member.php?u=336
[b]VIAGRA Germany VIAGRA REZEPTFREI BESTELLEN[/b]
VIAGRA BESTELLEN eur 0.85 Pro Pille >> Klicken Sie Hier << BESTELLEN BILLIG VIAGRA CIALIS VIAGRA potenzhilfe VIAGRA KAUFEN OHNE REZEPT
http://www.sembrasil.com.br/assets/snippets/forum/viewtopic.php?t=145
[b]VIAGRA preis VIAGRA BESTELLEN BILLIG[/b]
[url=http://www.einvestorhelp.com/member.php?u=37776]VIAGRA BILLIG REZEPTFREI BESTELLEN[/url] - VIAGRA online bestellen
[b]alternativ zu VIAGRA VIAGRA PREISVERGLECH BESTELLEN[/b]
[b]alternativ zu VIAGRA VIAGRA BESTELLEN BILLIG[/b]
[url=http://www.postyouradforfree.com/showthread.php?p=313013]PREISVERGLECH VIAGRA BILLIG[/url] - VIAGRA online bestellen
[b]VIAGRA rezeptfrei VIAGRA REZEPTFREI BESTELLEN[/b]
[b]VIAGRA Nederland VIAGRA REZEPTFREI PREISVERGLECH[/b]
[b]VIAGRA® kaufen
VIAGRA Deutschland
VIAGRA online kaufen
VIAGRA on line
VIAGRA alternativ
VIAGRA rezeptfrei
VIAGRA Kaufen
VIAGRA Apotheke[/b]