Wednesday, September 9, 2009

Se spomnite, da sem pokazala prvo skico za pravljico o Mali knjigici?
Danes, sem bila produktivna in sem zrisala prvo sceno in točno določila KAKO zdolgočasena mora izgledati moja punčka. Se bom pa še potila nad Knjigico, ker pravita Likovni Kritičarki, da deluje kot Strašljiva stara bukva in ne kot ljubka Mala knjigica.



leva stranin desna stran





Tako mi ostane še da se odločim kako želim delati :
čarunalnikov photoshop, vodenke s tušem ali picajzlasta tempera?
Ideje in predlogi?

18 comments:

Jaja said...

lepo! Navijam za temperke ali vodenke!

sicer sem pa vedno obžalovala, da ne znam risat. Kracam in kracam pa nič iz tega. VEdno mislim da mora bit že prva črta popolna.... vendar sem včeraj kracala v službi (ja v službi, he, he) in prva črta...polom....druga polom.... pa sem nadaljevala in na koncu je ipradla prav srčkana punčka, ne moreš verjet...izpod mojih rok????

prav zavidam ti umetniško žilico!

Lep dan

K said...

Jaz se sicer javljam iz besno čarunalniške familije, ampak navijam za klasiko. Če ne, zgleda tako umetno ...

Neža said...

Tudi jaz glasujem za klasiko. In komaj čakam nadaljevanje ...

moi said...

Jaz sem tud za vodenke, kvečjemu tempero.
Karkoli že bo, bo lepo (to vem ;)

Mateja said...

Navijam za vodenke in tuš!
Jaj, komaj čakam! Kaj so fletni otroci. Oni dve čveki, ki sta gotovo zaljubljeni v katerega od frajerjev, ki štefnata po policah.

AllyRose said...

Definitivno klasika.

matilda said...

Moj izbor je tempera, ker so bolj intenzivne. So pa zdaj moderne vodenke. Poskusi iso sceno v obeh tehnikah in daj pod nos mlečnozobila kustosinjama:-)
In mala zgelda zelo melahnohično-zdolgočasena-in polh kuferček vsega imam..pa ne vem čisto česa:-)Ampak...tako...ahhhhhh

Jana said...

MIslim, da moraš izbrati tehniko, ki te trenutno najbolj navdušuje...Najbolj se bo obrestovala in ustvarjanje bo prava meditacija.
Lepo si uredila tvoj blogec!

Eva Razboršek said...

Zelo mi je všeč sveža podoba tvojega spletnika in tvoj likovni izraz na sploh!
Glede tehnike - zanesi se na trenutni navdih - mislim, da te bo tvoja ustvarjalnost kar sama popeljala v tehniko, ki bo najbolje nadgradila in zaokrožila tvojo umetniško idejo.
Vse dobro!
Eva

Spela said...

Se strinjam z mojima predhodnicama, čeprav sem jaz za klasiko ;) Slikanica je le slikanica ;)

VIXI said...

Glas za tuš in vodenke iz zgolj egoističnih razlogov, ker je tako meni všeč.

matilda said...

Eno med-vprašanje! A bo tisti dečko, ki horizontalno kuka izza police imel kakšno vlogo? Zelo mi je namreč všeč njegov kuuuul izraz:-D

dragonfly said...

Naj se vmešam še jaz, ki se še nikoli nisem ... mislim, na tem blogu... Slikanice so namreč moje stalne spremljevalke, saj nikdar nisem dovolj odrasla, da bi jih nehala brati in listati in jih imeti doma na polici. Nato me slikanice spremljajo vsak dan v službi, saj se ukvarjam s knjigami (seveda ne samo s slikanicami). Nato me slikanice spremljajo vsaj enkrat na mesec, ko svojim malim poslušalcem zaigram like in jim skušam pri uri pravljic kar najbolj živo pričarati knjižne junake, ki se tistega dne odločijo, da bodo pokukali iz knjige. Zato. Mislim, zato bom povedala svoje mnenje.
Torej, slikanica z vodenkami je zelo elegantna, sedaj zelo uporabljan in moden stil, drugačen od živobarvne klasike z močnimi barvami. Zanima pa me, za koga boš slikanico ustvarila, saj je to zelo pomemben vidik; če rišeš slikanico zato, ker tako čutiš, jo boš narisala tako, kot ti tisti trenutek srce narekuje (z vodenkami:)), malce narekuje najbrž tudi naročnik. Če ustvarjaš slikanico zato, da bi jo v roke prijelo čim več otrok in je iz rok ne bodo izpustili isti trenutek, potem svetujem tempere. Iz izkušenj lahko povem, da imajo otroci najraje močne, intenzivne barve, saj jih pri slikanici seveda lahko pritegne samo ilustracija, pisanje jih pač še ne more. Dobri stari klasiki niso od včeraj, vendar pa to sploh ne pomeni, da moraš koga poslušati in posnemati - kot sem že napisala, odvisno od tega, kaj želiš. Lahko imaš seveda tudi popolnoma svoj stil. Npr. Lila Prap je v svetu zelo znana, spoštovana in nagrajevana, na sončni strani Alp pa je nekako več ali manj širšemu občinstvu anonimna.
Predvsem imaš doma očitno zelo kvalitetni kritičarki, ki sta v tem pogledu trenutno najbolj kvalificirani. Izkoristi ju.
Sicer pa po vsaki uri pravljic vprašam svoje mlado občinstvo, kaj jim je bilo (pri knjigi) najbolj všeč in odgovor je skoraj vedno enak: "takrat, ko si krulila" ;)...

dragonfly said...

ups... komentar je malce dolg...:)

PolonaP said...

Dragonfly,
komentar je fantastičen

Sara Bolt said...

sicer ne vem kje naj pustim ta komentar ampak vseeno... všeč mi je nov layout tvoje strani... samo par dni me ni na netu in si že overdose kreativna.. kot vedno. Sicer pa kot hommage tvojemu blogu o japankah... v San Franciscu sem se jih nagledala sredi financial districta kot za stavo. Tako da si bila v mojih mislih... all the time :)

PolonaP said...

No, no, a vidite!
Kar počnejo tacky Americans, me les Europeanas elegantes, preziramo!


Sicer je pa lahko biti "kreativen", če moraš sprostiti svojo frustracijo, ker poleti spet nisi bil dlje, kot do roba Jadrana. Grrrrr. FOUŠ.FOUŠ.

METAMUNDUS said...

pox, analogno v vsakem primeru!!
ps: punčka fuuuuuul huda