Tuesday, October 27, 2009

GOSPE V FINIH LET, NADALJEVANJE

5. Helen Mirren kot kraljica Elizabetha II v "The Queen"

Ker Helen tudi ni bila nek šobasti sex pot v svojih mladih letih. Ker je dokazala, da je res ok, da so GVFL gracilne in zadržane in uglajene in kraljevske in sublimno empatične (in ne mi razlagat, da Helena v resnici najraje preživlja čas tako, da žlampa pivo, riga, , sedi okobal na stolu in pripoveduje svinjske vice, naj živim v sladkih utvarah)
6.Judy Dench kot karkoli, pravzaprav kjer koli

Ker nikoli ni bila čeden šobast sex pot in ker tudi zdaj ni neka sexapilna GVFL, je pa dokazala, da se obnese če si gracilen, zadržan in uglajen in kraljevski in sublimno empatičen...ker potem lahko trepljaš Bonda po napeti ritki in mu razlagaš, "ajde Mali, steci mi no po škatlo Marlboro Light-a"
(in ne mi razlagat, da je Judy v resnici prosjačila Danijela naj z njo gleda "Komisarja Rexa" in mu za proti uslugo obljubljala sendvičke s šunko, palačinke na svinjski masti in ročno pletene galoše iz domače volne. Naj živim v sadkih utvarah)

Imamo torej kakšne izvirne misli (in spet opozorilo vsem zarodkom in tistim, ki so še v fazi embria: "Upam, da bom do takrat že mrtev/mrtva" NE šteje za izvirno misel), glede življenja po šestdesetem?
Imamo kakšno domačo GVFL, ob kateri ne planemo v obupan jok?
Smo še kakšno GVFL pozabili omeniti (razen Catherine Deneuve in Fanny Ardent (foto od http://www.zimbio.com/)? Ker njima sem res naredila krivico. Morali bi stati proti vrhu spiska. Tem čudnim Francozom so les femmes d'un certain age, tako všeč in sexy se jim zdijo, da bi bilo morebiti še najbolje, da se čez par let preselim v Paris. Pour toujour!
ps


in če še zmeraj niste videli "8 femmes"...prosim, čim prej.

11 comments:

matilda said...

Dame Judy je Top vseh Golden Girls (obožujem njeno frizuro). Fanny je ena tistih Forever (čeprav umetno vzdržuje famozne žnablice) in film, ki ga omenjaš je res hecen (kostumi!). Lepa babi je tudi Jessica Lange (upam, da bo lifting kmalu malce popustil, ker so jo malenkost preveč zategnili), všeč mi je tudi latina Sonja Braga (no pri južnjakinjah itak vse ostane bolj na severu kljub letom in polna usta nikoli ne škodijo), ena prekrasna krasna babi je tudi Virna Lisi, Oui je suis Cathrine D. pa ni po mojem okusu (hmmm, nikoli bila. Čuj ti Polona a Brigitte Bardot pa ti ni všeč al kaj?!? Ok, ona bolj spada med tete Pehte.

Mateja said...

No, jaz vzamem Helen Mirren, si jo napopam na omaro, da je prva in zadnja stvar, ko zjutraj odprem in zvečer zaprem oči in menda, če to ponavljam do xx let, kolikor jih ima ona zdaj, bom videti kot ona. Pustite me, da živim v sladki utvari.

Ula said...

Imamo. Mileno Zupančič (če pozabimo, kako prekajena je). In bomo imeli. Vito Mavrič, pomojem bo krasna GVFL.

PolonaP said...

res je.
Milena je lepa IN ima sexi glas.
In takle glas bi lahko tudi jaz imela če bi dovolj delala na tem .

Jessica? Hmmmm? Malo sem iskala gospe z umetniškimi dosežki...pri Jessici pa...a sem razen tootsie kaj spregledala in ji delam krivico?

Sonja? Ne poznam, ampak very Bianca J., no?
VirnO lisi sem tudi počekirala in jo poznam samo iz Reine Margot (pa se ne bom zgledovala po njen. Sem že v mladih letih dovolj diabolična)

Brigitte?
ona pa samo podpira mojo teorijo o blondinkah...ki je za to, ker je pol moje družine, vključno z mojim mlajšim mladičkom, BLOND, ne bom razdelala na široko.

CD si je prislužila nominacijo na podlagi 8žensk... (in čudovitih oblek iz Belle de jour)

Iščem eno dobro fotko od Milene. Mislim, da rabi HONORABLE MENTION

PolonaP said...

RE:...pa se ne bom zgledovala po njej... Sem že v mladih letih dovolj diabolična...

mislim... to z mladimi leti je bolj releativno

M said...

Jp, Judy in Helenca - takoj podpišem.

K said...

V glavnem si jih zdaj, se mi zdi. Tu je še ena, ki je bila včasih in je še zdaj, Sophia Loren. Za Leslie Caron sem predvčerajšnjim ugotovila, da se je prav čedno uležala. In še ena, na katero je čas pozabil: Audrey Hepburn.

alcessa said...

Helen Mirren je prekrasna, prava dama, vendar nisem tako svetle (tudi ne svelte) pojave, da bi si jo lahko predstavljala kot moj cilj po 60-m.

Vendar pa predstavo vsekakor imam.


Oh, OK: ko bom nad 60, bi rada rocknroll podobo in stas ....

Tine Turner.

Vem, da je botoksirana, bom pač malce bolj gubasta Tina Turner. S kratkimi lasmi. Gre bolj za živahnost in rocknroll...

matilda said...

Jessica je igrala še marsikje...ok, ok, slike vidim, naslovov pa ne (in se mi ne da čekirat). Virna Lisi je ena taka zelo ohranjena starejša gospa, ki ji njena kostna struktura obraza lepo pomaga pri plovbi skozi globoke vode (v glavnem igra na Italijanski TV). Sofije se raje spominjam do njenega 50 leta, zdaj pa se delam da je ne poznam (pri njej je bilo vse vedno troppo -preveč, kadar pa je preveč preveč pa je preveč) Pravzaprav se mi zdi, da je ena stvar skupna vsem tem GVFL in to bi morale tudi me uporabiti (ko bo prišel čas seveda), torej potrebno je uporabljati tisto sijajno meglico, ki obdjaja podobo vseh babic na fotkah. Preč z gostimi collagenskimi lifting pudri, naredite mi meglico v pumpici!

matilda said...

Pozabljamo na našo Opro...deklino Manco! No, jaz bi ji za začetek naredila en totalni makeover ampak potem se verjetno ne bi več počutila deklica;-)

matilda said...

Draga gospa Polona, pravkar listam po najnovejši Jamijevi knjigi Jamies's America in srce mi je zastalo ob pogledu in predvsem ob prebiranu sestavin za Bourbon Pecan Tart, kjer avtor opeva Mississippi River... hmm, ne vem zakaj, ampak pomislila sem nate. Meni je sicer bližji Chilli Chees Cornbread, kakšno bolj fino meswtno gospo pa bo premamil NYC Cheesecake. Luštna knjiga za ogledovanje in branje...tudi, če se nič ne preizkusi;-)